Brand

Samsung & Ateljé lanceren unieke collectie

De ultieme fashion x technology crossover met een Y2K-knipoog!

Twee merken die inzetten op handsfree & stijlvol multitasken, die samenkomen voor een Y2K-inspired collab…Het lijkt een droom maar dat is het niet! Ter ere van de it flip phone van 2022 beter bekend als de Galaxy Z Flip4, bundelt Samsung de krachten met tech accessoiresmerk Ateljé. Mediamaker en Ateljé-founder Yara Michelsweet als geen ander wat er leeft in de creatieve community en liet zich samen met haar team inspireren door de jaren 2000, waar tech – met de nodige bling - in de kijker gezet mocht worden. Die bling vertaalt zich nu in een collectie vol happy colors, schelpaccenten en een overload aan parels. *Run, don’t walk to shop!

De jaren 2000 hebben gebeld

In het universum der collabs zijn er talloze mogelijkheden. Collaborations van onverwachte tegenpolen, of juist de samenwerkingen die volledig meant to be zijn. Tussen twee merken die als vanzelfsprekend bij elkaar passen en elkaar precies aanvullen – zoals een power couple à la Beyoncé & Jay-Z. Samsung x Ateljé is er zo één. Zo vonden het Zuid-Koreaanse Samsung en Nederlandse Ateljé elkaar in een musthave collectie waarbij de nieuwe Galaxy-producten - met de Galaxy Z Flip4 in de hoofdrol - volledig werden aangekleed in speelse accessoires. Het resultaat is een Y2K-inspired collectie.

“De Samsung x Ateljé collab is een hint naar die iconische jaren 2000 omdat telefoons toen voor het eerst een accessoire werden. Zo was je trots op je telefoon en zorgde je ervoor dat die bij je outfit paste door hem te pimpen met stickers en steentjes. Dat customize gevoel, de trots om je tech te showen en ook te matchen met je stijl, is wat Ateljé nog steeds doet. En dat matcht precies met de Galaxy Z Flip4. Een toestel, met knipoog naar die tijd, dat ook gezien mag worden.” deelt Yara.

Soms kan het leven mooi & makkelijk zijn

“Samsung en Ateljé hebben zoveel gemeenschappelijk delers. Je hoeft er bijna niet naar te zoeken, de match voelt meteen logisch. Zo hebben we allebei als missie om het leven van creatievelingen net wat mooier en makkelijker te maken.” Yara Michels – Ateljé-founder

Mooier check! De collectie bestaat uit drie Galaxy Z Flip4-covers in Glazed Donut, Clarity en Blazing Purple, waarbij je ook bij de laatste twee hoesjes de mogelijkheid hebt om er unieke Ateljé-koorden aan te hangen *makkelijker dubbelcheck! Ook voor de Galaxy S22-serie zijn er doorzichtige cases en matching koorden.

Samsung zou Samsung echter niet zijn als ook de andere it-items in de Galaxy universe geen nieuw jasje zouden krijgen! De connected way of living tussen alle Galaxy-apparaten wordt op deze manier ook qua design mooi doorgetrokken. Voor de nieuwe Galaxy Buds2 Pro is een case ontworpen en de Galaxy Watch5 wordt geüpdatet met een nieuwe strap, terwijl de Galaxy Books dan weer aangekleed kunnen worden met een volledig recycled tech sleeve. Last but not least wordt de collab ook digitaal leven ingeblazen door middel van gratis Y2K-screensavers, interactieve IG-stickers en een digitale Galaxy Watch5-wijzerplaat.

4

Ook May, Lola-Marie & Bab flippen

Beide merken worden tot slot ook op handen gedragen door creatives. May Ridts, Lola-Marie Van de Gaer en Bab Buelens maken deel uit van de Samsung x Ateljé ambassador squad en begrijpen als geen ander waarom handsfree *en stijlvol* multitasken een must is! “Als content creator neem ik altijd en overal een stabilizer mee, maar dat hoeft voortaan niet meer, yay! Ik kan dankzij FlexCam de smartphone gewoon open folden en zo content shooten. Dat ik bovendien mijn GSM nooit meer ga vergeten of verliezen omdat die gewoon met een super mooi Samsung x Ateljé-koord rond mijn nek hangt, is helemaal zalig”, deelt May.

Lola-Marie is dan weer stapelgek op de vier iconische kleuropties – Graphite, Pink Gold, Blue en het iconische Bora Purple - van de Galaxy Z Flip4. “De smartphone is een statement op zich door de verschillende kleurtjes! De Samsung x Ateljé-hoesjes en koorden zorgen er dan weer voor dat je nog meer looks kan creëren die je stijl weerspiegelen.” Bab deelt tot slot het volgende: “De Galaxy Z Flip4 bespaart mij super veel plaats en ik gebruik hem dan ook vaak als mini laptop omdat je hem letterlijk overal kan neerzetten. Dat ik dankzij deze collab nu E-I-N-D-E-L-I-J-K ook Ateljé-hoesjes voor mijn Samsung phone kan shoppen, vind ik mega nice!”

Shop de collectie

Bij een nieuwe Samsung fashion collab hoort ook een nieuwe pop-up en dat wordt voor de gelegenheid een Y2K-paradijs waar je de Samsung x Ateljé-collectie naar hartenlust ontdekt en shopt. Zo opent eind september de exclusieve Samsung x Ateljé-pop-up in het hartje van Amsterdam. Maar don't worry, je shopt de items ook gewoon in de Samsung Experience Stores.

Ready to Unfold Your World?

Uit je zelfexpressie zoals nooit tevoren met de Galaxy Z Flip4!

Lees de volgende verhalen