360 graden video serie Momofuku: chef David Chang geeft kijkje in zijn keuken

Door Samsung België 26.10.2017

Keuken Momofuku chef David Chan

Sterren chef David Chang heeft een waar imperium opgebouwd met alle filialen van Momofuku in New York, maar inmiddels ook ver daarbuiten. Een rebel die, met succes, besloot dat hij het helemaal anders wilde doen dan andere sterrenzaken. Kijk in deze 360 graden video mee achter de schermen in zijn keuken. Wat drijft deze man?

Chef David Chang is bekend om zijn Momofuku imperium dat inmiddels tot ver buiten New York City reikt. Zijn restaurant Momofuku Ko werd in 2009 met twee sterren beloond en heeft deze tot nu toe altijd behouden. Chang heeft zijn passie voor het vak nog niet eens zo lang ontdekt. Eerst werkte hij als leraar Engels in Japan, als ober en had verschillende banen in de financiële wereld. In 2000 zag hij het licht en ging studeren aan het FCI, French Culinary Institute (nu bekend als het International Culinary Center) en werkte parttime bij bekende restaurants als Mercer Kitchen in Manhattan.

Ssäm Bar New York

Ssäm Bar te New York . Foto: Eric Medsker

Hij woonde vervolgens nog even in Japan om inspiratie op te doen en toen hij terugkwam in Amerika was hij de restaurant scene in New York zat. Hij wilde het anders, vernieuwender en origineel. Zo begon hij in 2004 zijn eerste restaurant: Momofuku Noodle Bar in de wijk East Village.

Momofuku en Chang: eigenwijs en geniaal

Kip met wafels eten

Kip met wafels . Foto: Gabriele Stabile

Eigenwijs wordt Chang ook wel eens genoemd. De chef heeft een eigen visie en kookt op een heel andere wijze dan de meeste traditionele chefs. De in Amerika opgegroeide zoon van Koreaanse immigranten neemt zijn achtergrond mee in zijn manier van koken. Als kind nam zijn vader hem regelmatig mee naar een noodle restaurant in Virginia, waar hij opgroeide. Chang was toen al geobsedeerd door de noodle-maker en hoe deze een bol deeg omtoverde tot een berg sliertjes, zo stelt hij in zijn kookboek Momofuku.

#uglydelicious, Chang kookt met liefde

David Chang rib eye eten

David Chang ’ s rib eye . Foto: William Hereford

Op Instagram introduceerde Chang #uglydelicious omdat hij al die esthetisch opgemaakt borden zat was. “ Er zijn zoveel prachtige foto ’ s van eten op het internet te vinden, maar de dingen die je écht wilt eten zijn ugly delicious. Iedereen doet hetzelfde en doet elkaar weer na. Natuurlijk vind ik het ook belangrijk hoe het eten wordt opgemaakt, het kan ook weer geen ‘ shit on a plate ’ zijn. Maar schoonheid zit niet altijd in een perfect opgemaakt esthetisch bord, maar, zonder dat ik te soft wil overkomen, wel als er met een intentie en met liefde is gekookt ” , zo vertelt hij aan Eater.com.

Instant noodles

David Chang Instant Noodles

Inmiddels heeft Chang al meer dan 20 verschillende Momofuku restaurants in Amerika, Canada en Australië. Ieder met een eigen concept, idee en naam, dus zeker geen keten met klakkeloze kopieën van elkaar. De naam Momofuku betekent letterlijk ‘ lucky peach ’ in het Japans en is een knipoog naar de uitvinder van de instant noodles: Momofuku Ando. Chang zegt zelf dat het daarbij geen toeval is dat de naam van zijn restaurant hetzelfde klinkt als het scheldwoord ‘ motherfucker ’ . Wat je eet bij Momofuku? Bijvoorbeeld honingcrisp- appel kimchi met bacon.

360 graden video serie: Kijkje in de keuken van David Chang

SamsungVR.com is het VR platform van Samsung waar constant nieuwe VR-experiences geupload worden. Speciaal voor SamsungVR ging Samsung bij David op bezoek om een inspirerende VR serie op te nemen. We bespreken ze hieronder:

360 graden video 1: David Chang maakt noodles

In aflevering 1 laat Chang je zien hoe hij zijn befaamde noodles maakt, waarbij hij geen apparaten gebruikt.

360 graden video 2: David Chang maakt rib-eye

David Chang maakt een rib-eye steak, maar natuurlijk wel op de ‘ Momofuku manier ’ .

360 graden video 3: David Chang maakt kip

Vind je het ook intimiderend om een hele kip te kopen omdat je niet weet hoe je hem moet snijden en bereiden? Chang laat zien hoe simpel het is.

360 graden video 4: David Chang maakt ramen

David Chang maakt met zijn team een kom van zijn beroemde Momofuku ramen.

360 graden video 5: David Chang in zijn noodle bar

Chang kookt in de Momofuku Noodlebar in Toronto, Canada.

360 graden video 6: kijkje in de keuken

Een kijkje achter de schermen bij Momofuku Shoto in Toronto, Canada.

Speciaal voor jou geselecteerd:
• De beste restaurants van New York in 360 graden film
• 10 food documentaires op Netflix
De allerbeste innovaties en het mooiste design nu in jouw keuken

Meer food inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van o.a. food, travel, lifestyle en culture. Wil je de Discover updates gemakkelijk direct in je inbox ontvangen? Geef je dan op voor onze gratis nieuwsbrief.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Gear VR

Gear VR (2017) + Controller

INTERESSANT VOOR JOU

Inbouwapparatuur keuken

De allerbeste innovaties en het mooiste design nu in jouw keuken