Entertainment

5 Next-level Fortnite tips voor op je smartphone

Start als een pro met deze Fortnite-gids voor op je smartphone.

Een Fortnite speler speelt op de Samsung Galaxy Note9. Een Fortnite speler speelt op de Samsung Galaxy Note9.

De meeste spelers landen op het Fortnite-eiland via de computer. Hoe zit het dan voor wie Fortnite speelt op zijn smartphone? Als je de enige bent in je groep die het populaire spel op Android speelt, zijn hier vijf geteste tips die je helpen om uit de klauwen van je tegenstanders te blijven.

Un joueur avec l'étui Samsung Fortnite Galaxy fait sauter l’abri qu’il a construit. Un joueur avec l'étui Samsung Fortnite Galaxy fait sauter l’abri qu’il a construit.

Bouw beschutting en blaas die op

Een van de unieke dingen aan Fortnite is dat je als speler je eigen bescherming kunt bouwen. Dit is handig als je in een heftig vuurgevecht belandt, maar het is ook gevaarlijk, want het kan spelers aantrekken die jou anders niet gezien hadden.

Tous les terrains ne se valent pas Tous les terrains ne se valent pas
Er wordt een diagonale lijn getekend op de horizontale Galaxy Note9 met een gele Note pen. Er wordt een diagonale lijn getekend op de horizontale Galaxy Note9 met een gele Note pen.
Infinity Display
Het Infinity Display van de Galaxy Note10 en Note10+ is perfect voor Fortnite Mobile dankzij een ononderbroken weergave - essentieel wanneer je skydivet.

Land niet meteen

Elke ronde telt honderd spelers van verschillend niveau. Fortnite Android-spelers moeten uit die 100 snel de pro’s zien te filteren.

Zorg ervoor dat je pas landt tijdens de laatste tien seconden van de Battle Bus trip over de kaart. Mik op een gebied zonder naam met gebouwen ver van de route van de bus. Je landt nu in een zone met weinig competitie en veel buit. En tegen de tijd dat je klaar bent om de actie op te zoeken, zul je zien dat veel spelers elkaar al hebben uitgeschakeld. Je loopt op deze manier misschien meer kans om in de storm terecht te komen, maar als je goed op de kaart let en het binnenland intrekt, moet het goed uitdraaien.

Luister naar je tegenstanders

Fortnite heeft misschien geen mini-radar in het head-up display, maar je kunt veel over je directe situatie leren door naar de in-game audiosignalen te luisteren. Dit is een simpele, maar zeer effectieve Fortnite mobile trick.

Luister naar de voetstappen van je tegenstanders om ze te verrassen. En met de update uit seizoen 6 vertellen deze voetstappen je meer dan ooit. De voetstappen van spelers die boven je zitten, zoals op de verdieping van een huis, hebben een hogere toon, terwijl die van de spelers die zich onder je bevinden net een lagere toon hebben. Let ook op andere geluidssignalen bij je in de buurt zoals pikhouwelen of openslaande deuren en ontdek zo de locatie van je tegenstanders.

Speel je het spel zonder geluid of met oortjes uit de uitverkoop? Dan begin je het spel eigenlijk met een achterstand. Investeer in een degelijke koptelefoon zoals de LEVEL ON Wireless Pro noise cancelling headphones en zet zo als het ware je eigen mini-radar op.

Je kunt veel leren over je directe situatie door de in-game geluidssignalen.

Een speler met de Samsung Fortnite Galaxy-skin vindt een grote buit. Een speler met de Samsung Fortnite Galaxy-skin vindt een grote buit.
TIP
Hoger eindigen geeft je meer XP dan voor snelle scores gaan.

Leer het verschil tussen score en XP

Een shootout met een andere speler winnen voelt fantastisch en levert je misschien een plekje op de Fortnite-voorpagina op, maar het helpt je niet vooruit in de ranking zoals het scoren van veel XP doet. En niets geeft je meer XP dan hoog eindigen in de ronde.

Een zevende plek met twee doden geeft je meer XP dan een 22e plek met tien doden. Wil je snel omhoog in de ranking? Start dan in een afgelaten gebied van het eiland en laat de pro’s het met elkaar uitvechten terwijl jij XP verzamelt om hoger te eindigen.

Een speler met de Samsung Fortnite Galaxy-skin vindt een kist ver boven het gevecht. Een speler met de Samsung Fortnite Galaxy-skin vindt een kist ver boven het gevecht.

Ga voor goud

Dit spreekt misschien voor zich als je het spel vaker hebt gespeeld, maar het loont altijd om een gebied te checken op goudkisten voordat je een plek kiest om te landen. Omcirkel een gebied terwijl je zweefvliegtuig daalt. Check de omliggende gebouwen en neem de tijd om een landingsplek te kiezen. Dit vertraagt je afdaling niet.

Zie je geen kisten, kies dan een dak met een wapen. Ren zodra je het wapen hebt over het dak en zoek naar het brommende geluid van een kist. Vernietig de vloer zodra je het geluid hoort en je valt op je persoonlijke arsenaal.

Kun je nog steeds geen kist vinden? Beweeg je dan snel en geruisloos door het gebouw. Stop niet voor grijze wapens, houd een oor open voor het brommende geluid van een kist en verplaats je zo snel mogelijk naar een ander gebouw. Je bent in het begin nooit slechter af dan in een gebouw met een beperkte voorraad.

Bij twijfel, neem een pauze

Soms loont het om even een pauze in te lassen en fris terug te keren. Game Launcher op Samsung zit vol nieuwe spellen om te proberen, van het meeslepende Fortnite tot puzzels zoals 2048. Kom je er niet uit? Stop met Port-A-Fort en kies iets nieuws om je geest tot rust te laten komen.

Drop in like you mean it

Bestel snel onderstaande producten om de beste tools in huis te halen, zodat je meer Fortnite overwinningen kunt behalen.

Lees de volgende verhalen