Entertainment

Console gaming

Het 8K-tijdperk is hier.

Bij console gaming draait alles om de game. De console is ervoor gemaakt. Doet niet anders. Net als veel diehard gamers. En als het gaat om de ultieme game-ervaring volgen de ontwikkelingen elkaar in sneltreinvaart op. In die ontwikkeling zou 8K-gaming zomaar eens the next big thing in gaming kunnen worden. Eind 2020 komen de eerste 8K-consoles op de markt. Dé gouden combinatie is een state-of-the-art console gekoppeld aan het beste beeldscherm, zoals een Samsung QLED 8K Smart TV.

Volop in ontwikkeling

Een nog hogere resolutie. Dat is, simpel uitgedrukt, het verschil tussen een 8K-beeldscherm en zijn voorgangers. In de praktijk betekent het een heel vloeiende beeldfrequentie van 60 frames per seconde in combinatie met een beeldresolutie van maar liefst 33 miljoen megapixels. Die resolutie is vier keer hoger dan 4K en maar liefst 16 keer hoger dan Full HD.

Indrukwekkende cijfers, maar wat betekent dat nu? Kun je vandaag dan ook overal 8K-content vinden? Nee, nog niet, want daarvoor is deze technologie nog te nieuw. Toch is dit snel aan het veranderen. Content van deze kwaliteit is volop in ontwikkeling. Dat wil overigens niet zeggen dat het beeld op een 8K-tv niet nu al velen malen scherper is dan op een 4K. Bovendien zal dat beeld alleen maar beter worden met echte 8K-output geleverd door de nieuwe gaming consoles. Gamers zijn ongetwijfeld de eersten die de mogelijkheden van 8K zullen ervaren.

De QLED 8K gaming experience

Een 8K-beeldresolutie maakt details zichtbaar die voorheen simpelweg niet leken te bestaan en biedt een beeld waarop zelfs van heel dichtbij de pixels niet van elkaar zijn te onderscheiden. Een QLED 8K Smart TV voegt daar bijvoorbeeld nog een Variable Refresh Rate (VRR) Freesync en een extreem laag risico op vertraging in je game, aan toe. En de tv is uitgerust met 2.1 HDMI-poorten om de 8K-resolutie op een snelheid van 60 frames per seconde te kunnen doorsturen. De geluidskwaliteit is navenant. Het OTS+ driedimensionaal geluideffect doet het geluid perfect volgen op de actie en het Q-Symphony-principe zorgt voor een vol en rijk surroundgeluid. De QLED 8k-gaming experience is compleet.

Lees de volgende verhalen