Life Hacks

De slimme wasmachine die jouw wasroutine kent

Op maat wassen met behulp van AI functies.

Of je nu houdt van casual comfy met lekker warme, wollen truien, toch eerder voor stoer & sexy gaat door delicate stoffen te mixen met je favoriete jeans of zweert bij street chic met grafische sweatshirts & T-shirts: je persoonlijkheid weerspiegelt zich in je garderobe en dus ook in je wasroutine! Voor ieder stofje is er een specifieke cyclus. Zo ontwikkel jij je eigen wasvoorkeuren. Via AI-functies begrijpt je wasmachine nu jouw wasroutines en speelt daarop in.

‘Op maat’ wassen

Hoe Samsung wasmachines dit precies doen? Via AI (Artificial Intelligence) functies. Zo kan jij met Samsung AI Control je wasmachine en droger via wifi met elkaar verbinden. Je koppelt deze vervolgens aan je smartphone of tablet en via de SmartThings-app start en bedien jij je wasmachine. AI Control onthoudt jouw persoonlijke voorkeuren (qua temperatuur, spoelbeurten, centrifugeren, opties) en selecteert het beste was- en/of droogprogramma voor jou. Zo heb jij een persoonlijke wasassistent en hoef je niet elke keer opnieuw te zoeken naar het juiste programma. Je ziet ook wanneer de was klaar is en ontvangt zelfs pushmeldingen op basis van je locatie. Sta je in de file of heeft je trein vertraging? Dan zal AI Control voorstellen om de was wat later te starten.

Nooit meer een #epicfail tijdens het drogen

Heb jij ooit je favoriete shirt in miniformaat uit de droger gehaald? Dat doet pijn! Om je dit hartzeer te besparen, heeft Samsung’s AI Control nog een slimme #lifehack voor je in petto. Door je droger aan je wasmachine te koppelen, laat je ze met elkaar communiceren zodat jij altijd het juiste droogprogramma voor jouw kleding hebt. Is je wollen trui schoon? Je wasmachine geeft dit door aan je droger. Zo kan die inschatten hoeveel vocht er in je trui zit en kan hij het droogprogramma hierop instellen. Met Samsung’s AI Control blijven je favoriete outfits dus langer mooi. En jij? Jij hoeft nooit meer te piekeren tot de was droog is of je hoofd te breken over de juiste instellingen.

Geen wonder dat AI-technologie steeds belangrijker wordt! Samsung wasmachines waren altijd al voorzien van vele handige functies, maar met AI worden ze nu nóg efficiënter. Zo nemen ze je werk uit handen en laten we eerlijk zijn: in het geval van huishoudelijke taken is dat best wel handig, toch?

Lees de volgende verhalen

* Beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Voor deze functie heb je een wifiverbinding en een Samsung-account nodig
* Samsung is niet aansprakelijk voor enige schade die voortkomt uit het invoeren van incorrecte informatie door de gebruiker.
* Aanbeveling van het wasprogramma is alleen gebaseerd op de wasduur en is dus misschien niet geschikt voor alle materialen of elke vuilgraad.
* De programmaduur en de hoeveelheid water worden niet automatisch aangepast bij de programma’s super speed of fijne was.