Beleef het gamen optimaal met een 4K UHD TV

Door Samsung België 17.11.2017

4K UHD Samsung TV

De nieuwste games en consoles zijn niet alleen compatibel met 4K UHD, ze zijn ook ontworpen voor 4K UHD en zelfs HDR. De games worden tot leven gebracht op een 4K UHD HDR TV, die je ze met adembenemende details doet beleven en je meeneemt naar ongekende nieuwe werelden..

We hebben een lange weg afgelegd sinds de korrelige graphics van de jaren ‘ 80. De nieuwste games hebben tegenwoordig uitgebreide, verkenbare en fotorealistische omgevingen die niet zouden misstaan in een Hollywood-film. Die technologische ontwikkelingen brengen een groot aantal 4K UHD games met zich mee die nu beschikbaar zijn, zodat je gemakkelijk allerlei nieuwe avonturen kan beleven in een verbluffende resolutie. Als je elk detail precies wil ervaren zoals de ontwikkelaars het bedoeld hebben, heb je natuurlijk een 4K UHD TV nodig.

Sensationele grafische resolutie

Beeldresolutie Full HD TV

Met vier keer zoveel pixels als een gewone Full HD TV kan je onmiddellijk zien welk verschil een 4K UHD-gamingmonitor kan maken. Als je deze verbluffende resolutie combineert met een lage bewegingsonscherpte, krijg je altijd een glashelder beeld – ook als je over het parcours racet in supersnelle race-games zoals Forza Motorsport 7 in 4K UHD HDR. Er is maar één probleem met een 4K UHD TV als het om games gaat: de details en levensechte beelden geven je geen enkel excuus om subtiele aanwijzingen en boodschappen te missen.

Zicht in het donker

HDR TV licht en donker

Of je nu deelneemt aan een dramatische reddingsoperatie, betrokken bent in een hevig gevecht of over het circuit racet, de kans is groot dat je wat schaars verlichte scènes tegenkomt wanneer je je favoriete games speelt. Maar vijanden spotten die zich in het donker verstoppen of bij zonsondergang vliegen is des te leuker als je het combineert met de ongekend hoge helderheid van een 4K UHD HDR TV. Neem bijvoorbeeld de nieuwste Lara Croft-game, Rise of the Tomb Raider. In 4K UHD-resolutie is het contrast uitzonderlijk – de helderheid van HDR 1500 verlicht pikdonkere grotten en tunnels, en sneeuw glanst als nooit tevoren op het scherm. Je zoektocht naar de legendarische stad Kitezh wordt op die manier onvergetelijk.

Onvergelijkbare kleur

QLED kleurvolume

Games zitten vol met memorabele personages in alle soorten en maten, en ze komen tot leven dankzij het adembenemende kleurenbereik van een TV met de hoogste HDR-niveaus. Met een helderheid tot 2.000 nits wordt het conventionele spectrum enorm uitgebreid op een QLED TV, wat 100% kleurvolume mogelijk maakt. Ratchet & Clank is een geweldige showcase voor dat uitgebreide kleurenpalet, omdat deze game een kwaliteit en stijl heeft die vergelijkbaar zijn met een Pixar-film. Wanneer je het gelijknamige duo helpt om het mysterie van de ontbrekende planeten op te lossen, zie je een briljante verscheidenheid aan kleuren die van het scherm spatten.

Snelle respons met een lage input-lag

QLED kleurvolume

Intense gaming vereist een snelle respons. Daarom hebben Samsung 4K UHD HDR TV's een ongelooflijk lage input-lag, die een betere respons en snellere acties mogelijk maakt. Je hebt al je reflexen nodig wanneer je het heerlijk retro en verslavende Cuphead speelt, maar als elke druk op een knop resulteert in een fraai gesynchroniseerde actie op het scherm heb je nooit het gevoel dat de game of het systeem je benadeelt. Er is zelfs een instelling voor dynamisch gamen om je 4K UHD-gamebeleving te optimaliseren met ultieme helderheids-, kleur- en bewegingsniveaus.

Ga volledig op in een gebogen scherm

QLED kleurvolume

Er is geen betere manier om volledig op te gaan in een game dan met een gebogen scherm. Bedenk hoe het omhullende effect een groter deel van je gezichtsveld in beslag neemt en hoe de extra diepte in het midden van het scherm je ook middenin de actie plaatst. De bredere kijkhoeken maken het organiseren van een gaming-marathon met meerdere spelers beter dan ooit. Alle spelers zien een perfecte kleurverzadiging en helderheid, vanuit elke hoek. Een tip voor hardcore gamers die langere sessies spelen – je kan langer spelen met een gebogen TV zonder dat je ogen vermoeid raken. De boog van de TV is ontworpen om overeen te komen met de kromming van het oog, zodat alle delen van het scherm op gelijke afstand van je kijkpositie liggen.

Een moderne manier om te gamen

schermen van topkwaliteit


Je hebt niet per se een aparte 4K UHD-gamingmonitor nodig om de nieuwste releases te spelen: je kan PC-games gewoon op je TV spelen. Met het ingebouwde Steam Link kunnen PC-gamers hun games op het grote scherm beleven zonder in te boeten aan kwaliteit. Sterker nog, je krijgt een veel hogere kwaliteit dan je gewoon bent van een conventionele gamingmonitor omdat je de adembenemende beeldkwaliteit van een 4K UHD HDR TV ervaart.

Kan je niet wachten om een nieuwe game te spelen? Geen probleem! Met cloudgaming kan je eenvoudig de nieuwste en beste releases streamen vanuit het comfort van je huis. Neem er een controller bij, download de Gamefly-app vanuit de Smart Hub en je kan spelen vanuit een alsmaar groeiende catalogus van titels.

Gamen met het gezin

Prachtige graphics op schermen van topkwaliteit zijn niet alleen voorbehouden aan hardcore gamers. Er zijn tal van games direct beschikbaar op de Smart Hub die het hele gezin makkelijk kan spelen. Tot de genres behoren actie, shooters, race-games en puzzels, en alle games zijn volledig geoptimaliseerd voor een 4K UHD HDR TV. Je kan deze games spelen met een slimme afstandsbediening, telefoon of gamepad. Je kiest gewoon de speelstijl die bij je past.

Wil je het gamen optimaal beleven?

Koop nu een QLED TV voor een buitengewone gamebeleving.

INTERESSANT VOOR JOU

Smart Home Samsung

Transformeer je huis tot een ‘smart home’

Samsung 4K-televisie

Meer dan alleen een TV

GERELATEERDE PRODUCTEN

QLED TV Q-Serie QE88Q9F

QLED TV Q-Serie QE88Q9F

QLED TV Q-Serie QE65Q8F

QLED TV Q-Serie QE65Q8F

QLED TV Q-Serie QE75Q7F

QLED TV Q-Serie QE75Q7F