Life Hacks

ESSENTIEL ANTWERP meets rental: a perfect match

Een exclusieve feestcollectie met rental service? Essentiel Antwerp makes it happen, met de hulp van de innovatieve Samsung AirDresser.

Met zijn nieuwe feestcollectie lanceert Essentiel Antwerp een bijzonder concept: je kiest je favoriete cocktail of party dress voor die ene speciale gelegenheid en brengt het de volgende dag gewoon terug, waar het stuk een opfrisbeurt krijgt met de AirDresser en opnieuw in de rekken belandt.

Accessible luxury brand

Inge Onsea, founder van Essentiel Antwerp: “In 2006 merkten we dat Essentiel Antwerp niet genoeg mee evolueerde met zijn klanten en voor bepaalde generaties te oud werd. Dus besloten we om opnieuw collecties te creëren die onze eindklanten wilden kopen én dragen. Er kwam een betaalbare accessoirelijn en ook onze Pink Pills collection is ontworpen op maat van de jongere generatie.”

Met de nieuwe collectie cocktail & party dresses gaat Essentiel Antwerp nog een stapje verder en wil het zijn stukken toegankelijk maken voor een breed publiek: van jongeren met een beperkt budget tot echte fashion lovers. Kortom, iedereen die een avond wil schitteren in een jurk van Essentiel Antwerp. “We profileren ons steeds meer als een accessible luxury brand. De nieuwe rental colllectie speelt hier perfect op in. Een concept dat me trouwens enorm aanspreekt. Toen ik vroeger ging winkelen in Antwerpen, huurde ik vaak avondkledij”, voegt Inge eraan toe.

AirDresser meets rental

De Samsung AirDresser speelt in dit bijzondere rental concept een cruciale rol. Ze maakt elke dress na verhuur terug fris en hygiënisch schoon vooraleer ze terug in de rekken belandt.

Door haar innovatieve JetSteam technologie verfrist, reinigt en ontkreukt deze stoomkast kleding met de grootste zorg. De stoom op hoge temperatuur doet zoveel meer dan reinigen alleen: het verwijdert virussen en bacteriën, vieze geurtjes, stof en andere schadelijke stoffen aan de binnen- en buitenkant van elk kledingstuk. Daarnaast kan de AirDresser ook gebruikt worden om je kleding te drogen op lage temperatuur met de warmtepomptechnologie.

Over de vraag wat ze zelf van de AirDresser vindt, hoeft Inge niet lang na te denken: “Samen met Tom (art director van Essentiel Antwerp) ga ik regelmatig shoppen in vintage kledingwinkels, zowel in binnen- als buitenland. Ik ben verzot op de materialen en doe er heel wat inspiratie op voor onze collecties. De AirDresser zorgt ervoor dat al onze aankopen opnieuw fris ruiken en heeft dan ook een vaste plek gekregen bij ons op kantoor. Eenmaal thuis na onze laatste trip in Italië moest echt elk stuk eraan geloven!”

4

De collectie

Essentiel Antwerp is vooral gekend voor haar sprekende kleuren en prints. Met deze collectie liet Inge zich volledig gaan: “We trokken resoluut de kaart van dress to impress: felle kleuren, sexy snits, indrukwekkende dresses in satijn … De meeste stukken van Essentiel Antwerp kun je zowel dragen op het werk als om uit te gaan. Het is de eerste keer dat we een party collectie hebben gemaakt, heel uitgesproken en gemaakt om te shinen. De collectie bestaat uit twee kleedjes, telkens verkrijgbaar in vier kleuren: red, purple, pink en nude. Het ene kleedje is een aansluitend model met volants in blinkend satijn, het andere is een klein bolvormpje. De collectie is te huur én online te koop.”

Duurzaamheid troef

Essentiel Antwerp zet als luxurious fashion brand al langer in op sustainability. Volgens Inge past de nieuwe rental service perfect binnen het sustainable verhaal van Essentiel Antwerp: “Als merk hechten we best veel belang aan duurzaamheid. We bestaan ondertussen 20 jaar en sustainability is iets waar we al lang heel hard op inzetten. Alleen communiceerden we er niet over, we deden jarenlang onbewust aan ‘greenhushing’. Nu komen we meer met ons verhaal naar buiten, een verhaal waar we best fier op mogen zijn. Eind april brachten we ons eerste sustainability report uit.”

Dressing up na een jaar van dressing down

We leven ondertussen een jaar in joggingbroek. Wat doet dat met een mens? Inge: “Ik kijk er zo hard naar uit om me terug op te maken voor een feest. Wat zeg ik: feesten! En ik denk heel wat mensen samen met mij. Van mooie kleren word je gewoon instant happy! Ik voel het, we gaan opnieuw naar een fenomenale roaring twenties. Onze collectie is dan ook één en al kleur, happiness en sparkles. Ons motto “We want to be your pink pill” was nog nooit zo van toepassing!”

Over de rental service

Deelnemende Essentiel stores: Antwerpen (Huidevettersstraat), Brussel (Louisalaan), Gent en Leuven
Timing van de rental service: 27/5/21 – 1/7/21
Huurprijs party dress: €45 voor vier dagen, €85 voor acht dagen
Aankoopprijs party dress: €300 (exclusief te koop via de Essentiel e-shop)

Lees de volgende verhalen