Entertainment

Behind the camera met Sven van Alboom

Een kortfilm in 8K shooten met je smartphone? Follow the lead of WAJOW Talent Factory feat. Adil & Bilall!

Regisseursduo Adil El Arbi & Bilall Fallah staat tegenwoordig op de set voor hun nieuwste Hollywood film. Toch wisten we het busy duo te strikken voor een pittige #DoWhatYouCant-uitdaging met de talenten van WAJOW! Hun missie? Samen een crazy 8K-kortfilm shooten met de Galaxy S21 Ultra. Lees snel verder om te ontdekken hoe het er behind the camera aan toe ging en wat de ultieme tips & tricks van cameraman Sven van Alboom zijn.

Good vibes only

What we LOVE about Adil & Bilall? Het getalenteerde duo heeft een unieke visuele stijl, maar ook een besmettelijke energie. En dat was zeker niet anders tijdens de shoot van “Chatroom”. “De sfeer was echt vanaf dag één helemaal goed”, bevestigt Sven, “Het was alsof iedereen tijdens de opnames een soort kleine familie was geworden. En ik denk dat die goede vibe achter de camera er ook voor zorgt dat de vibe van de film zelf veel toffer is.”

Handige form factor

“De Galaxy S21 Ultra biedt zoveel mogelijkheden. Je kan er de dingen mee doen die je ook kan met een camera, maar gewoon veel makkelijker. Ik denk maar aan filmen in krappe hoekjes of de smartphone ergens aan vast tapen”, aldus Sven. Zo werd de S21 Ultra voor een topshot – in plaats van een heel secure camera rig te gebruiken – gewoon aan een houten plank vastgemaakt. Et voilà. “Klem erop en dat was gesetteld”, legt de cameraman uit. “Ook een shot onder tafel was zo gesetteld met de S21, anders had ik daar echt veel meer moeite voor moeten doen.”

Voorzien op het onvoorspelbare

“Ook de onderwater functie is top, je voelt je veilig als je hem tegen water houdt of er water tegen spat.” En dat kan op de meest onvoorziene momenten gebeuren, zo blijkt. “Tijdens een van de voorlaatste shots, moest een van de personages ijs eten. Dat is uiteraard vrij koud, maar daardoor spuwde hij het uit.” Richting de camera, en dus op Sven! “Iedereen vond dat gewoon heel grappig. En ik ook”, geeft hij al lachend toe.

Shoot in 8K, watch in 8K
Leg met de Galaxy S21 Ultra élk detail vast in verbluffende 8K-beeldkwaliteit en herbeleef het moment naadloos en in volledige resolutie op de Neo QLED 8K.

Ongeziene beeldkwaliteit

Maar het grote voordeel als je shoot met de S21 Ultra is natuurlijk de crazy 8K-kwaliteit. Een kwaliteit die wel al bij IMAX movies wordt gebruikt maar die bij ons in België zelfs in de filmindustrie nog niet standaard is. Say whaaat?! “Je ziet veel meer details in 8K, alles is veel scherper en de all-over kwaliteit is veel beter”, benadrukt de cameraman, “En iedereen houdt van mooi beeld, hé! Als je naar het scherm kijkt en denkt ‘Wow, ik zie alles perfect’ dan wordt iedereen gewoon zot gepleased.”

Go with the flow

Sven is een echte “problem-solving-go-with-the-flow” kind of guy. “Je moet niet alles op voorhand uitwerken, daar ben ik niet voor”, lacht hij. Zijn ultieme tips? “Speel met de lenzen! Op de Galaxy S21 Ultra heb je een telelens, een ultra wide, een normale lens, Slow-Mo… Gebruik ze gewoon.” Ook een goede belichting is key. “Daglicht is sowieso altijd mooier maar let op dat je niet te fel gaat”, tipt Sven.

The bigger picture

De crazy 8K kwaliteit, de krachtige lenzen, de onderwaterfunctie… het zijn leuke tools, maar wat Sven het leukste vond aan deze shoot met de Samsung Galaxy S21 Ultra? “Het is gewoon een inspirerend project, niet alleen om te tonen wat je allemaal met een smartphone kan doen maar ook gewoon om te bewijzen dat je niet zo’n gigantische camera nodig hebt om een mooi verhaal te vertellen.”

En… actie!

Meer weten over de Galaxy S21 Ultra? Check het hier!

Lees de volgende verhalen