Entertainment

Hoe krijg je de 4 seizoenen in
Forza Horizon 4 onder de knie?

Tips en tricks om de wisselende weersomstandigheden in het racespel te overwinnen.

Wide view of cozy living room with daylight from out of the window. Super Big TV is hung on the wall. On the screen, a man is enjoying surfing. Wide view of cozy living room with daylight from out of the window. Super Big TV is hung on the wall. On the screen, a man is enjoying surfing.

In Forza Horizon 4 ervaren spelers een gedeelde wereld met dynamische seizoenen op de Xbox One. Ze moeten kunnen rijden in droge, natte, sneeuwrijke en ijzige omstandigheden. Met meer dan 450 auto’s kunnen zowel beginners als ervaren spelers de prachtige Britse landschappen het hele jaar lang verkennen.

Omdat elk seizoen een nieuwe uitdaging op de weg brengt, is het belangrijk om met elk weertype rekening te houden bij het kiezen van een auto. In samenwerking met Xbox zijn hieronder enkele tips om elk seizoen te overleven en vertellen we wat je kan verwachten.

forza forza

Zomer

Onder een stralende middagzon zijn de omstandigheden ideaal om lekker hard te rijden op de snelwegen door Engeland. Of over het goudgele zand van de noordkust langs het mooie Bamburgh Castle. Er kan wat regen vallen maar meestal is het droog.

Wanneer je de weg afsnijdt door de velden ga je gemakkelijk door het gras en de bloemen. Maak je geen zorgen over hout en prikkeldraad, kleine bomen of opgestapelde stenen. Waar je ook rijdt, als je snel genoeg gaat, rijd je er met je auto dwars doorheen.

Let in het spel op evenementen, uitdagingen en beloningen voor elk seizoen. Je zult zien dat de zomerevents vaak profiteren van de ideale rijomstandigheden en bestaan uit snellere auto’s op vlottere wegen.

forza forza

Herfst

De herfst is wellicht het mooiste en meest kleurrijke seizoen om rond te rijden. Volg de bochtige wegen van het Engelse Lake-district tussen de prachtige bomen of ga de modderige ondergrond van het 4×4 Adventure Park te lijf.

Herfst betekent ook dat velden die in de zomer vol gras stonden nu zijn omgeploegd tot modder, waardoor je tijdens het rijden wordt afgeremd. Pas dus op en let op de zware hooibalen onderweg. Het regent meer in de herfst waardoor de wegen een beetje glad worden, dus rem iets eerder voor scherpe bochten.

Elk seizoen heeft een vintage auto die je kan ontdekken en restaureren, dus bekijk zeker eens de herfstklassiekers.

Forza Horizon 4 Forza Horizon 4

Winter

Met een lage zon door de kale bomen en bevroren landschappen zou je zomaar weg kunnen glijden. Maar maak je geen zorgen - zo lang je tijdig remt en de bochten beheerst komt alles goed. Als je écht meer grip op sneeuw en ijs wilt, voorzie jouw auto dan van stevige winterbanden in de upgrade-shop.

Tijdens de winter varieert het weer van heldere hemel tot sneeuwstromen. En hoe hoger je komt, hoe dieper de sneeuw wordt. De stranden zijn nog zanderig terwijl de autosnelwegen, andere grote wegen en straten van het historische vrij zijn gemaakt van ijs en sneeuw.

En welke auto of banden je ook gebruikt, je kunt zoveel rondglijden als je maar wilt op een bevroren meer. Houd ook de sneeuwmannen in de gaten. Het is leuk om ze onderuit te rijden en je verdient er nog eens punten mee ook.

forza forza

Lente

Na een koude winter komt het landschap in al zijn kleur tot leven. Van alle seizoenen is de lente waarschijnlijk de meest wisselende in omstandigheden. Er kan veel meer regen vallen maar er kan net zoveel zon zijn.

Rivierbeddingen die eerder droog of ondiep waren, worden diepe, kolkende stromen. Dit kan een probleem vormen voor lage en lichte auto’s maar vormen geen enkele uitdaging voor off-road auto’s zoals SUV’s, trophytrucks en buggy’s. En als je een berg opgaat in het noorden dan ligt daar nog net genoeg sneeuw om in te spelen.

Net als in de herfst zijn de routes van de evenementen veel gevarieerder door de wisselende weersomstandigheden. Of je nu in een nieuwe Subaru WRX Sti of een klassieke Group B rally-auto uit de jaren 80 rijdt, je bent verzekerd van geweldige avonturen in auto’s die al die rotsen, gruis en modder kunnen trotseren.

Overwin de verschillende seizoenen op je QLED TV

Ervaar Forza Horizon 4 met indrukwekkende diepte en detail op je QLED TV.

Lees de volgende verhalen