Entertainment

(Dis)connect met de Galaxy Buds Pro

It’s all about music

De momenten waarop ze onze draadloze oortjes gebruiken zijn voor elk van hen anders. Maar één ding staat vast: ze kunnen niet meer zonder. Sean Dhondt, Flo Windey, Jolien Roets, GuiHome en Silent Jill over hun nieuwe partners in crime: de Galaxy Buds Pro.

Samen horen

Opgaan in een zweterige menigte en op hetzelfde moment samen dezelfde gevoelens beleven: Sean en Jolien missen het verschrikkelijk hard. Vooral de samenhorigheid, het gevoel dat je verbonden bent met al die mensen om je heen. GuiHome: “Gelukkig is de geluidskwaliteit van de Buds Pro echt “pro”. Als ik het volume hoog zet beleef ik eigenlijk een persoonlijk festivalgevoel. Dan zit ik echt in het nummer.” Maar muziek verbindt niet alleen op festivals en in de club, zegt Sean: “Ik merk in mijn show echt dat mensen het nu meer dan ooit nodig hebben, samen naar mooie nummers luisteren. Ook al zijn ze fysiek niet op dezelfde plaats. Radio beleeft gouden tijden sinds het begin van de lockdown.”

Stay connected

“Ik ben naast mijn werk als comedian bezig met een communicatiebureau en run een kledingmerk. Ik ben dus heel de dag back and forth aan het bellen met klanten en collega’s. Batterijduur is dus heel belangrijk voor mij.” De hyperactieve en extreem verbale comedian GuiHome heeft zijn Buds Pro vaker wél in dan niet. “Het gebeurt soms dat ik ze thuis vergeet en automatisch rechtsomkeer maak op het moment dat iemand me belt.” Hij heeft zelfs de gewoonte niet meer om zijn smartphone aan zijn oor te houden. “Ik ben met twee handen al onhandig genoeg, ik kan er niet nog eentje missen.”

Je eigen bubbel

Soms wil je niet persé met anderen connecten, maar het contact met jezelf terugvinden. “Waar anderen stilte gebruiken om te ontspannen, gebruik ik muziek,” zegt Jolien. “Intelligent Active Noise Cancelling blokt de prikkels van buitenaf, waardoor ik eventjes helemaal alleen van een nummer of artiest kan genieten. Dat heb ik soms nodig.” Sean creëert zijn persoonlijke bubbel ’s nachts in zijn home studio of tijdens het joggen. “Mijn favoriete muziek en loopschema’s staan altijd klaar op mijn Galaxy Watch. Draadloze oortjes in en zweten! Gelukkig zijn de Buds Pro héél waterbestendig.”

Licht, handig en discreet

Waarom Buds Pro beter zijn dan headphones? Ze zijn licht, klein en dus veel handiger om mee te nemen. En natuurlijk veel discreter dan een headphone. “Ze drukken je haar ook niet plat,” voegt Silent Jill nog toe. Flo is het er volledig mee eens. “Je kan ze ook subtiel onder een muts dragen en de batterij gaat superlang mee.

Drop it like it's loud

Flo luistert ten slotte ook graag naar muziek als ze op de trein zit. “Dankzij Voice Detect hoor ik het geroezemoes om me heen niet, maar dropt mijn volume wel automatisch wanneer de conducteur me om mijn ticket vraagt. Dat bespaart mij dagelijks minstens één gênant moment”, lacht ze.

Wil jij ook nieuwe geluidsdimensies ontdekken?

Lees de volgende verhalen