Entertainment

Screen Mirroring: switch tussen je Smart TV, smartphone én tablet

Kijk verder tv op je Samsung smartphone of tablet.Stel je voor: je favoriete club speelt een belangrijke wedstrijd die je absoluut niet wilt missen, maar over een uurtje staan je vrienden voor de deur. Hoe krijg je dat diner op tafel zonder de wedstrijd mis te lopen? Kies voor Screen Mirroring en mis geen minuut! Schakel de uitzending door naar je smartphone of tablet en kijk verder terwijl je in de pannen roert. Dit lijkt je wel wat? Lees dan snel verder.

Wat is Screen Mirroring?

Met Screen Mirroring speel je het programma dat je op je tv kijkt moeiteloos verder af op je smartphone en tablet. Of andersom. Sinds 2013 kunnen Samsung Smart TV’s mét een wifiverbinding gebruikmaken van Screen Mirroring.

Hoe Screen Mirroring instellen op jouw televisie?

De Screen Mirroring-technologie is de laatste jaren snel geëvolueerd. Daarom is het instellen niet voor elk toestel gelijk. Bij de nieuwere modellen selecteer je Menu op de afstandsbediening en navigeer je vervolgens naar Netwerk en Screen Mirroring. De nieuwste tv-modellen bieden de mogelijkheid om de settings van je smartphone en tablet op te slaan, zodat jouw toestellen op elkaar aangesloten kunnen blijven.

Ga naar je tv-instellingen en doorloop de volgende stappen: Algemeen > Netwerk > Extern apparaatbeheer > Apparaatverbindingsbeheer > Apparatenlijst.

Installeer Screen Mirroring op je Samsung smartphone en tablet

Om Screen Mirroring op je smartphone of tablet in te stellen sleep je met je vinger vanaf de bovenkant van het scherm naar de meldingsbalk. Afhankelijk van welk toestel je hebt, klik je op Screen Mirroring, Smart View of Quick Connect. Je smartphone of tablet zoekt nu naar de tv’s en andere apparaten waarop Screen Mirroring toepasbaar is. Zorg ervoor dat de functie Screen Mirroring op de tv is ingeschakeld en selecteer vervolgens de tv waarmee de verbinding tot stand moet komen. Eventueel wordt er een pincode gevraagd die op het scherm wordt getoond.

Tip: Zorg voor een goede verbinding
Voor een goede verbinding tussen de apparaten is het van belang dat de Screen Mirroring-verbinding openstaat op zowel de smartphone, tablet als de tv. Zorg er ook voor dat de toestellen die je wilt koppelen aangesloten zijn op hetzelfde wifinetwerk.

SmartThings

Via de SmartThings-app kun je het beeld van je televisietoestel op je smartphone of tablet tonen. Op voorwaarde dat alle toestellen op hetzelfde wifinetwerk zijn aangesloten. In je SmartThings-app kun je bij apparaten een nieuw apparaat toevoegen. Selecteer hier jouw tv. Vervolgens kan je je scherm spiegelen door de optie Smart View te selecteren. De inhoud van je telefoon, zoals films, foto’s of muziek kun je dan streamen naar je tv. Verder kun je met deze app blijven tv-kijken via je telefoon. Zo hoef je geen enkele scène te missen. Of je kan het geluid van je tv afspelen op je telefoon. Bovendien kun je ook je smartphone of tablet als afstandsbediening gebruiken.

Bekijk vanaf nu altijd én overal je favoriete serie, wedstrijd of nieuws-items.

Ben je ook in het bezit van een FamilyHub™?

Dan kun je zelfs daar op verder kijken. Nu hoef je helemaal niets meer te missen.

Lees de volgende verhalen