Co.Station Gent: nieuwe broeikas voor jonge digitale bedrijven

Door Samsung België 16.11.2016

Co.Station Gent design interieur

Gent werd onlangs door Venturebeat.com, de gespecialiseerde tech nieuwswebsite, erkend als het epicentrum voor de tech-scene in België. Om die reputatie waar te maken, had de stad wel nog een specifieke campus gericht op jonge digitale bedrijven met ambitieuze groeiplannen nodig. Precies wat Co.Station Gent sinds kort biedt.

Ondersteuning op maat

In samenwerking met BNP Paribas Fortis, EY en Proximus biedt Co.Station Gent scale-ups de mogelijkheid om zich te omringen met de nodige interessante contacten binnen de gevestigde bedrijfswereld. Zeker in de opschaalfase hebben innoverende start ups hier nood aan. Bij een nieuwe digitale innovatie is snelheid enorm belangrijk: de markt en het gedrag van klanten veranderen zo snel dat enkel de meest reactieve scale-ups kunnen slagen. Een goed netwerk is dus zeker geen overbodige luxe.

Co.Station, een merknaam

Co station foto

Het Co.Station verhaal werd in 2015 een succes met de heropening van de Brusselse vestiging onder begeleiding van SocialCom en BNP Paribas Fortis. De incubator en accelerator, die in de zomer van 2014 failliet werd verklaard, kreeg dankzij zijn partners een nieuwe start. En wat voor één. Nog geen jaar later, is Co.Station BXL een echte succes story geworden waardoor er nog voor het einde van 2016 een uitbreiding komt met 1.052m ² , bovenop de reeds bestaande kantoren van 2.845m ² .

‘ Village ’ , ‘ Academy ’ en ‘ Accelerator ’

De gloednieuwe campus opende zijn deuren in het Gentse Quantum-gebouw, vlakbij het station Gent-Dampoort. De scale-ups genieten er van een moderne campus van 2.600m ² verdeeld over 3 verdiepingen. In de ‘ Village ’ zijn de corporate partners aanwezig en werken de verschillende bedrijven naast elkaar, wat zorgt voor een stimulerende atmosfeer en verrijkende gedachtenuitwisselingen. Maar Co.Station Gent is veel meer dan enkel gemeubelde kantoren en netwerkopportuniteiten. Zo organiseert de Co.Station ‘ Academy ’ opleidingen en kunnen de jonge bedrijven er terecht bij coaches. Verschillende disciplines komen aan bod zoals financiering, marketing en communicatie, of juridische aspecten. Co.Station vult ook een ‘ accelerator ’ -functie in dankzij een specifiek omkaderd programma, dat 6 tot 10 maanden duurt, voor scale-ups op weg naar internationalisering en groei. Het initiatief ligt in de lijn van de strategie van de Federale Overheid, in het bijzonder het actieplan “ Digital Belgium ” , dat een digitale langetermijnvisie voor België uittekent.

Fotos: BNP Paribas Fortis

INTERESSANT VOOR JOU

cloud, samsung, smartphone, galaxy, apps

Hoe sla ik mijn foto’s in de cloud op?

GERELATEERDE PRODUCTEN

Galaxy TabPro S

Galaxy TabPro S