Entertainment

24 Hours met Adil & Bilall

Hard werken en nog hardere films

24 Hours met Adil en Bilall 24 Hours met Adil en Bilall

Adil El Arbi & Bilall Fallah. Onafscheidelijk, getalenteerd en verhalenvertellers pur sang. Hun passie voor film bracht hen samen en bracht hen ver. Met Bad Boys 3 beklonken ze de Amerikaanse droom en ook op dit moment smeden de boys grootse plannen. Voor de opnames van hun nieuwste documentaire gaan Adil en Bilall aan de slag met de Galaxy-innovaties. 24 hours zotte angles en epische oneliners!

COOLSTE JOB ALLER TIJDEN

Adil en Bilall zijn het it-duo van het moment. De getalenteerde regisseurs van Belgische/Marokkaanse bodem zijn uitgegroeid tot een iconisch filmduo en schopten het in een mum van tijd tot de top van de internationale filmwereld. Hun passie voor film en hun unieke visie op de wereld maakt van de twee atypische ondernemers. “Film is altijd al mijn passie geweest en ik wist dat ik daarvan mijn job wou maken, no matter what. Al sinds ik klein ben, wil ik filmmaker worden. Ik vond dat toen al de coolste job aller tijden omdat je als regisseur over eender welke wereld een film kan maken”, deelt Adil. Doorzettingsvermogen is volgens Bilall een van de belangrijkste eigenschappen als je van je passie je job wil maken. “Ik heb gaandeweg heel veel momenten gehad dat ik dacht dat ik er niet ging geraken. Toch ben ik blijven doorgaan zodat ik nooit spijt zou hebben of met het gevoel zou zitten dat ik niet alles voor mijn passie gedaan heb”, vertelt Bilall.

4

TRAINEN VOOR DE WERELDBEKER EN GEWICHTEN PUSHEN

Terwijl de meeste ondernemers ontspannen met een goede film of een spannende serie, maken Bilall en Adil deze films en series. Dus hoe relaxen zij en kunnen ze wel ontspannen tv-kijken? “Onze balans tussen work & play is te vergelijken met het leven van voetballers. Als die de wereldbeker spelen, moeten zij voortdurend trainen omdat ze die wereldbeker willen winnen. Het is een passie maar tegelijkertijd is het ook kei hard werken. Bij Adil en mij is dat net hetzelfde; elke film die wij maken komt van binnenin maar het is trabajar *werken hé”, lacht Bilall. “Als ik echt wil ontspannen dan luister ik muziek. Muziek is mijn grootste inspiratie in de zin dat het mij een bepaald gevoel geeft, door dat gevoel komen er beelden en door die beelden komen er dan ideeën. Dus gewoon ergens gaan chillen en muziek op mijn Note20 beluisteren, is voor mij het toppunt van relaxen”, deelt Bilall. Adil sport dan weer ter ontspanning. “Als ik tijd heb, sport ik graag omdat ik dan even niet met film bezig ben. Je bent op dat moment gefocust op het gewicht dat je aan het pushen bent ook al kan je dat gewicht niet altijd aan (lacht) dus al je focus gaat daar naartoe. Natuurlijk kijken wij ook films en series die niets te maken hebben met wat wij doen. Als ik naar een film of een reeks kijk op de Tab S7, die heel goed is, vergeet ik dat films maken mijn job is. Omdat je bij een goede film echt volledig mee in het verhaal zit met de personages. Het is enkel als de film niet goed is, dat ik het gevoel heb dat ik aan het werken ben. Daarom probeer ik vooral kwaliteitsvolle dingen te checken”, legt Adil uit.

WHATSAPPEN MET DE AMERIKAANSE CREW

Terwijl Adil en Bilall hun nieuwe documentaire aan het opnemen zijn, staan ze toch even stil bij hoe technologie hun job eenvoudiger maakt on the daily. “Ik gebruik WhatsApp dagelijks. De app is ook heel handig om te communiceren met mensen in Amerika. Zo hebben Bilall en ik WhatsApp-groepen met bepaalde crews of groepjes met de producers van een project zodat we elkaar ideeën, foto’s of muziek kunnen sturen. De Note20 is dan weer top omdat de kwaliteit van het beeld zo kwalitatief is, dat ik op set meteen kan tonen aan de cameraman of crew wat voor shots ik wil maken. Het is soms heel abstract om zonder visueel beeld verbaal te communiceren welke lens, beeldgrootte of cadrage ik voor ogen heb. Met de Note20 kan ik instant tonen wat ik wil en soms ook meteen filmen en montages maken”, legt Adil uit. Bilall vindt zijn partner in crime in de Tab S7 met zijn grote display en free stand angle. “Ik ben voortdurend bezig met het zoeken van inspiratie op het internet. Er is gewoon heel veel te leren en ik blijf ook maar leren door naar YouTube-kanalen te kijken zoals CineFix; die films echt gaan analyseren. Met de Tab S7 kan ik van mijn insights meteen notes maken met de S Pen en delen met Adil of de crew, waar ik ook ben”, zegt Bilall.

OP JE BEK GAAN, SLAAG KRIJGEN EN TERUG OPSTAAN

“Een van de beste tips die ik gekregen heb als filmstudent, was om zoveel mogelijk te proberen. Want je gaat veel fouten maken maar al doende leer je. Je kan proberen de meest perfecte film te maken en erover na te denken, maar het is pas op het moment dat je het écht doet en op je bek valt, dat je weet wat je beter moet doen”, besluit Adil. Bilall beaamt dit en geeft nog het volgende mee: “vallen en opstaan, dat is de grootste les die ik heb geleerd. Als je iets wil bereiken dan moet je ook bereid zijn om keihard slaag te krijgen en weten dat veel mensen zullen zeggen dat je er nooit zal geraken. Dus dat opstaan is de belangrijkste stap die je kan zetten in je carrière”, aldus Bilall.

24 Hours met Adill en Bilall 24 Hours met Adill en Bilall

WORK & PLAY MET DE NIEUWE GALAXY-INNOVATIES

Verander jouw manier van work & play met de Galaxy Note20, Galaxy Tab S7 en Galaxy Watch 3

ONTDEK MEER

Lees de volgende verhalen