Life Hacks

Deze Studio 100 helden vertellen je alles over veiligheid en digitale media

K3, Mega Mindy, Samson & Marie en Bumba laten je in hun video’s zien hoe je kinderen hun Galaxy toestel veilig kunnen gebruiken.

Zijn of haar eerste smartphone of tablet, geweldig! Nieuwsgierig als kinderen zijn gaan ze waarschijnlijk meteen op zoek naar leuke content en spelletjes in de digitale wereld. Maar hoeveel weten ze eigenlijk af van de gevaren in deze voor hen nog onbekende wereld? Een beetje bewustheid creëren bij je kids rondom de mogelijke valkuilen die op de loer liggen is zo slecht nog niet. Maak je je zorgen over privacy, schermtijd en de schade van blauw licht, dan hebben onze toestellen de oplossing voor je. Hier leggen we je uit wat je eraan kunt doen met de hulp van de favoriete Studio 100 helden. Eén ding weten we wel al, die roze bril van K3’tje Julia beschermt je niet. Wat dan wel?

Krijg controle over smartphonespelletjes

Pfff, Mieke heeft wel een hele hoge rekening gekregen. Gelukkig kan ze als Mega Mindy alles oplossen! Spelletjes op smartphones zijn natuurlijk super leuk, maar kunnen ook héél sneaky zijn en onbewust veel schermtijd opeisen en je bankrekening plunderen. Bij Samsung smartphones en tablets geven wij jou de controle en steken we hier een stokje voor. Ons advies? Stel een limiet aan speeltijd in, check je gebruiksrapport en geef direct aan welke apps toegang krijgen tot welke gegevens. Hiervoor ga je naar Instellingen en dan naar Apps. Kies de app die je wilt checken en beheer de machtigingen.

Stel een maximale schermtijd in

Soms verlies je jezelf helemaal in je smartphone of tablet en vergeet je voor even de wereld om je heen. Precies zoals bij Marie per ongeluk gebeurde bij arme Samson. Maak je je soms zorgen over de schermtijd van je kind? We weten hier goed raad mee doordat je op je Galaxy tablet en smartphones gemakkelijk een maximale duur aan schermtijd kunt instellen. Wanneer de tijd voorbij is, valt de smartphone of tablet automatisch in slaapmodus. Zo heb jij als ouder de controle en bepaal je wanneer het tijd is voor een break.

Bescherm je ogen tegen blauw licht

K3’tje Julia zit wel heel lang op haar telefoon te staren… Dat is niet zo slim! Je moet je ogen en die van je kinderen goed beschermen tegen schadelijk blauw licht. Want dat haarscherpe, heldere scherm van de Galaxy smartphones en tablets is natuurlijk heerlijk om eindeloos doorheen te scrollen, maar zo nu en dan een pauze inlassen is écht niet zo verkeerd voor je ogen. Ieder smartphone- of tabletscherm straalt namelijk blauw licht uit dat bij te lange blootstelling slecht voor je ogen is. Een roze zonnebril, Julia? Nee, dat is niet de oplossing. Bij Samsung hebben we wel de oplossing. Je kunt de straling beperken door het blauw licht gemakkelijk te verminderen of uit te schakelen met de blue light filter. Deze vind je heel makkelijk door het menu van je toestel van boven naar beneden te swipen en te zoeken naar de knop ‘oogbescherming’. Activeer deze en pas de sterkte helemaal naar wens aan.

Wees voorzichtig met onbekende afzenders

Krijg je een berichtje van een onbekend nummer? Je kind zal er misschien niet direct iets kwaads inzien. Daarom is het belangrijk om je kids scherp te houden wanneer het gaat om valse berichtjes en belletjes. Precies zoals K3 overkomt wanneer ze een nepberichtje krijgen van Hanne. Wees deze trucjes van spammers en hackers te slim af door rare berichtjes altijd te rapporteren, te verwijderen en het telefoonnummer te blokkeren. Reageer niet zomaar en open geen onbekende bestanden, zo ga jij en je kinderen veilig om met je Galaxy smartphone of tablet.

Beveilig digitale privébestanden goed

Bumba weet precies hoe hij zijn bestanden veilig moet houden. Weet jij dat ook? Het is namelijk super belangrijk om een oogje in het zeil te houden wanneer het gaat om privégegevens. Niet al jouw bestanden en foto’s, of die van je kind, wil je openbaar hebben. De Galaxy smartphone of tablet is voor je kind een veilige omgeving om alles privé te houden wat je ook privé wilt houden. Zo bescherm je privébestanden en foto’s extra door ze in de Veilige Map te zetten. Dit is een verborgen mapje die je kunt instellen met een wachtwoord naar keuze, zoals een vingerafdruk of cijfercode. Zo kan alleen jij of je kind deze map betreden en worden zelfs aanvallen van virussen of hackers geblokkeerd. Dát is pas slim.

Laat je kind net zo veilig met de Galaxy smartphone en tablet omgaan als deze Studio 100 helden

Lees de volgende verhalen