Life Hacks

4 eco-friendly tech tips
om jouw energieverbruik te verminderen

Van het recycleren van je oude toestellen tot minder vaak opladen, met deze simpele tips, voor nu en de nabije toekomst, maak jij het verschil.

Om de klimaatverandering echt aan te pakken, zijn er gedurfde, grootse en meeslepende maatregelen nodig. Maar onderschat ook zeker niet de kleine keuzes die je elke dag opnieuw kunt maken! Door jouw ecologische voetafdruk te verkleinen maak je absoluut een verschil. Wat is die carbon footprint ook alweer precies? Het is een berekening van de impact op het milieu door ieders persoonlijke uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en andere broeikasgassen. Het veranderen van jouw duurzame tech gewoontes is een superstart om bij te dragen aan het milieu. Hier lees je hoe!

1

Recycle je oude toestellen

Een energy-friendly home creëren is makkelijker dan je misschien denkt. Je hoeft echt niet helemaal opnieuw te beginnen. Heb je bijvoorbeeld oude smartphones die in een lade stof liggen te verzamelen, kun je ze gewoon inruilen via Samsung Recyclage.

2

Automatiseer je huis en bespaar energie!

Maar wat kunnen we nu al doen? Heel veel! Je energieverbruik verminderen is een kwestie van gewoon doen (en jezelf eraan blijven herinneren). Of het nu gaat om het uitdoen van lichten in kamers waar je niet bent of het verlagen van de airco of verwarming als en waar het niet nodig is. Gelukkig maakt SmartThings dat via home automation supermakkelijk. Door jouw Galaxy S21 te verbinden met SmartThings apparaten, creëer je heel simpel een Bixby Routine. Bixby zorgt ervoor dat je smart lights* lichten automatisch aan en uit gaan zodat er geen onnodige stroom wordt verbruikt. Goed voor de planeet én voor jouw energierekening.

3

Minder vaak moeten opladen: het kan echt.

Hoe minder vaak je jouw toestellen oplaadt, hoe meer energie je bespaart! Maar ja… hoe doe je dat dan? Er zitten allerlei functies op je smartphone en tablet die speciaal zijn ontworpen om batterij te besparen. Op de Galaxy S21, kun je instellingen inschakelen zoals Batterijoptimalisatie of Donkere Modus. Ook kun je functies uitschakelen die veel stroom verbruiken en niet 24/7 ingeschakeld hoeven zijn. Denk bijvoorbeeld aan Always On Display of Locatie. De smartphone kan zelfs zijn stroomverbruik aanpassen aan jouw persoonlijke gewoonten met de Adaptive Power Saving-modus. Zie je hoe gemakkelijk je kunt bijdragen aan het mooier maken van onze planeet?

Global Goals
Samsung en de Verenigde Naties werken samen om de wereld mooier en beter te maken.
4

Scrollen voor het goede doel

Ook jij kan heel concreet en makkelijk de strijd tegen klimaatverandering steunen. Op je Galaxy S21 staat een app met de naam Global Goals die is gemaakt door Samsung samen met de Verenigde Naties. In de app schenkt elke advertentie die je opent inkomsten aan een van de wereldwijde goede doelen, waaronder klimaatactie en verantwoord energieverbruik- en productie. Je hoeft er amper iets voor te doen, behalve één klik met je vinger op het scherm. Makkelijker bijdragen aan goede doelen kan bijna niet!

* Aanmelden bij Samsung-account en gegevensnetwerkverbinding (Wi-Fi of gegevensnetwerk) vereist. Om andere apparaten met Bixby te bedienen, moeten alle apparaten zijn geregistreerd bij SmartThings. Bezoek https://www.samsung.com/be/apps/smartthings/ voor meer informatie.

Verklein je footprint. Vergroot je impact.

De Galaxy S21 is het perfecte startpunt voor jouw eneriebesparende tech gewoonten!

Lees de volgende verhalen