CES 2017: Onze TV-revolutie en al onze andere onthullingen vind je hier

Door Samsung België 04.01.2017

CES 2017

Gedurende de eerste week van het nieuwe jaar, komt de wereldwijde tech scene in Las Vegas ieder jaar bijeen tijdens de elektronicabeurs CES. Dit jaar vindt het van 5 tot en met 8 januari plaats en bestaat het event 50 jaar. Samsung gaat, zoals je van ons gewend bent, veel nieuwe producten aankondigen. Een tipje van de sluier van één van onze grootste onthullingen: er staat een TV-revolutie aan te komen. Meer daarover (en al onze andere aankondigingen) vind je de komende dagen hier in dit artikel.

CES update [ maandag ] : C-lab

Een digitaal speelvriendje voor je kind of een apparaat dat je huid scant en je vervolgens helpt met het bestrijden van oneffenheden en onzuiverheden. In het Creative Lab van Samsung ontstaan sinds 2012 de nieuwste en tofste gadgets. In het nieuwe jaar komen er maar liefst drie nieuwe
uitvindingen op de markt.


Lumini

Onze huid heeft dagelijks heel wat te verduren, het wordt blootgesteld aan weer een wind en heeft daarnaast ook nog te lijden aan een (vaak) wisselende hormoonspiegel. Met honderdduizenden producten op de markt is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Want wat kan nou je huid helpen om mooier en sterker te worden? Gelukkig is daar nu Lumini, deze nieuwste gadget van Samsung maakt een foto van je huid om vervolgens deze gegevens te scannen met haar eigen algoritme. Zo verzamelt het informatie over bijvoorbeeld puisten, sproetjes, vergrote poriën, rimpels of roodheid. In de bijbehorende app op je smartphone kun je zien wat probleemgebieden zijn en wat je hier aan kan doen. Ook kun je op afstand een dermatoloog of huidspecialist raadplegen.


S-Skin

Een andere nieuwe gadget is Samsung ’ s S-Skin. Deze professionele huidverzorging is voorzien van pleisters met micronaalden die je huid van binnenuit kunnen verzorgen. Ook kan het apparaat onder meer de hydratatie van je huid meten en zo op maat gemaakte verzorging met behulp van
LED-lampjes aanbieden. Met de bijbehorende app worden de veranderingen over
tijd bijgehouden.


Tag +

Een kind vermaken kan soms lastig zijn. Hoeveel speelgoed je ook aanbiedt, soms raken kinderen er snel op uitgekeken. Gelukkig bedachten ze in het Samsung C-Lab daar de Tag + voor. Met een klik verbindt je ze met speelmaatjes over de hele wereld. De Tag + werkt heel intuïtief en is makkelijk te gebruiken. Het verbindt speelgoed met een app op de mobiele telefoon of tablet. Hier opent zich een hele nieuwe wereld voor het kind en leert het nieuwe manieren om met het speelgoed te spelen. Ook kan de Tag + je kleine met andere kinderen met soortgelijk speelgoed verbinden zodat ze op afstand met elkaar kunnen spelen. Zo verliezen ze bijna nooit meer interesse in een speeltje!


Creative Lab Projects: innovatie staat voorop
Innovatie staat altijd voor op bij Samsung. Zo ook in de bedrijfscultuur. In het Creative Lab van het Samsung kantoor in Seoul krijgen medewerkers van alle afdelingen de mogelijkheid hun ideeën uit te denken en te presenteren. Sinds 2012 hebben al diverse projecten het levenslicht gezien. Zo zagen we MANGOSLAB Nemonic printer die op post-it ’ s kan printen. Deze werd ook beloond met de CES 2017 Best of Innovation Awards. Sinds dit jaar worden de ideeën van het C-lab op diverse tentoonstellingen en beurzen gepresenteerd. De reactie van het publiek wordt vervolgens meegenomen om het product. verder te ontwikkelen. Op de electronica beurs CES 2017 in Las Vegas in presenteren we eerder genoemde gadgets. Andere producten uit het Creative Lab Projects worden later dit jaar gelanceerd.

CES update [ vrijdag ] : hoge ogen voor nieuwe QLED technologie

Tijdens onze grote persconferentie op de CES kondigden we donderdagavond een aantal spectaculaire noviteiten aan. En die werden door de internationale pers en het publiek zeer goed ontvangen.

Forbes: QLED weet het woord ‘ ongelofelijk ’ weer mening te geven

De gloednieuwe en revolutionaire QLED technologie, de grootste nieuwigheid die dit jaar aangekondigd werd, scoorde heel erg goed. Zo liet Forbes in een artikel weten dat de nieuwe generatie TV ’ s die Samsung dit jaar in Las Vegas aankondigde het woord “ ongelofelijk ” weer mening weten te geven. Een mooi complimentje in een wereld waar technologische (r)evoluties heel snel vertrouwd aanvoelen. In zijn artikel liet tech journalist John Archer nog weten dat de QLED televisies zelfs zijn hoogste verwachtingen hebben overtroffen.


Mooiere en diepere kleuren van ‘ beste TV op CES ’

Ook Nick Pino van Techradar was onder de indruk van de nieuwe QLED technologie. Volgens hem is deze nieuwe generatie televisies een zeer sterke kandidaat om met de titel “ beste TV op de CES 2017 ” te gaan lopen. Volgens Techradar brengt dit nieuwe gamma de helderste, meest kleurrijke schermen die de Zuid Koreaanse elektronicagigant ooit heeft gemaakt. Een hele prestatie aangezien de SUHD televisies van 2016 al bijzonder helder en kleurrijk waren.


Praktische troeven

Ook het strakke design en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel werden in de verf gezet. Zo liet niet enkel Techradar maar ook Engadget weten dat ze behoorlijk onder de indruk waren van de praktische details van de QLED toestellen. Zo was er onder andere lof voor het Invisible Connection-kabelmanagement, waardoor storende (lelijke) kabels tot het verleden behoren. Ook het nieuwe montage mechanisme werd toegejuicht. Deze verbetering zorgt ervoor dat je nu probleemloos zelf je televisie direct aan de muur kan ophangen. Het mechanisme zorgt ervoor dat je televisie altijd recht staat en gemakkelijk vanuit verschillende hoeken kan bekeken worden. Devindra Hardawar van Engadget was vol lof over de manier waarop Samsung zich niet alleen met de technologie bezig houdt, maar er ook een punt van maakt om het leven van de consumenten effectief te verbeteren.

CES update [ donderdag ] : al onze aankondigingen op een rijtje

Gisteravond, 23.00 uur Belgische tijd, vond op de CES onze grote persconferentie plaats. Deze kan je in het onderstaande YouTube filmpje terugkijken. Tijdens de persconferentie kondigden we een aantal spectaculaire noviteiten aan: van een airco zonder onaangename koude luchtstroom tot QLED: dé nieuwe TV-revolutie.

1. QLED TV ’ s

Laten we met de grootste aankondiging beginnen: QLED. Waar we ‘ lichtjaren ’ geleden nog versteld stonden van de LED en OLED technieken, kondigen we met QLED een nieuwe TV-revolutie aan. Maar wat houdt het precies in? Om daar, zonder heel veel technische woorden aan vuil te maken, een uitleg over te geven, illustreren we je de QLED capaciteiten aan de hand van een voorbeeld.

Stel: je kijkt naar een openingsshot van een film of een serie waarin op de voorgrond een boom met wat blaadjes te zien is. Op de achtergrond gaat de zon op waardoor de kleur van de groene blaadjes constant verandert: van geelachtig groen naar turquoise. Normale TV ’ s kunnen die subtiele kleurovergangen niet voor de volle 100 procent weergeven. Maar de nieuwe Samsung QLED TV ’ s wel. Dit komt omdat QLED TV ’ s bij elke helderheid alle kleuren op een juiste manier blijven weergeven.

Invisible connection

Waar de beste TV ’ s in de meeste gevallen zoveel mogelijk weer willen geven, is er bij dit product toch iets wat we zoveel mogelijk willen verbergen: kabels. Onze kabelmanagementoplossing, de Invisible Connection, heeft een optische kabel en draagt bij aan een opgeruimdere look rond je tv.

Slim TV kijken

In 2016 introduceerden we de verbeterde Samsung Smart Remote, waarmee je een aantal van je favoriete apparaten tegelijkertijd kan bedienen, zonder een uitgebreide setup. Dit jaar maken we al je lievelingselementen van de Smart Hub-ervaring beschikbaar voor je mobiele telefoon, voor Android en iOS platforms, zodat je favoriete content altijd beschikbaar en makkelijk bereikbaar is. Met always-on notificaties ontvang je realtime alerts op je smartphone zodra je lievelingscontent beschikbaar is, zelfs als de TV uit staat.

Wil je weten wanneer de QLED TV ’ s naar Nederland komen? Meld je dan onderaan dit artikel aan voor meer informatie.

2. Galaxy A Smartphone serie

De nieuwe Galaxy A Smartphone serie bestaat uit een 5.2 inch A5 en 4.7 inch A3 smartphone. Stijlvol design, optimale functionaliteit en ultiem gebruiksgemak. Met een metalen frame en Samsungs bekende 3D glazen achterkant. Te krijgen in 3 tinten: Black Sky, Gold Sand en Peach Cloud. De A5 heeft een 16 MP camera voor en achter, de A3 heeft 13 MP achter en 8 MP voor. Voor het eerst heeft de A serie IP68 water- en stofresistentie. Zo is je smartphone bestand tegen regen, transpiratie, zand en stof en dus geschikt voor zo goed als elke bezigheid.

3. Audio: de toekomst

Audio

Samsung presenteert op CES 2017 de toekomst in audio met drie nieuwe producten. Met zijn stijlvol en minimalistische design is de H7 Wireless Speaker zowel een soundbar als een UHD Blu-ray speler. Een nieuw paradigma voor zowel Samsung als de industrie. “ Helder, clean en meeslepend: het is belangrijk voor Samsung dat de producten deze geluidservaring bieden. We streven altijd naar nieuwe producten die de verwachtingen van de gebruiker overtreffen. Dit jaar ligt onze focus bij simpele en eenvoudige producten met een spectaculaire geluidservaring ” , zo stelt Jurak Choi, Senior Vice President van Samsung Electronics. De technologie achter deze nieuwe producten is UHQ (Ultra High Quality), een techniek van Samsung die zorgt voor 32bit rijk en gedetailleerd geluid voor zowel wired als wireless connecties.

4. Quantum Dot curved monitor

QD foto

Deze ‘ curved ’ monitor geeft door zijn ronding een optimale entertainment beleving. De CH711 Quantum Dot curved monitor is ontworpen met het oog op gamers en geeft een visueel spectaculaire, zeer levendige en kleurrijke ervaring, wat je er ook op wilt bekijken. “ De kijker van vandaag heeft, terecht, hoge verwachtingen en eist een meeslepende kijkervaring die de volledige potentie van het programma of de game realiseert. De curved Quantum Dot monitor geeft rijkere kleuren en meer contrast dan tot nu toe mogelijk was ” , aldus Seoggi Kim, Senior Vice President of Samsung Electronics Visual Display Business. Begin 2017 is dit scherm te krijgen in een 27 inch en een 31,5 inch versie.

5. Vernieuwde POWERbot ™ stofzuiger

Robot

De VR7000 is de nieuwste telg in de POWERbot ™ stofzuiger serie. Deze nieuwste versie is minder dan 97 mm groot en maar liefst 28% dunner dan de vorige variant. Zo reinigt de robotstofzuiger niet alleen beter en is hij intelligenter dan ooit, maar hij komt nu ook op moeilijk bereikbare plaatsen. Het unieke zelfreinigende borstelsysteem vermindert de hoeveelheid stof en haar tussen de haren van de borstel.

CES update [ woensdag ]

Waar we jaren geleden nog warm liepen voor LED en OLED, onthullen we dit jaar de volgende TV-revolutie: QLED. Wat dit precies inhoudt, vertellen we je vanavond om 23.00 uur tijdens onze persconferentie, waarin we ook al onze andere nieuwe producten met je gaan delen. Hieronder zal de live stream vanavond te bekijken zijn. Ga je ook kijken?

GERELATEERDE PRODUCTEN

UE55KS9000 55" 9-Series Curved SUHD TV

UE55KS9000 55" 9-Series Curved SUHD TV