Entertainment

5 tips voor de ultieme gaming setup

Wees klaar voor de volgende generatie

Videogames zijn de laatste jaren steeds populairder gewonnen. Graphics bevinden zich niet langer in het mysterieuze landschap, maar zijn vandaag de dag nauwelijks meer te onderscheiden van de werkelijkheid. Sterke verhaallijnen spelen zich af in verrassende richtingen, maar de bedenkers laten gamers toe om het verhaal naar hun hand te zetten. Innovatieve gameplay en een gebruiksvriendelijke bediening zorgen ervoor dat iedereen in een mum van tijd kan beginnen met spelen.

Er zijn nu meer dan 3 miljard gamers wereldwijd, en dat aantal neemt alleen maar toe. Gaming is niet langer een hobby van tienerjongens, iedereen is ermee bezig. Vandaag de dag zijn videogames populair bij alle bevolkingsgroepen. We spelen ze op meerdere toestellen, van speciale consoles tot computers en smartphones, en er zijn titels die aan alle mogelijke interesses voldoen.

Natuurlijk willen we als spelers onze games tot hun recht laten komen en de best mogelijke opstelling creëren. De volgende vijf tips zullen je helpen om je game-setup naar een hoger niveau te brengen met een slim thuissysteem.

1

Investeer in de
beste game-tv of monitor

Als je toegewijd bent aan je nieuwe-generatie console, is een televisie-upgrade de beste investering om de gameplay kracht bij te zetten. De absolute topper van het moderne slimme huis, een elitaire game-televisie die centraal staat in je totale installatie. Als het gaat om open-world games, is een groot scherm echt beter. Samsung’s 2020 8K QLED TV’s maken gebruik van kunstmatige intelligentie om inhoud op te schalen naar een hogere definitie, waardoor verloren details worden hersteld en de beeldtextuur en randdefinitie worden verbeterd. Als je op de pc speelt, biedt de ultrabrede 49" Odyssey-gamemonitor hetzelfde effect - betoverende QLED-resolutie en een prachtig 1000R gebogen scherm.

Voor een totaal meeslepende ervaring, probeer een soundbar met Object Tracking Sound+. Deze driedimensionale audio synchroniseert met de actie op het scherm, zodat je het gevoel hebt dat je tijdens je FIFA-wedstrijd in het stadion bent. Het kan je zelfs helpen om te ontdekken waar je tegenstanders vanuit een schutter aanvallen.

2

Speel aan de top met VRR

HDMI 2.1 is belangrijk voor gamers die hun installatie willen verbeteren nu we de komst van PlayStation 5 en Xbox Series X naderen. VRR staat voor Variable Refresh Rate. Het laat een tv toe om zijn snelheid in realtime aan te passen aan de beeldsnelheid die door een spelconsole wordt uitgevoerd. De Samsung QLED-tv's zijn zo ontworpen dat de tv en de console naadloos samenwerken en de beste game-monitorprestaties ooit leveren, waarbij je de effecten op een hoger niveau kunt ervaren. De tv's komen intuïtief overeen met de beeldsnelheid van het spel tot de tv, wat je competitieve voorsprong geeft.

3

Bescherm je houding met een gamestoel

Als je de trotse eigenaar bent van een volgende generatie QLED TV, kun je zeggen dat elke stoel de beste in huis is. Toch is een goede gamestoel vrij belangrijk als je vele uren speelt. Het is gemakkelijk om je in de zetel te gooien om te gamen - wat niet bepaald aangenaam is voor je rug. Ergonomisch ontworpen gamestoelen zijn bedoeld om je gezond te houden, bieden maximaal comfort en stellen je in staat om een goede houding te behouden terwijl je speelt. Uiteindelijk leidt het comfortabel zijn in je setup tot een betere focus en motivatie.

4

Zorg voor een naadloze verbinding

Wist je dat Samsung home, TV en mobiele technologie allemaal kunnen worden gekoppeld aan een perfecte game-setup? Het aansluiten van toestellen is een geweldige manier om je game-ervaring op een hoger niveau te brengen, zodat je onderweg en op je tablet kunt spelen wanneer je thuiskomt. Zo bespaar je tussen de toestellen onderling en verlies je geen enkele prestatie. Slimme technologie stelt je in staat om je telefoonscherm op je televisie te projecteren voor een groter beeldformaat wanneer je maar wilt. Verschillende toestellen in je game-setup werken nu ook samen. Misschien speel je enkele rondes NBA 2K op je console op de tv. Vervolgens maak je aanpassingen aan je team en je tactieken onderweg, met de bijbehorende app op je telefoon.

5

Boost het online gamen

Elke goede game-setup is afhankelijk van krachtig internet als je met anderen speelt. Online verbinding is ook belangrijk voor het downloaden van nieuwe games en DLC, online chat en streaming naar sociale platforms zoals Twitch en YouTube. Het aanbreken van 5G belooft snellere, betrouwbaardere verbindingen voor thuisinternet, smartphones en andere compatibele toestellen - inclusief gameconsoles. Door de hogere snelheden kan je sneller bestanden downloaden, en de geringe latentie zal de spelers een betere online spelervaring geven. Dit is vooral interessant voor degenen die streamingdiensten willen toevoegen, zoals xCloud aan hun game-setup.

Klaar om je spel naar een hoger niveau te brengen?

Hier vind je alles wat je nodig hebt

Lees de volgende verhalen