Entertainment

24 Hours met Inge Onsea & Virginie Morobé

The devil wears Essentiel Antwerp & Morobé

Virginie Morobé was als kleine peuter al verknocht aan schoenen terwijl Inge Onsea na 5 jaar India eerder toevallig in de mode belandde (thank god she did). Wat deze twee go-getters wel gemeen hebben met elkaar? Een hart voor mode en een buikgevoel voor business! Maar hoe vind je in godsnaam een balans tussen work & play, als je passie je job is? De nieuwste Samsung devices bieden alvast de nodige fun in de daily life van deze fashion queens. 24 hours zonder Prada maar wel heel veel pret en waanzinnige collecties!

AL DOENDE LEREN EN ZONDER PLAN NAAR INDIA

Een outfit baseer je volgens Virginie Morobé op schoenen en niet andersom. Ook al had Virginie van kleins af aan een voorliefde voor schoenen, volgde ze niet meteen haar passie wanneer ze besloot om rechten te gaan studeren. Een vakantiejob bij een schoenenmerk bracht daar echter verandering in. “Ook al heb ik geen opleiding gehad om schoenen te tekenen, heb ik alles al doende geleerd. Dit in combinatie met een aangeboren gevoel voor kleur en een neus voor wat trending is of gaat zijn, maakt dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken”, legt Virginie uit. Het recept van een business rebel bestaat volgens Virginie dan ook uit vastberadenheid, heel dicht bij jezelf blijven, afgaan op je buikgevoel, doen wat je graag doet en hard werken. Inge had naar eigen zeggen geen doel in haar leven als tiener en besloot na wat modellenwerk naar India te trekken. “Ik ben als een toerist in mijn job beland. Alles is mij allemaal heel natuurlijk overkomen. Zo leerde ik ook Esfan kennen. Hij is geboren in de mode en besloot op zijn 30 dat we iets voor onszelf moesten beginnen omdat we anders altijd voor anderen zouden blijven werken. Wij zijn dan begonnen met een collectie T-shirts en de rest is history. Het is nooit echt met een plan geweest en dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Maar ook al was niets gepland, heb ik wel altijd alles met een gut feeling gedaan”, deelt Inge.

4

KINDEREN TO THE RESCUE & IETS MET OCHTENDSTOND

Wanneer je passie je job is, is de grens tussen work & play moeilijk te bepalen. Ook Inge geeft aan dat ze jaren heeft gezocht naar de juiste balans. “In het begin van Essentiel Antwerp was de work & play balans non-existing, zo had ik gewoon geen vrije tijd. Maar als je zo passioneel bezig bent, voelt je werk ook niet als werken. Nu mijn kinderen ouder zijn merk ik wel dat ik mijzelf doorheen de jaren heb omringd met goede mensen en echt wel zaken kan delegeren. Toch heb ik 15 jaar nodig gehad om min of meer een balans te vinden tussen werk & privé”, geeft Inge mee. “Nu heb ik tijd om dingen te doen en dat is vooral in de ochtend. Zo volg ik bijvoorbeeld home workouts op mijn Tab S7 van Katie Austin; de moderne Jane Fonda voor ik ga werken”, aldus een enthousiaste Inge. Ook Virginie start haar dag met sport. “Een uurtje sport voor je aan je dag begint, geeft je mentaal de nodige rust waardoor je je drukke schema en de bijhorende stress veel makkelijker kunt beheersen”, aldus Virginie.

CHAMPIONS LEAGUE ZONDER LAPTOP

Buiten het tracken van haar sportroutines met de Galaxy Watch 3 geeft Virginie ook al haar voeding in op de app Yazio. “Als je een merk aan het bouwen bent, speel je echt Champions League. Daarom let ik ook op wat ik eet en wat ik doe van beweging. Meten is weten en dat heb je dankzij de Galaxy Watch3. Ik doe 6 keer per week aan sport en vooral tijdens mijn high intensity trainingen track ik graag mijn hartslagzone. Eens je alles weet, kan je hier ook echt naar gaan leven. Bovendien past de Watch3 met zijn tijdloze design bij elk paar Morobé schoenen” lacht Virginie. Virginie blijft dus on top of life en business met haar Watch3 terwijl Inge zonder laptop alles draaiende houdt. #saywhat

“Ik heb bewust geen laptop en doe al mijn werk voor Essentiel Antwerp op mijn Tab S7 of mijn smartphone. Wanneer ik on the go een idee krijg voor leuke patronen of mij geinspireerd voel door bepaalde kleurencombinaties dan haal ik mijn Tab S7 en de S Pen boven voor een snelle schets, die ik dan meteen kan aftoetsen met mijn team”, deelt Inge.

ORDELIJKE CHAOS & KLEIN BEGINNEN

Voor alle jonge creatievelingen heeft Inge nog een gouden raad. “Doe alles met een buikgevoel, begin met een kleine collectie zodat je een duidelijk beeld kan geven van waar je voor staat en begin sustainable”, raadt Inge aan. Weten wat je droom is, is stap 1 volgens Virginie. Toch moet je gestructureerd omgaan met je droom. “Je kan niet in het wilde weg beginnen schieten als creatieveling. Je moet een gestructureerd plan hebben en weten welke stappen je gaat zetten om je droom te realiseren. Of laat je net zoals mij omringen door iemand die structuur in je leven brengt gezien de meeste creatievelingen redelijk chaotisch zijn en zo geen stappen vooruit zetten”, besluit Virginie.

24 Hours met Inge Onsea & Virginie Morobé 24 Hours met Inge Onsea & Virginie Morobé

Work & play met de nieuwe galaxy-innovaties

Switch makelijk tussen privé en je werk

Lees de volgende verhalen