Life Hacks

Kunstenaars maken coole wallpapers voor je smartphone

Ontdek hoe één geniaal idee de aanzet was voor een custom wallpaper trend.

Een vrouw staat tegen een achtergrond met een roze design, ze heeft een S Pen in haar ene hand en een Galaxy Note10 in de andere Een vrouw staat tegen een achtergrond met een roze design, ze heeft een S Pen in haar ene hand en een Galaxy Note10 in de andere

Wat is de makkelijkste manier om je smartphone te laten opvallen tussen alle andere? Met een unieke en inspirerende wallpaper. Lees verder om meer te weten te komen over deze creatieve wallpaper-campagne en ontdek hoe je er eentje kunt bemachtigen voor je smartphone.

Drie Galaxy smartphones naast elkaar die elk een uniek wallpaper-ontwerp laten zien dat perfect past rond de cameralens aan de rechterbovenzijde van de Infinity-O Displays. Drie Galaxy smartphones naast elkaar die elk een uniek wallpaper-ontwerp laten zien dat perfect past rond de cameralens aan de rechterbovenzijde van de Infinity-O Displays.
Een portretfoto van Matt B die achter zijn bureau zit en recht in de camera kijkt met kleurrijke wallpaperontwerpen achter hem Een portretfoto van Matt B die achter zijn bureau zit en recht in de camera kijkt met kleurrijke wallpaperontwerpen achter hem
Artwork door
Matt B

Het verhaal achter het ontwerp

Creativiteit is voor iedereen anders. Campagnestarter Matt B goot zijn creatitiveit in de vorm van artistieke wallpapers voor de Galaxy S10. Aan de basis van zijn inspiratie ligt het Infinity-O Display: “Ik lag in mijn bed en swipete wat door technologienieuws en het viel me op dat de standaard wallpapers van de S10-apparaten de camera aan de voorzijde verborgen met een donkere kleur in die hoek. Dus ik vroeg mij af wat er zou gebeuren als ik het in plaats van te verbergen, juist zou gebruiken als onderdeel van het design? En zo is het begonnen.”

Een Galaxy Note10 met een wallpaper van een tekening van een bos op het Infinity-O Display. Een Galaxy Note10 met een wallpaper van een tekening van een bos op het Infinity-O Display.
Een enkele afbeelding van een blauwe S Pen van de Galaxy Note10-smartphone Een enkele afbeelding van een blauwe S Pen van de Galaxy Note10-smartphone
S Pen
Voor een nauwkeurige creatieve controle bij het ontwerpen van wallpapers pas je de instellingen van de S Pen zoals de kleur en de stijl aan.

Matts creatieve proces

Van adembenemende zonsverduisteringen tot kleine, schattige robots: over Matts slimme wallpaperontwerpen is duidelijk goed nagedacht. Dus hoe ziet zijn creatieve proces er eigenlijk uit? “Ik verzamel inspiratie - foto’s en afbeeldingen - om moodboards te maken. Dan maak ik ruwe schetsen op papier,” zegt Matt. “Vervolgens stel ik het project samen en als de eerste versie klaar is, test ik het op het beeldscherm om er zeker van te zijn dat het niet botst met de elementen van de gebruikersinterface.”

Zes Galaxy-smartphones om elkaar heen opgesteld, die allemaal een andere wallpaper laten zien van diverse kunstenaars wereldwijd. De wallpapers zijn ontworpen om een geheel te vormen met de cameralens die is gesitueerd of bovenaan in het midden of bovenaan rechts op het beeldscherm. Zes Galaxy-smartphones om elkaar heen opgesteld, die allemaal een andere wallpaper laten zien van diverse kunstenaars wereldwijd. De wallpapers zijn ontworpen om een geheel te vormen met de cameralens die is gesitueerd of bovenaan in het midden of bovenaan rechts op het beeldscherm.

Zo werd het een trend!

Matts geweldige idee sprak liefhebbers van wallpapers enorm aan. Om deze beweging - en het punch-holedesign - te vieren, werkten we samen met wereldwijde kunstenaars en ontwerpers om artistieke wallpapers te maken. Van @ketnipz’s snelle en kleurrijke artwork tot @furrylittlepeach’s niet te bevatten landschapsontwerpen, de minutieuze details in elk door kunstenaars gecreëerd werk zijn overduidelijk. Ze brengen allemaal iets anders met zich mee waardoor het een geweldige collectie is van oogverblindende wallpapers die iedereen kan downloaden.

Een wallpaper met geïllustreerde Japanse lantaarns die zweven boven een veld, afgebeeld op een Galaxy smartphone. De ogen van een van de lantaarns liggen versmelten met de punch-holecamera bovenaan in het midden. Een wallpaper met geïllustreerde Japanse lantaarns die zweven boven een veld, afgebeeld op een Galaxy smartphone. De ogen van een van de lantaarns liggen versmelten met de punch-holecamera bovenaan in het midden.
Een portretfoto van een figuur die getekend is door Harry Hambley Een portretfoto van een figuur die getekend is door Harry Hambley
Artwork door
Harry Hambley
Een wallpaper laat een getekend planeten- en zonnestelsel zien op een Galaxy smartphone. Een wallpaper laat een getekend planeten- en zonnestelsel zien op een Galaxy smartphone.
Een zijaanzicht-portretfoto van Sha'an d'Anthes Een zijaanzicht-portretfoto van Sha'an d'Anthes
Artwork door
Sha'an d'Anthes
Een vogelperspectief van een kunstenaar achter een bureau die op papier een wallpaper ontwerpt; het design is een koalabeer op een luchtbed in een zwembad Een vogelperspectief van een kunstenaar achter een bureau die op papier een wallpaper ontwerpt; het design is een koalabeer op een luchtbed in een zwembad

Vind creatieve inspiratie

Het kan voor een artiest soms makkelijk zijn om in een creatieve dip te vervallen. Dus hoe vermijden de ontwerpers deze valkuil? Het rechttoe rechtaan advies van kunstenaar Marco Oggian is dat je gewoon “moet doen wat je wil doen. Wees blij met je ontwerp. Is dat niet zo, begin dan opnieuw totdat je het goed vindt.” Collega-artiest Joel Mulga suggereert het volgende om de ideeën te laten binnenkomen: “laat eenvoudigweg je verbeelding de vrije loop zoals een labrador in een veld met bloemen.”

Een speciaal ontworpen wallpaper met een astronaut voor het Infinity-O Display. Het ontwerp maakt gebruik van de helm van de astronaut om de punch-holecamera te omarmen. Een speciaal ontworpen wallpaper met een astronaut voor het Infinity-O Display. Het ontwerp maakt gebruik van de helm van de astronaut om de punch-holecamera te omarmen.

Laat je achtergrond eruit springen

Ontwerp je eigen wallpaper die past op
je Galaxy Infinity-O Display.

Met deze toestellen kun je zo aan de slag

Dankzij de Infinity-O Displays en de unieke camera-uitsnedes zullen je nieuwe wallpapers er geweldig uitzien op deze smartphones.

Lees de volgende verhalen