De firmware van de Samsung-tv bijwerken met behulp van een USB-drive

Het is erg belangrijk om de firmware van je tv bij te werken naar de nieuwste versie. Je kunt je tv bijwerken via een USB-station of netwerk, en zelfs als geen van beide methoden werkt, is er ook een manier om Hulp op Afstand/Remote Management te gebruiken. Volg de onderstaande aanwijzingen om de tv-firmware bij te werken met een USB-stick.

Houd de firmware up-to-date

Er zijn verschillende voordelen wanneer je de firmware van je tv bijwerkt. Het voegt nieuw uitgebrachte functies toe aan je tv. Zelfs als je tv niet het nieuwste model is, kun je de nieuwste functies gebruiken via de firmware-update. Het kan ook verschillende bugs oplossen. De nieuwe firmware kan een oplossing voor je probleem bevatten.

firmware-update

Let op: De meeste tv 's krijgen updates die nieuwe functies bieden voor ongeveer twee jaar. De updates daarna zijn over het algemeen voor het oplossen van problemen.

Zo update je met een USB-stick

Als je tv niet is aangesloten op het internet, kun je je tv updaten met een USB-stick. Hiervoor heb je een USB-stick en een pc met een internetverbinding nodig. Probeer de volgende stappen.

Stap 1. Zoek naar de modelcode van je tv op de Samsung Support-website en download vervolgens het firmware-bestand.

Stap 2. Unzip de inhoud en bewaar deze op de USB-stick.

Firmware-update stap01

Let op: Sla het updatebestand op in de hoofdmap van het USB-station, zodat de tv het kan vinden.

Stap 3. Steek de USB-stick in de USB-poort van de tv.

Firmware-update stap02

Stap 4. De firmware-update wordt automatisch gestart.

Let op:

  • Schakel de tv niet uit, haal de stekker niet uit het stopcontact en trek de USB-stick niet uit de poort tijdens de update. Het kan een firmwarefout veroorzaken.
  • Je kunt de modelcode vinden in de instellingen onder Ondersteuning > Over deze tv, of op de achterkant van de tv.
  • De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat zijn slechts voorbeelden in het Engels - ze zijn ook beschikbaar in de taal van jouw land.

Bedankt voor je feedback!