Entertainment

5 films die van je scherm spatten

Zo echt dat je op het puntje van je stoel zit.

Een walvis die uit het TV scherm lijkt te springen Een walvis die uit het TV scherm lijkt te springen

Is er iets leuker dan knus onder een dekentje een aantal series of films te bingen? Hier zijn 5 must-watch films. Spoiler-free.

Close-up van The Joker Close-up van The Joker

1. Joker (2019)

Meteen na de release was Joker al een instant classic. De film vertelt het verhaal van Arthur Fleck, een man met een mentale beperking uit de suburbs van Gotham die zijn geld verdient als clown. Maar na verschillende pesterijen besluit Fleck om het op te nemen tegen zijn belagers.

Immersive Factor: Een constante balans tussen realiteit en de hallucinaties van Arthur Fleck. Welke scènes spelen zich af in zijn hoofd, en welke in de bittere realiteit?

Een scène uit de film The Grand Budapest Hotel Een scène uit de film The Grand Budapest Hotel

2. The Grand Budapest Hotel (2014)

Voor The Grand Budapest Hotel keren we terug naar het Oost-Europa van de jaren ’20. Monsieur Gustave is de conciërge van het grootste hotel in de – fictieve – republiek Zubrowka. Alles gaat goed tot hij plots verdacht wordt van een moord op één van zijn cliënten.

Immersive Factor: Indrukwekkende en typische Wes Anderson-shots. Zien we schilderijen of filmbeelden? Het is duidelijk dat de film geïnspireerd is op de novelles van Stefan Zweig uit de roaring 20s. Dat deze film 4 Oscarbeeldjes in de wacht wist te slepen, is geen verrassing.

Een dinosaurus Een dinosaurus

3. Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Na de chaos van Jurassic World keert een groep avonturiers terug naar Isla Nublar om DNA te verzamelen van de overgebleven dino’s. Maar of dit goed afloopt?

Immersive Factor: Bij Spielberg kwamen dino’s tot leven, maar deze keer zijn ze echter dan echt. En nog een pak slimmer ook!

Een Scène uit de film Avatar Een Scène uit de film Avatar

4. Avatar (2009)

Onze aarde in 2154. Om aan een nakende energiecrisis te ontkomen, reist de mensheid door de ruimte – op zoek naar nieuwe grondstoffen. Op de planeet Pandora ontdekken ze het kostbare metaal unobatanium. Maar de planeet wordt al bewoond door blauwe, 3-meterlange creatures.

Immersive Factor: De sprookjesachtige wereld van Pandora met een eigen ecosysteem, kosmos en biotoop is out of this world.

Een scène uit de film Manhattan Een scène uit de film Manhattan

5. Manhattan (1979)

Woody Allens liefdesbrief aan New York. Volg het dagelijks leven van Isaac Davis die van de ene liefdesrelatie in de andere sukkelt – met het New York van de jaren ’70 als prachtige decor.

Immersive Factor: in zwart-wit krijgen de alledaagse levens in deze film toch een unieke toets. 4 decennia na de release nog even pakkend allemaal. De openingsscène op de tonen van Gershwin’s Rhapsody in Blue kan je eindeloos rewatchen.

Laat films echt tot leven komen op je scherm

Niet alleen ervaar je contrasten, kleuren, scherpte en diepte als nooit tevoren, met 8K beleef je het eindelijk alsof je er zelf écht bij bent.

Breng je favoriete filmsterren in je huiskamer met QLED 8K TV.

Wil je het zelf vanop de eerste rij beleven?

Haal dan de TV van de toekomst nu al in huis.

Lees de volgende verhalen