Entertainment

Verken de wereld zonder ooit je zetel te verlaten

Laat grenzen vervagen met Disney+ en Samsungs QLED

Disney+ alleen iets voor kleintjes? Think again! Je kan er ook superinteressante National Geographic documentaires ontdekken. Wij delen onze 5 must see docu’s om op je Samsung QLED TV te kijken.

Sea of Hope: America’s Underwater Treasures

Ter gelegenheid van het 100-jarige jubileum van de Nationale parken in de VS, gingen Oceanograaf Dr. Sylvia Earle, National Geographic-fotograaf Brian Skerry, en auteur en historicus Maxwell Kennedy op pad met een team van jonge milieuactivisten. In ‘Sea of Hope’ neemt dit topteam je mee naar verschillende Amerikaanse natuurpareltjes en laat je de verborgen ecosystemen onder de golven zien, van Saint Croix tot Hawaï. Prachtig en soms ook confronterend!

Dompel je onder in de pracht van de natuur
Wist je dat QLED 8K voor een ongeëvenaard en hyperrealistisch beeld zorgt? Net alsof je zelf zee induikt! Met details die zo levensecht zijn dat het lijkt alsof je ze echt kan aanraken.

Wat is 8K-resolutie precies?
Een superhoge resolutie: 16 keer hoger dan Full HD! Met meer dan 33 miljoen pixels garandeert de QLED 8K een kijkervaring waarbij je geen enkele pixel ziet, zodat je kan focussen op wat echt telt: de ongerepte de natuur.

Into the Okavango

Wat krijg je als je een gepassioneerde bioloog, een Bushman die bang is om zijn verleden te verliezen en een jonge wetenschapster die voor haar toekomst vreest samenbrengt? Een epische, vier maanden lange expeditie om de Okavango Delta, één van de laatste ongerepte natuurpareltjes van onze planeet, te redden. ‘Into the Okavango’ laat je deze adembenemende en vaak ook gevaarlijke wildernis ontdekken.

Free Solo: Oscar-waardig

‘Free Solo’ – begrijp: ‘vrij klimmen’ zonder touw of beveiliging – is de specialiteit van bergbeklimmer Alex Honnold. Exciting! Maar op zo’n hoogtes kan ieder foutje natuurlijk fataal zijn. Ben je klaar om tijdens deze spectaculaire documentaire op het puntje van je stoel te gaan zitten? Volg Alex tijdens zijn voorbereiding op het beklimmen van El Captain, de legendarische 900 meter hoge bergwand in Yosemite National Park. Een adembenemende film die niet voor niets een Oscar won.

Een processor die het beeld aan de lichtsterkte in de kamer aanpast?
Met QLED 8K geniet jij extra van de spectaculaire beelden in Free Solo.

Je eigen selectie? Het kan!
Gebruik via je QLED TV je stem om toegang te krijgen tot je zelf samengestelde collectie van National Geographic.

Into the Grand Canyon

Wist je dat er meer mensen op de maan hebben gestaan dan dat er de volle 750 mijl van de Grand Canyon hebben bewandeld? Deze zotte uitdaging gingen filmmaker en fotograaf Pete McBride en schrijver Kevin Fedarko aan. ‘Into the Grand Canyon’ is het verhaal van een extreme challenge en een hechte vriendschap, maar ook een hommage aan de tijdloze schoonheid van deze iconische plaats.

Kingdom of the White Wolf

Reis naar het Noordpoolgebied met National Geographic avonturier Ronan Donovan om de prachtig desolate wereld van wolven te ontdekken. Ervaar hoe ze jagen, huilen en hun gezin opvoeden. Keer op keer fascinerend! Dompel je onder in de ‘wolf pack’ en ervaar wolven zoals nooit tevoren: ‘Kingdom of the White Wolf’ geeft je een meeslepende, rauwe en unieke kijk op wolven in hun natuurlijke habitat.

Hoor de natuur zoals die echt klinkt
De Samsung QLED 8K analyseert automatisch elke scène en past het geluid hierop aan. Huilende wolven? Het geluid is zo puur dat het lijkt alsof je zelf bij de ‘wolf pack’ bent.

Zin in nog iets anders? Dan is ‘The world according to Jeff Goldblum’ misschien wel iets voor jou! Volg in deze nieuwe docu serie van National Geographic de avonturen van Jeff Goldblum, de excentrieke acteur uit Jurassic Park. Elke aflevering geeft je een nieuwe kijk op iets waar we allemaal van houden – zoals sneakers of ijs. Boeiend! Ontdek ze allemaal op Disney+.

Lees de volgende verhalen