Entertainment

Netflix tips om nóg meer uit je abonnement te halen

Echt alles wat jij wilt weten over je favoriete streamingdienst.

Een TV Scherm met daarop Netflix. Een TV Scherm met daarop Netflix.

Peaky Blinders, House of Cards en Orange is the New Black: je hebt alle seizoenen waarschijnlijk al een keer (of drie) bekeken. Nieuwe Netflix-films en series zijn dan ook meer dan welkom. Maar het vinden van de juiste films of series kan best een opgave zijn. En als je dan eindelijk een keuze hebt gemaakt voor jouw ultieme filmavond, moet het afspelen natuurlijk ook nog eens soepel verlopen. Geen irritant gebuffer of onleesbare ondertiteling dus. Daarom hebben we de ultieme Netflix-tips voor je verzameld die je filmavond nog relaxter maken.

Films en series vinden

Netflix heeft een algoritme ontwikkeld om je films aan te bieden die bij je kijkgedrag passen. Maar soms wil je weleens wat anders – echt iets anders. En dan werkt dat normaal zo handige algoritme gewoon tegen. In dat geval zijn er heel veel handige online tools die je helpen de suggesties van Netflix te omzeilen.

Netflix logo met titels erachter Netflix logo met titels erachter
1

Browse als een expert

InstantWatcher is een goede manier om je favoriete films en series uit het Netflix-aanbod naar boven te halen. Je kunt er onder andere filteren op titel, genres, acteur, recent toegevoegd, video kwaliteit en populariteit in de laatste 24 uur.

En browsen op basis van de reviews van experts maakt het kiezen van wat je gaat kijken natuurlijk helemaal foolproof. Bij FlickSurfer kun je alle Netflix streams sorteren op beoordelingen van partijen als IMDB en Rotten Tomatoes.

Een jongen met een Stranger Things trui kijkt met popcorn Netflix Een jongen met een Stranger Things trui kijkt met popcorn Netflix
2

Kraak de code met genre ID's

Als je een echte Stranger Things fan bent, zal Netflix je suggesties bieden die in dezelfde lijn liggen. Maar wat als je ineens zin hebt in een hooggewaardeerde comedy uit de jaren '80? Dat wordt een moeilijke zoektocht. Gelukkig is er What's on Netflix. Deze lijst laat duizenden ID's zien die Netflix aan zeer specifieke genres gekoppeld heeft. Klikken op een optie uit de lijst verwijst je meteen door naar de juiste Netflix pagina.

3

Netflix Roulette: laat je verrassen

Doorgaans is Netflix voor momenten dat je lekker lui in je zetel kan liggen. Wil je je luiheidsfactor nog eens extra verhogen, dan laat je je filmkeuze ook door een ander bepalen. Hier biedt Reelgood de oplossing voor: Netflix Roulette. Zo wordt je filmavond extra spannend!

Een keuze aan Netflix series. Een keuze aan Netflix series.
4

Vraag een titel aan

Ben je na al dat zoeken nog steeds niet tevreden? Of heb je bepaalde titels die je echt graag in de Netflix videotheek zou willen zien verschijnen? Of is de film die jij wilt zien net verwijderd? Stuur Netflix dan hier een suggestie. Netflix is altijd op zoek naar nieuwe content om toe te voegen en daarom hebben ze een handig online verzoekformulier dat iedereen in kan vullen. Wil je weten welke films er nieuw zijn toegevoegd? What's New On Netflix houdt dit nauwlettend in de gaten.

5

Pas de beeldkwaliteit aan

Netflix is op verschillende beeldschermen te bekijken. Van de allerkleinste smartphone tot het allergrootste UHD-beeldscherm. In de meeste gevallen wil je gewoon de beste beeldkwaliteit. Uit een onderzoek van Digital Trends blijkt dat streamen in daluren (zoals 's morgens vroeg en 's avonds laat) betere beeldkwaliteit oplevert.
Wil je je films en series in Full HD op je laptop streamen? Gebruik dan geen Chrome of Firefox maar Internet Explorer, Edge of Safari. Waarom? Omdat Chrome en Firefox browsers simpelweg geen Full HD ondersteunen.

Een vrouw ligt een film te kijken. Een vrouw ligt een film te kijken.
6

Film kijken met het geluid uit

Audiobeschrijving is een nieuwe functie waarmee alles wat er op het scherm gebeurd wordt beschreven. Je vindt deze functie bij ondertiteling en taalinstellingen. Benieuwd voor welke titels dit al mogelijk is? Check dat hier.

Een bak met popcorn. Een bak met popcorn.
7

Verwijder je kijkgeschiedenis

Geen zin om te worden herinnerd aan die nare film die je niet wilde uitkijken? Of heeft je kleine nichtje je account gebruikt en ben je zelf niet zo geïnteresseerd in Hello Kitty? Verwijder dan gewoon je kijkgeschiedenis. Ga naar 'Account' en open je profiel bij 'Profiel en ouderlijk toezicht'. Klik dan bij 'Kijkactiviteit' op 'Weergave'. Van daaruit kun je individuele films en series die je bekeken hebt verwijderen.

Klaus op Netflix Klaus op Netflix
8

Netflix met kids

Je hebt als ouder het liefst in de hand wat je (jonge) kinderen wel en niet kijken. Daarom geeft Netflix de mogelijkheid om ook de kijkgeschiedenis van je kids te bekijken en bepaalde series en films van de kinderaccounts te verwijderen. Ook kan je bingewatchen van je kinderen voorkomen door de “play next” functie uit te schakelen. Lees hier alles over in Parental Control.

Word een echte Netflix pro

De echte Netflix Pro kijkt natuurlijk op een Smart TV en met de meest ultieme geluidservaring.

Lees de volgende verhalen