Entertainment

Happy kids, happy parents!

Zo stel je de nieuwe parental control functies in op Netflix

Heb je thuis verveelde kids zitten die vaak komen vragen of ze Netflix mogen kijken? Wij komen jou (en je kids) redden. Of nee: Netflix komt jullie redden! De streamingdienst heeft nieuwe functies ontwikkeld die jou als ouder meer rust geven als je kleintjes even alleen voor het scherm zitten. Shall we?

Bepaal zelf de regels

Bij kinderen, en zeker bij jonge kinderen, is het belangrijk dat jij bepaalt met welke films en series het kind in aanraking komt. Want er is echt wel ongepaste content waar je je kind niet mee wil confronteren. Ouderlijk toezicht en duidelijke regels zijn dan ook een absolute must! Netflix maakt het je nu extra makkelijk zelf die regels te bepalen: zo kan je voortaan je eigen profiel vergrendelen met een pincode en kunnen kids geen nieuwe profielen meer aanmaken.

Hoe?

→ Open Netflix eerst in je browser en tik op je profiel.
→ Ga via het menu aan de zijkant naar ‘Account’.
→ Scrol naar beneden en tik onder ‘Profiel en Ouderlijk Toezicht’ op het profiel dat je wil vergrendelen.
→ Tik onder ‘Profielvergrendeling’ op ‘Wijzigen’ en voer je Netflix-wachtwoord in.
→ Vink aan dat je een pincode wil instellen: voer nu je vier-cijferige code in.
→ Tik op ‘Opslaan’.

Et voilà! Vanaf nu krijg enkel jij toegang tot je profiel en kan je gedownloade films en series enkel afspelen eens de pincode ingevoerd is.

Geef ‘binge’-momenten geen kans

Naast het vergrendelen van het profiel heb je als ouder voortaan ook de mogelijkheid om de kijkgeschiedenis van je kids te bekijken. Verwijder je liever bepaalde series en films van de kinderaccounts? Ook dat kan. Tot slot is er een nieuwe instelling die ervoor zorgt dat de volgende aflevering van een serie niet automatisch start. Slim gezien, Netflix, want wij zwichten er af en toe zelf ook voor, hé?

Bekijk wat er gekeken is

Net wat te laat met het instellen van de parental control functie? Dan kan je nagaan welke series en films gekeken zijn op het profiel van je kinderen.
→ Open Netflix op je computer en tik op je profiel.
→ Ga via het menu aan de zijkant naar ‘Account’.
→ Scrol naar beneden en tik onder ‘Profiel en Ouderlijk Toezicht’ op het profiel dat je wil vergrendelen.
→ Open kijkactiviteit
→ Gebruik de knop “Meer weergeven” als je een lijst met beperkte titel ziet

Top 3 kijktips voor de kleintjes

Met deze handige nieuwe functies heb jij als ouder dus zelf in de hand wat je kids wel en niet mogen. En zij? Zij genieten van leuke films en series! We geven je graag nog enkele kijktips die gegarandeerd een hit zijn bij de kleintjes.

1. Paw Patrol

Deze serie gaat over zes heldhaftige pups: Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Zuma en Skye, die worden geleid door de tienjarige Ryder. Samen werken ze hard om de inwoners van Adventure Bay te beschermen.

2. The Boss Baby: Back in Business

Kleine Baas neemt zijn grote broer Tim mee naar kantoor om hem de kneepjes van het bedrijfsleven te leren in deze animatieserie die is gebaseerd op de populaire film.

3. The Willoughbys

Jane, Tim en de tweeling zijn ervan overtuigd dat ze zichzelf beter kunnen opvoeden dan hun egoïstische ouders, daarom bedenken ze een plan om voorgoed van ze af te komen. De broers en zussen komen er tijdens hun avonturen echter al snel achter wat de ware betekenis van familie is.

Lees de volgende verhalen