Life Hacks

New Work Tribe: Dat doe je zo!

Blijf op de hoogte van elke vergadering, elke deadline en elk project door gebruik te maken van de juiste tools.

Je houdt van uitdagingen, je bent niet-rolbevestigend, ongebonden, een op tech geïnspireerde creatieveling voor wie de wereld je kantoor is en van een 9-tot-5-mentaliteit heb je nog nooit gehoord. Herkenbaar? Jij als ondernemende multi-functie creatieveling weekt je los van vaststaande rollen en patronen. Je bent de baas van je eigen projecten én passies. Met de technologie van de Galaxy Note serie is het mogelijk om CEO, CIO en CTO tegelijkertijd te zijn! Waar je ook bent. Onderweg maak je notities met de S Pen of je gebruikt Samsung DeX om je smartphone om te turnen tot desktopervaring. Welkom bij de New Work Tribe (NWT)!

Om van jou een succesvol NWT'-er te maken, nemen we een kijkje achter de schermen om te ontdekken hoe multi-functie creatievelingen die ‘altijd aan staan’ hun geld, geest én motivatie kunnen beschermen.

Geef burn-out geen kans

Autonomie, onafhankelijkheid en eindeloze mogelijkheden! Wat kan je nog meer nodig hebben? Slaap, zo blijkt uit de ervaring van NWT’ers. Maar liefst 25% van de grootste netwerkorganisatie voor ondernemers ter wereld voelt zich redelijk uitgeput door het gebrek aan nachtrust, waarvan 3% ernstig. Hoe komt dit? Volgens de Harvard Business Review ervaar je dit als je een 'obsessieve passie' (en geen 'harmonieuze passie') voor je startup hebt. Want dan voel je de druk om dwangmatig te gaan werken, en dat klinkt misschien stoer maar dat is het echt niet. De boodschap? Ga terug naar de essentie! Hecht evenveel belang aan rust, voeding en lichaamsbeweging. Je Galaxy Watch Active2 kan je hierbij helpen. Plan ook voldoende schermloze momenten in. En last but not least: wees niet bang om een dagje vrij te nemen!

Coworking space delen

Freelancen -dus werken zonder gebonden te zijn aan een traditionele werkplek- hoeft niet te betekenen dat je altijd van alles en iedereen afgezonderd bent. Neem je Galaxy Tab S6 Lite (zodra het weer kan) bijvoorbeeld mee naar een coworking space, lokale bibliotheek of coffeeshop: de meeste zijn laptopvriendelijk met tal van stopcontacten… en je kan er genieten van geweldige lattes om je een boost te geven. Een leuke werkomgeving voor de prijs van een warm drankje? Top-plan! Blijf aan de praat met wie je op je sociale kanalen volgt en misschien kunnen jullie wel gezellig samenwerken.

Zoek een mentor

Een nieuwe stap nemen – of er net eentje terugzetten – kan best overweldigend zijn als je alles geeft voor je bedrijf of tegelijkertijd verschillende passies ontwikkelt. Voor 88% van de ondernemers is een klankbord van onschatbare waarde, zo blijkt uit onderzoek van UPS Store. En terecht! Volgens SCORE, een non-profitbron voor kleine bedrijven, houdt 70% van de ondernemers die wel een mentor hebben het langer dan vijf jaar vol. De slaagkansen van je projecten verdubbelen? Netwerk! Zowel offline als online. Sluit je aan bij relevante forums, ga naar evenementen, volg mensen die je bewondert op sociale media en schrijf je in voor mentorprogramma's. Zo kan je je blijven voeden met inspiratie en de juiste begeleiding vinden.

Bescherm je productiviteit

‘Ping!’, nieuwsbericht, tweet! Messenger x9, Whatsapp x5, ‘ping!’ Ben je snel afgeleid? We feel you! Als ondernemer kan elke melding super belangrijk zijn. Denk maar aan een nieuw product, een update van een influencer of een intro van een investeerder. Maar blijf wel bewust van de valkuilen die de vele online meldingen met zich meebrengen. Je wil zeker niet zinloos gaan scrollen, je eindeloos gaan vergelijken of je door sociale media-angst laten overvallen. Kan je je niet goed concentreren? Bepaal welke taken voorrang krijgen en gebruik bijvoorbeeld de Pomodoro-concentratietechniek. Hierbij verdeel je taken in verschillende pomodoro’s, dat zijn tijdsblokken van een twintigtal minuten, waarin je je volledig focust op een bepaalde taak. Wees slimmer en gebruik je Note om je te concentreren op wat echt belangrijk is: zet je timer en werk aan die to do’s! Een ingewikkeld businessplan? Nee, als NWT’er wil jij je ideeën meteen in actie brengen. Met de Galaxy Note S-Pen kan je al je inspiratie meteen neerschrijven, zelfs op een slapend scherm. Laat je inspiratie de vrije loop: de Galaxy Note10 kan het aan.

Verbeter je productiviteit met de Galaxy Note serie

Blijf op de hoogte van elke vergadering, elke deadline en elk project: allemaal op één plek met de Galaxy Note serie.

Lees de volgende verhalen