Entertainment

De charme
van thuisvideo's

Breng oude herinneringen terug tot leven

Twee mensen kijken naar beeldmateriaal van een meisje dat een cadeautje opent tijdens een verjaardagsfeestje, opgewaardeerd tot een 8K-resolutie. Twee mensen kijken naar beeldmateriaal van een meisje dat een cadeautje opent tijdens een verjaardagsfeestje, opgewaardeerd tot een 8K-resolutie.

Van verjaardagen tot bruiloften en alles daartussenin, thuisvideo's leggen de belangrijkste momenten van ons leven vast. Er is nog zoveel beeldmateriaal dat stof ligt te vergaren, op een boekenplank of in de opslagruimte van onze smartphones. Nochtans hebben thuisvideo's veel meer te bieden dan een blik op het verleden.

Een vader met zoon en een meisje die in openlucht zeepbellen maken op de zomerkermis. Een vader met zoon en een meisje die in openlucht zeepbellen maken op de zomerkermis.

Een herbeleving van de kindertijd

Veel mensen beschouwen hun kindertijd als een gelukkige periode waarin het leven minder gecompliceerd was dan het nu lijkt: we gingen op vakantie, liepen de ijskar achterna en praatten eindeloos over de toekomst met vriendjes. Het is de periode in ons leven die we het meest associëren met comfort en vreugde. We kunnen uiteraard niet terug naar het verleden, maar thuisvideo’s hebben de magische eigenschap om die gevoelens van comfort en samenhorigheid opnieuw op te roepen.

Een meisje dat haar oma knuffelt terwijl ze in een boek kijkt en herinneringen ophaalt. Boekenkast, venster en zetel op de achtergrond. Een meisje dat haar oma knuffelt terwijl ze in een boek kijkt en herinneringen ophaalt. Boekenkast, venster en zetel op de achtergrond.

Een blij weerzien

Behalve dat ze ons een blik op het verleden bieden, helpen thuisvideo's ons ook om mensen te zien met wie we in de loop der jaren het contact zijn verloren. Of het nu gaat om een ouder familielid, je huisgenoot aan de unief of je allereerste huisdier, dankzij thuisvideo's kunnen we weer in contact komen met degenen die ons gemaakt hebben tot wie we nu zijn.

Een volwassen vrouw en een jongen op een verjaardagsfeestje. De jongen staat op het punt om de kaarsen op de taart uit te blazen. Taart en cadeautjes liggen op tafel voor hen. Een volwassen vrouw en een jongen op een verjaardagsfeestje. De jongen staat op het punt om de kaarsen op de taart uit te blazen. Taart en cadeautjes liggen op tafel voor hen.

Herinneringen delen

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat we dankzij thuisvideo's onze herinneringen met anderen kunnen delen op een manier die met een foto of verhaal onmogelijk is. Je kunt je geliefde een blik gunnen op je jeugdherinneringen. Iets wat anders gewoon niet kan. Je kunt jouw zesjarig kind tonen hoe jouw 6de verjaardag werd gevierd. Of je kunt je vrienden bewijzen hoe je die wedstrijd op school hebt gewonnen.

Een vrouw en een man kijken naar een tv-scherm tijdens het eten en drinken een glas wijn. Het scherm toont twee meisjes in jurken op een schommel. Een vrouw en een man kijken naar een tv-scherm tijdens het eten en drinken een glas wijn. Het scherm toont twee meisjes in jurken op een schommel.

Breng deze herinneringen terug tot leven

Het enige probleem met thuisvideo's is dat hoe ouder ze worden, hoe slechter ze eruitzien. Zelfs videobeelden van smartphones van slechts enkele jaren oud zien er verrassend minder fraai uit dan videobeelden die met een moderne camera zijn gemaakt. Het beeld lijkt korreliger, de kleuren lijken vervaagd en dus worden die heldere, levendige herinneringen overschaduwd door een slechte beeldkwaliteit. Gelukkig is er een manier om die herinneringen te herbeleven alsof ze gisteren zijn gefilmd. Het enige wat je hoeft te doen, is op play drukken.
Het klinkt een beetje als magie en zo ziet het er ook uit, maar AI Upscaling op de nieuwe QLED 8K-serie analyseert je filmbeeld per beeld. Alles wordt geoptimaliseerd. Van kleur en textuur tot helderheid en contrast. Zo blaas je je oude herinneringen nieuw leven in.

Ontdek QLED 8K

Lees de volgende verhalen