Entertainment

8 Disneyfilms uit de laatste decennia om meteen te kijken

Zing, swing en lach met deze Disney klassiekers.

Goed nieuws voor Disney lovers: op Disney+ kan jij vanaf 15/09 altijd van de beste Disney klassiekers genieten. Hou die knusse pyjama en fluffy pantoffels op zondagochtend dus maar extra lang aan en geniet van een lekker nostalgisch ontbijt met je favoriete tekenfilmfiguren op jouw Samsung QLED TV . Ontdek van welke 8 must see klassiekers, van de jaren 30 tot nu, je direct van kan genieten

1. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

‘Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen’ is de klassieker der klassiekers. In 1937 kon het publiek meeleven met Sneeuwwitje, een lieve prinses die het moest opnemen tegen een boze koningin. Dit is de allereerste langspeelfilm van Disney ooit! De klassieker wist het hart van jong en oud te veroveren en daarom kunnen wij nu van vele grappige en vertederende pareltjes uit de Disney studio’s genieten.

Wist je dat..
Met de Samsung QLED TV zie je zelfs in de donkerste scènes elk detail: zo beleef je jouw favoriete Disney klassiekers nog intenser dan toen je klein was.

2. ‘Als je niks liefs kan zeggen...

… zeg dan maar beter niets.’ Aldus Stampertje in de klassieker uit 1942. ‘Bambi’ is even hartverscheurend als hartverwarmend. Duik samen met Bambi, Stampertje en Bloem de bossen in en zie hoe Bambi de prins van het bos wordt. Als je een traantje moet wegpinken, weet dat je niet de enige bent!

3. Vlieg mee naar Neverland

En vergeet al je zorgen samen met de speelse Peter Pan, grappige Tinkelbell en de gemene maar niet zo dappere Kapitein Haak. Voor deze klassieker liet Disney zich in 1953 inspireren door het boek van J.M. Barrie. Sindsdien kunnen we, generatie na generatie, blijven geloven in de magie van sprookjes…

TIP
Stofzuigen of de was laten draaien terwijl jij je gezellig in de zetel nestelt? Met QLED wordt de TV het hart van je slimme huis. Bekijk alle meldingen en bedien je verbonden toestellen, terwijl je gewoon voor de TV blijft zitten en geniet van je favoriete Disney klassieker.

4. Wat je van beren leren kan…

Krijg jij van tijger Shere Khanook koude rillingen? Brrr! Van de gekke Balou wordt iedereen dan weer vrolijk. Sinds 1967 kan jong en oud zich laten meeslepen door Mowgli’s avonturen en prachtige vriendschappen, maar zeker ook genieten van de legendarische jazzmuziek uit Jungle Boek.

5. Swingen!

‘De Aristokatten’ is Disney’s 20ste lange tekenfilm en één van de meest swingende, dankzij de jazzmuziek van The Sherman Brothers die ook al de muziek verzorgden voor Lady en de Vagebond en Het Jungleboek. Een must see!

6. Staande ovatie bij de première

Toen een niet complete versie van de film in 1991 in première ging, ontving hij al een staande ovatie. Zo goed is ‘Belle en het Beest’! Neem een sprankelende en vrijgevochten prinses, een betoverd kasteel vol vertederende personages en een vervloekte prins; voeg daar catchy muziek aan toe en je hebt een klassieker van formaat.

TIP
Dankzij de intelligente 'machine learning'-processor optimaliseert je QLED TV de helderheid van het scherm en de geluidsinstellingen. En met een Samsung Soundbar verrijk je jouw kijkervaring nog verder met levensecht & kamervullend geluid.

7. Hakuna Matata

Wat krijg je als je één van de meest hartverscheurende scènes uit de filmgeschiedenis mengt met hilarische humor en muziek van de legendarische Elton John? ‘The Lion King’, zeker één van de beste (teken)films ooit. En ja hoor, het meesterwerkje dat Disney in 1994 met de wereld deelde is net zo goed als in onze herinneringen.

TIP
Baaldag achter de rug? Disney+ to the rescue! De krachtige processor waarmee QLED uitgerust is maakt jouw TV razendsnel: met een druk op de knop kijk je binnen 1 seconde naar je favoriete tekenfilm op Disney+.

8. To infinity and beyond

Ben jij ook zo’n fan van het legendarische duo Woody en Buzz – zijn we dat eigenlijk niet allemaal? Plan een heuse Toy Story-marathon en reis door de jaren heen. Want de allereerste film verscheen in 1995, maar Toy Story 4 kwam er in 2019: time flies when you’re having fun! Geniet van de gekke avonturen van onze speelgoed buddies en de warme stem van Tom Hanks die al sinds de allereerste film zijn stem aan cowboypop Woody leent.

Lees de volgende verhalen