Entertainment

Geniale kinderfilms vol humor
waar ook volwassenen dol op zijn

Films waar het hele gezin van geniet? Dat is pas plezant.

Heimelijk humoristische kinderfilms zijn gewoon leuk. De kinderen genieten van het verhaal, terwijl volwassenen vallen voor de gewaagde dubbelzinnigheden. Een dosis listige humor die kinderen over het hoofd zien, zal de meeste volwassenen wél doen lachen.

Van old-school klassiekers tot nieuwe tekenfilms met levendige computeranimatie of met de hand getekend. Er zijn tal van geweldige kinderfilms die ook volwassenen top vinden. Als je op zoek bent naar wat entertainment, dan bieden deze veelzijdige familiefilms tal van slimme, cynische en scherpe grappen voor nog meer kijkplezier.

Je kunt ze allemaal streamen. Het enige wat je nodig hebt, is popcorn voor een gezellige avond voor de QLED TV.

The Willoughbys (2020), Netflix

Op zoek naar een film die ontzettend grappig en hartverwarmend is? Kijk dan gezellig samen naar de Netflix Original The Willoughbys. In deze kinderfilm, gebaseerd op het boek van Lois Lowry, speelt de komedieheld Ricky Gervais de rol van de babbelzieke gestreepte kat. Zijn eigenwijze woordspelingen scoren bij volwassenen. Net als A Series of Unfortunate Events voor de streaminggeneratie gaat deze film over een familie van ongelukkige kinderen die het plan opvatten om van hun vreselijke ouders af te komen. Terwijl ze alles op alles zetten om wees te worden, ontdekken de Willoughby-kinderen de ware betekenis van liefde. Met waanzinnige animatie en een subtiele dosis donkere humor, is The Willoughbys ideaal voor gezinnen die een wat gestoorde film wel op prijs stellen.

Lang leve koning Julien, Netflix

Iedereen samenbrengen voor een familiefilmavond lijkt jou een té grote uitdaging? Probeer het dan eens met een geweldige animatieserie! De Netflix Original Lang leve koning Julien is het resultaat van een samenwerking tussen Netflix en de filmproducent Dreamworks, waardoor de reeks een cinematografische uitwerking kreeg. De serie werd gemaakt als een prequel voor de populaire kinderfilm Madagascar (2005) en volgt de dansende koning Julien en zijn briljante avonturen in het oerwoud. De aanstekelijk vrolijke stemming en de grappige oneliners bezorgen het hele gezin meteen een goed gevoel.

Next Gen (2018), Netflix

Met verbluffend gedetailleerde visuals en een fascinerend verhaal bewijst het futuristische Next Gen dat Netflix aan de top staat als het gaat om het produceren van geweldige animatiefilms. Alle trucs van de klassieke sciencefictionfilm worden bovengehaald als een opstandig kind met verlatingsangst vertrouwt op een AI-bot als haar steun en toeverlaat. Terwijl de lieve, langzaam groeiende vriendschap tussen het meisje en haar robotvriendinnetje je hart verovert, zorgt de caleidoscoop van kleurrijke decors, donkere humor en een rebelse soundtrack ervoor dat deze film allesbehalve schattig is. En daarom houden volwassenen net zoveel van deze grappige familiefilm als kinderen.

The Incredibles (2004), Disney+

Vergeet alles wat je weet over traditionele familiefilms of superheldenfilms. The Incredibles brengt de twee genres op een uitzonderlijke manier samen. De familie Parr lijkt normaal, maar heeft geheime superkrachten die ze moeten bedwingen. Deze klassieker, overladen met prijsnominaties bij de release in 2004, heeft een aantal verrassend sterke momenten en die volwassen humor die zo typisch is voor Pixar. Het mag duidelijk zijn dat niet alle helden een cape dragen.

Wreck-It Ralph (2012), Disney+

Wreck-It Ralph is niet alleen geliefd bij kinderen, maar brengt ook volwassenen aan het lachen die in de jaren '80 of '90 zijn opgegroeid met videogames in de speelhallen. Een coole retrosfeer maakt van deze film een buitenbeentje voor jonge en oude nerds. Met subtiele momenten van volwassen humor en verwijzingen naar oude games zoals Halo en Call of Duty zorgt deze Disneyfilm met John C. Reilly voor een onvermijdelijke glimlach.

Klaar om deze klassiekers vol slimme humor te streamen?

Maak van de filmavond een feest voor het hele gezin.

Lees de volgende verhalen