Entertainment

24 Hours met Jon Tyler & Armizy

Work hard, dance harder

Van leuke moves vastleggen tot een party hosten via je smartphone. Work & play is in de dans- en partywereld niet van elkaar los te koppelen. Creatieve duizendpoot Armel Ngungunanga - Armizy - weet dit beter dan wie ook. Als DJ krijgt hij elke club wild en ook als choreograaf & danser ademt hij dans. Samen met Samsung gaat Armel een dag op pad met party mastermind Jon Tyler; founder van Bloody Louis en co-founder van Fire is Gold Festival. De nieuwste Samsung devices zorgen voor 24 hours vol good vibes en een feest aan creativiteit. *Ja, ook voor Armizy en Jon telt een dag 24 uur.

WHEN FUN BECOMES WORK

“Vanaf de eerste dag dat ik begon met dansen, wist ik dat dit mijn werk zou worden omdat ik gezien wilde worden", deelt Armel. Volgens hem is investeren in je dromen de beste manier om van je passie je baan te maken. “Als je wilt leven van je passie dan creëer je je eigen kansen. Wanneer je een danser bent, moet je veel reizen, mensen ontmoeten en een netwerk creëren. Binnen dit netwerk ga je opportuniteiten vinden”, legt Armel uit. Bij Jon Tyler, de creative director en founder van Bloody Louis liep het net iets anders. “Mijn vrienden en ik speelden een paar jaar geleden met het idee om events te creëren in een stad waar er niet veel hot & happening was voor onze generatie. Tien jaar terug waren er amper hiphop-evenementen. Feesten in een hemd op housemuziek was zowat de norm, dit zag ik anders”, aldus Jon. Zo gezegd, zo gedaan! Jon maakte de event scene veel relaxter. Wat nu ondenkbaar lijkt, was toen een revolutionaire manier om events te benaderen. “Ik wil gewoon dat mensen zichzelf kunnen zijn zonder dresscode, het draait voor mij om mind code. Ik wil dat mensen een leuke tijd hebben, of dat nu in een hemdje of een voetbalshirt is”, zegt Jon.

4

WHAT MAKES WORK FUN

Jon is begonnen aan zijn onderneming met vrienden en heeft nu nog steeds dezelfde vrienden naast hem. “Work & play-balans valt en staat voor mij met je team. Zo moet je blij zijn om 's morgens naar kantoor te gaan wetende dat je de komende 48 uur je bed niet gaat zien. Maar je weet dat je met vrienden werkt en dat maakt alles goed. Goede energie is voor mij de manier waarop ik balans kan vinden tussen plezier hebben en geld maken”, aldus Jon. Die goede energie vindt Armel terug in - no surprise - dans. “De beste manier om de balans te bewaren tussen work & play voor mij, is door te blijven volgen wat er gaande is in de dansscène. De nieuwe generatie komt op alsook nieuwe stijlen en variaties van dans. Nu ik buiten performer ook choreograaf en lesgever ben, moet ik ook alle trends en ontwikkelingen in de danswereld voortdurend op mijn radar houden. Om bij te blijven en in contact te blijven met de nieuwe generatie moet ik deze tendensen volgen. Ik ben voortdurend op mijn werk smartphone of tablet op zoek naar inspiratie. Deze ontwikkelingen houden ook het vuur in mij aangewakkerd waardoor ik niet louter een zakenman ben”, klinkt het bij Armel.

ON THE GO LEVENSSTIJL

Als Armel niet on the move is om danslessen te geven in België of Frankrijk, is hij te gast bij TV-dansshows of aan het draaien. Op dit moment leidt hij ook de choreografie voor de Europese tour van Frans icoon Matt Pokora. Een smart device dat kan volgen met zijn drukke levensstijl is dus een must! “De Galaxy Watch3 is een echte lifesaver. Ik kan vrij bewegen terwijl ik alle tools van de Tab S7 rond mijn pols heb. Zo heb ik easy access tot mijn mails, berichten en afspraken ook tijdens het dansen”, klinkt het bij Armel. Dat ik buiten mijn drukke agenda te beheren ook nog eens mijn gezondheid kan monitoren via de Watch3 is helemaal te gek. Ik beweeg voortdurend zowel voor mijn werk als voor mijn plezier, om dan mijn every move te kunnen tracken, dat is madness!” Ook Jon staat niet stil, hij gaat voortdurend van venue naar venue. “De Galaxy Note 20 geeft mij de mogelijkheid om ook op locatie een echte PC-ervaring te hebben.” Zo heeft Jon ook acces tot alle programma's die hij nodig heeft dankzij de Microsoft partnership van de Note20. Zo schakelt Jon moeiteloos tussen Excel - om zijn guest list aan te passen - en PowerPoint; om zijn concepten te visualiseren.

EEN GOEDE DOUCHE & CALL OF DUTY

Wanneer je passie ook je werk wordt, moet je nu eenmaal op zoek naar andere manieren om te ontspannen. Jon geniet ervan om even helemaal in zijn eigen bubbel te zitten. “Aan het einde van de dag ontspan ik door te gaan joggen, Call of Duty te spelen of gewoon wat te gaan drinken. Door mijn werk smartphone even aan de kant te leggen, probeer ik even los te koppelen van mijn job”, deelt Jon. Het eerste wat Armel doet na een lange werkdag? Een goede douche nemen! “Ook speel ik vaak games op mijn Note20 om te relaxen. Het leuke is dat de nieuwe Note20 een smartphone is die werkt als een computer, maar speelt zoals een game console. Zo kan ik altijd en overal even ontstressen met een game. Aan het eind van de dag wil ik gewoon ook met mijn vrienden praten die geen dansers zijn zodat ik me op iets anders kan richten & de verbinding met de danswereld even kan verbreken”, besluit Armel.

24 Hours met Jon Tyler & Armizy 24 Hours met Jon Tyler & Armizy

Work & play met de nieuwe galaxy-innovaties

Verander jouw manier van work & play met de Galaxy Note20, Galaxy Tab S7 en Galaxy Watch 3.

Lees de volgende verhalen