Wat te doen als je Smart TV geen verbinding maakt met het internet?

Dat je Smart TV verbinding kan maken met het internet is wat hem onderscheidt van een gewone tv. Als je tv problemen heeft met de verbinding met het internet zijn er een paar stappen die u kunt volgen om te proberen het probleem zelf te diagnosticeren en het weer te laten werken.

Let op: Gebruik de Links, Rechts, Boven of Onder knop op je OneRemote om naar een menu te navigeren en druk dan op de Select knop om te bevestigen.

Herstart tv

Probeer eerst om je tv opnieuw op te starten om alle cachegegevens en cookies te wissen.

1 Houd de aan-/uit-knop op de OneRemote ingedrukt tot het Samsung-logo op het scherm verschijnt.
1Druk op de aan-/uit-knop op SmartRemote en houd deze ingedrukt.
2 Controleer nogmaals of je tv je netwerk detecteert. Als hij nog steeds niet in staat is om verbinding te maken met het internet, probeer dan een Netwerkstatustest uit te voeren om te helpen bij de diagnose van het verbindingsprobleem.
Voer een netwerkstatustest uit

Als je je tv opnieuw hebt opgestart en de verbinding werkt nog steeds niet goed, kan je een netwerkstatustest uitvoeren om het probleem te helpen diagnosticeren.

1 Druk op de Home-knop op je OneRemote.
Druk op de Home-knop op Samsung SmartRemote
2

Gebruik de links- en rechtsknop op uw OneRemote om naar "Instellingen" te navigeren.

Selecteer het instellingenmenu van je Samsung Smart TV
3 Selecteer "Algemeen".
Selecteer Algemeen in het instellingenmenu van je Samsung Smart
4 Selecteer "Netwerk".
Selecteer het netwerkmenu op je Samsung Smart TV
5 Selecteer "Netwerkstatus" om de test uit te voeren.
Selecteer Netwerkstatus op je Samsung Smart TV
6 De Netwerkstatustest zal eindigen en de status van je netwerkverbinding laten zien. Let goed op eventuele foutmeldingen en of het probleem zich voordoet tussen je tv en router of tussen je router en het internet.
Review Network Status Testresultaat op uw Samsung Smart TV

Als er een rode X tussen de TV en de router staat, betekent dit dat:

•  Je tv je thuisnetwerk niet detecteert; of
  • Je tv je netwerk wel detecteert, maar hij kan er geen verbinding mee maken.

Als er een rode X tussen de router en het globe-symbool staat, betekent dit:

• Er is een probleem tussen jr thuisnetwerk en je Internet Service Provider (ISP).
Controleer de netwerkinstellingen
1 Druk op de Home-knop op je OneRemote.
Druk op de Home-knop op Samsung SmartRemote
2

Gebruik de links- en rechtsknop op je OneRemote om naar "Instellingen" te navigeren.

Selecteer het instellingenmenu van uw Samsung Smart TV
3 Selecteer "Algemeen".
Selecteer Algemeen in het instellingenmenu van uw Samsung Smart TV
4 Selecteer "Netwerk".
Selecteer Netwerk menu op uw Samsung Smart TV
5 Selecteer "Netwerkinstellingen openen".
Selecteer Netwerkinstellingen Openen op je Samsung Smart TV
6 Selecteer "Draadloos".
Selecteer Draadloos in Netwerkinstellingen op Samsung Smart TV
7 Een lijst met netwerken wordt op het scherm weergegeven.
Netwerklijst weergegeven op het scherm van Samsung Smart TV
8 Als je netwerk verborgen is, zorg er dan voor dat het zichtbaar is.

Wifi-netwerken kunnen als beveiligingsmaatregel verborgen worden om te voorkomen dat ze verschijnen bij het zoeken naar netwerken. Dit is geen standaardinstelling op de meeste routers.

Als je netwerk verborgen is, kan je nog steeds proberen verbinding te maken door de naam van het netwerk handmatig in te voeren in plaats van deze te selecteren in de lijst. De knoppen op het scherm moeten aangeven hoe dit moet gebeuren (het kan zijn dat je naar het einde van de gedetecteerde netwerken moet scrollen), of je kan de gebruikershandleiding raadplegen voor specifieke instructies.

Als je geen verbinding kunt maken met het verborgen netwerk, stop dan het verbergen van het netwerk tijdens het oplossen van problemen. Kijk dan nog eens in de netwerklijst van je tv om te zien of deze verschijnt. Na het oplossen van problemen kan je het weer verbergen.

9 Controleer de instellingen van je netwerk.

De netwerkvereisten verschillen per tv en staan vermeld in de gebruikershandleiding. Zo ondersteunen de modellen NU6***, NU71**, NU72** en NU73** uit 2018 slechts 2,4 Ghz-netwerken. Ze zullen geen 5GHz netwerken detecteren.

Als het netwerk niet voldoet aan de eisen van de tv, zal de tv niet in staat zijn om het te zien of ermee te verbinden.

In de meeste gevallen zijn de standaardinstellingen voor thuisnetwerken prima. Als de netwerkinstellingen echter zijn aangepast, let er dan op dat ze voldoen aan de eisen van de tv.

Let op: Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat de firmware van je router up-to-date is.

10 Als je tv het wifi-netwerk kan vinden, maar geen verbinding maakt met het internet, probeer dan het netwerk te resetten. Selecteer in het menu "Netwerk" "Netwerk resetten".
Selecteer Netwerk resetten in het netwerkmenu op Samsung Smart TV
Verminder het aantal aangesloten apparaten op het netwerk

Verbreek de verbinding van alle andere wifi-apparaten met het netwerk en probeer dan de tv aan te sluiten. Als dit werkt als geen van de vorige stappen dat deed, betekent dit dat je meer apparaten hebt aangesloten dan je router aankan, en dat je je router moet upgraden of minder apparaten moet aansluiten.

Het netwerk uit- en weer inschakelen
1 Haal de stekker uit het stopcontact van elk netwerkapparaat (zoals router, modem, enz.) en van de tv.
2 Begin bij de muur waar het internetsignaal vandaan komt, sluit het eerste apparaat aan en wacht tot het klaar is met opstarten.
3 Maak een verbinding tussen het internetsignaal en de tv, sluit het volgende apparaat aan en wacht tot het klaar is met opstarten. Herhaal dit totdat alle apparaten die zijn aangesloten weer zijn ingeschakeld, inclusief de tv.
4 Probeer opnieuw verbinding te maken met het netwerk.
Probeer een hotspot te detecteren

Als er een mobiel apparaat met hotspotfunctionaliteit beschikbaar is, maak dan een netwerk aan en probeer de tv met de hotspot te verbinden. Als er andere netwerken beschikbaar zijn, kunnen deze ook worden uitgeprobeerd.

Als dit werkt en de tv kan verbinding maken met het internet op een ander netwerk, is onderhoud niet nodig. Het probleem ligt bij het netwerk waarmee je geen verbinding kunt maken. Neem contact op met je internetprovider als zij de router hebben verstrekt, of met de fabrikant van de router als het bij deze apart is aangeschaft.

Je kan ook de instellingen van dat netwerk vergelijken met het eerste netwerk om te zien wat het probleem veroorzaakt, of je kan gewoon het tweede netwerk gebruiken.

Als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de tv kan nog steeds geen enkel netwerk detecteren, neem dan contact op met Samsung Support om onderhoud aan te vragen.

Heb je nog meer tips of oplossingen? Neem deel aan de discussie op de Samsung Community.