Entertainment

Je favoriete games van toen in een nieuw jasje

Een nieuwe roze bril

Ah, die goeie ouwe tijd waarin er nog echte games werden gemaakt. Blazen op de cartridge, een puzzel om alle snoeren uit elkaar te halen, TV’s die niet de perfecte kleuren weergaven… Heerlijk nostalgisch! Maar heel eerlijk: we mogen er niet aan denken hoe het zou zijn om hier nu nog mee te moeten leven.

Geef ons maar de gaming luxe van nu. Mooie, brede televisies, nooit meer cartridges of cd’s, alles op je HDD… lekker verwend! Dankzij remasters kunnen we wel door een roze bril naar decennia oude games kijken. Net zoals vroeger, maar dan beter.

Shadow of the Colossus

In Shadow of the Colossus krijg je een zwaard, boog en een paard; en verder moet je het zelf allemaal maar uitzoeken. Geen toeters en bellen op je minimap met quest markers of torens die je moet beklimmen. Het is jij tegen de elementen, letterlijk. In de PS4 remake van het origineel (uit 2006 in Europa alweer), krijg je door de prachtig geremasterde achtergronden en texturen een audiovisueel spektakel dat je stoutste kinderdromen overtreft. De gevechten tegen de verschillende kolossen? Die doen het erg goed op je QLED 4K 85 inch TV. Zo goed zelfs dat je je begint af te vragen waarom die game niet gewoon direct voor 4K werd gemaakt?

The Last of Us

Origineel uitgebracht op de PS3 in 2013 en een van dé successen van ontwikkelaar Naughty Dog. Destijds een van de eerste games die spanning en een meeslepend verhaal met uitstekende acteerprestaties wist te combineren. Het zou bijna zonde zijn om het niet op de PS4 te kunnen spelen! Nog geen jaar later kwam het uit, Full HD, waarbij je Joel en Ellie volgt door een post-apocalyptisch landschap vol sporen en verraad. Wist je dat The Last of Us het meeste geld in het laatje bracht als PS3 game? Toch totdat GTA V onze vrienden van de troon stootte.

GTA V

Daar heb je hem: Grand Theft Auto! Sinds 1997 een must in elk gezin met een puberende tiener, en in de laatste jaren enorm populair bij het brede publiek zo blijkt uit de verkooprecords die het spel brak. Mijn eerste GTA ervaring was thuis met een beamer op een witte muur. Glorieus. Ik wist niet waar eerst kijken! Gelukkig heb je nu geen beamer meer nodig om wandbreed je ogen uit te kijken naar wat er door de ontwikkelaars op je netvlies wordt getoverd. Tegenwoordig draait het allemaal om snelle auto’s, heists en een hoop online flauwekul met je maten. En dat verklaart het succes van deze laatste GTA telg.

Sonic 2

Sonic 2 is met zoveel liefde voor animatie gemaakt. In het ontwerp van elk klein detail is nagedacht over snelheid! Van de muziek tot de tweespelermodus, de game is echt op alle vlakken een enorme vooruitgang ten opzichte van Sonic 1. De ultieme kick? Die krijg je met de superieure boxen op je Galaxy S20 en het extra grote scherm waar de snelheid van afspat. Want ja, Sonic volgt je nu waar je ook gaat.

Je ideale game uitrusting?

Die heb je met een mooie QLED TV of een Galaxy smartphone.

Lees de volgende verhalen