Life Hacks

Haal alles uit de kast met de AirDresser™

FAQ’s over de do-it-yourself-at-home-stoomkast van Samsung

“Met de AirDresser™ verfris, reinig, ontkreuk en droog je kleding met de grootste zorg maar met de minste moeite”, stelt Anneleen Ceuppens, Product Manager Home Appliances bij Samsung Electronics Benelux. Hoe dan? We vragen haar het hemd van het lijf over de AirDresser™ die sinds kort beschikbaar is voor consumenten.

Wat is de AirDresser™ en wat kan ik ermee?

De AirDresser™ is dé oplossing voor het opfrissen en verzorgen van je kleding, zonder te wassen. “Het is eigenlijk een stomerijservice voor thuis.” Deze stoomkast maakt dagelijks je kleding fris. Zelfs je delicate kledingstukken kun je toevertrouwen aan de AirDresser™. De stoomkast droogt kleding op een milde manier zonder risico op schade en krimpen en verwijdert ongewenste geurtjes. Bovendien zijn ritjes naar de stomerij verleden tijd. Kortom: een must-have voor jou en je gezin.

Nooit meer strijken?

Volgens Anneleen klap je de strijkplank minder vaak uit, want de AirDresser™ garandeert minder kreuken en dus minder strijken. Door een combinatie van stoom en lucht verdwijnen kreuken uit kleding, zodat je ze bijna meteen kunt dragen. Het systeem verwijdert 100% kreuken uit wollen kleren en 80% kreuken uit viscose*.

Kleding drogen op een lage temperatuur

Heeft je favoriete jurk een wasbeurt nodig, maar wil je ‘m straks toch aan tijdens je afspraak? De AirDresser™ droogt kleding op een milde manier met een warmtepomptechnologie. De AirDresser™ voorkomt schade aan en krimpen van kleding en droogt op een lage temperatuur met JetAir van bovenaf en een warmtepomp van onderen. Die bevorderen de luchtcirculatie en drogen kleding gelijkmatig en mild. Stoomkast en droogkast in één! Ook handig: droog je natte jas als je overvallen bent door een regenbui.

Geen ongewenste geurtjes meer

Genoten van het diner in dat leuke restaurant, maar word je minder blij als je kleding naar etensluchtjes ruikt? Ook daarvoor biedt de AirDresser™ uitkomst! De stoomkast verwijdert 99% van geurtjes veroorzaakt door zweet, tabak, bakken en braden en chemisch reinigen*. Voeg een geurzakje of –doekje toe aan de aromakit en je kleding ruikt weer heerlijk na elke reiniging.

Maakt de AirDresser™ je kleren wel écht schoon?

Leuk hoor al die extra’s, maar worden je kleren wel echt schoon in de AirDresser™? Anneleen legt uit: “Deze stoomkast is voorzien van de JetSteam-technologie. Een technologie waarbij stoom op hoge temperaturen in het textiel doordringt en het schoonmaakt. Méér dan schoon zelfs, want deze schoonmaakmethode verwijdert maar liefst 99,9% virussen en bacteriën, 100% huismijt, 99% gassen die vieze geurtjes veroorzaken én 99% andere schadelijke stoffen**. Daarmee is de AirDresser™ geknipt voor een huishouden met (jonge) kinderen die in het dagelijkse leven veel blootgesteld zijn aan contacten met leeftijdsgenootjes en dus aan virussen en bacteriën.

Praktisch én prachtig door het slimme design

Anneleen is trots op het ontwerp van de AirDresser™. “Het bewijs(t) dat praktisch en prachtig kunnen samengaan. Door het slimme design past de stoomkast in elke ruimte én in elk interieur. Met de spiegeldeur sla je zelfs drie vliegen in één klap: het vergroot de ruimte waarin het staat, het geeft de ruimte een luxe uitstraling én je ziet meteen hoe goed je met je frisse kleding voor de dag komt.” En dankzij de handige afmetingen en het (her)vulbare watercompartiment, laat de AirDresser™ zich overal eenvoudig plaatsen en aansluiten.

Stille kracht

Het comfort en de voordelen van de AirDresser™ zijn inmiddels bekend. Toch wil Anneleen nog iets kwijt over ‘haar’ stoomkast: “Door de innovatieve JetAir-technologie blijft je kleding langer nieuw. Bovendien voert de AirDresser™ alle functies snel én zonder enig geluid uit. Een stille kracht en een luxe voor de stoffen én de gebruikers!”

Met behulp van de AirDresser™ kom je altijd het beste voor de dag. Wil jij ook je eigen persoonlijke stoomservice? Lees dan meer over de:

Lees de volgende verhalen

*Gebaseerd op onafhankelijke tests door Intertek met een normaal programma conform KS K 0891 en ISO 9867. Kreukherstel van wol scoorde 100% en van rayon 80% na gebruik van de AirDresser.

** Verwijdert: 1) 99,9% van 4 virussen (adenovirus, influenza en herpesvirus) gebaseerd op tests door het laboratorium van de Universiteit van Korea met een Sanitize-programma; 2) 99,9% van 2 soorten bacteriën (E.coli en S.aureus) met een Sanitize-programma; 3) 99% van gassen die geurtjes veroorzaken (isovaleriaanzuur: zweet, 4-ethenylpyridine: tabak, valeraldehyde: voedsel, bv. van gegrild vlees en tetrachloorethyleen: chemisch reinigen) gebaseerd op tests door Intertek met een normaal programma; 4) 99% van schadelijke stoffen (perchloorethyleen) gebaseerd op tests door Intertek met een normaal programma. Individuele resultaten kunnen variëren afhankelijk van de gebruikssituatie.