Life Hacks

De beste smartphones voor je grootouders

Verras je opa en oma met een smartphone.

Een man heeft zijn arm om een oudere vrouw, ze lachen en kijken in de verte. Een man heeft zijn arm om een oudere vrouw, ze lachen en kijken in de verte.

Heb je grootouders waar je eens iets voor wilt kopen? Waarom laat je ze dan niet kennismaken met de schitterende wereld van de smartphones? Het aantal 65-plussers met een smartphone neemt namelijk meer en meer toe.

Maar omdat de keuze aan smartphones tegenwoordig zo groot is, kan het nogal lastig zijn om te bepalen welke het meest geschikt model is. Als je een telefoon gaat kopen voor een wat oudere gebruiker, zoek dan vooral naar een smartphone die zowel functioneel als praktisch is. Gemakkelijk in gebruik en goed leesbaar. Een model dat een lange tijd mee zal gaan. Hieronder 5 tips voor het aankopen van een smartphone voor een gebruiker die al wat ouder is.

Een close-up van een vrolijke kerstsfeer met grootouders lachend met wijnglazen Een close-up van een vrolijke kerstsfeer met grootouders lachend met wijnglazen
1

Groot scherm

Met een groot scherm is het veel gemakkelijker om een smartphone te gebruiken. Het lettertype is groter, de graphics zijn stukken duidelijker en (gelukkig voor de oudere gebruikers) hebben de meeste modellen tegenwoordig schermen die helder, scherp en prachtig zijn. Sommige ervan hebben namen als ”HD+”, ”AMOLED” en ”Infinity Display” maar laat je daardoor niet ontmoedigen. Het betekent alleen maar dat de graphics super duidelijk overkomen en dat alle inhoud gemakkelijk te lezen is voor elke gebruiker. Als je op zoek bent naar een smartphone met een groot scherm, dan zijn de Galaxy A71, A51 en M21 zeker het overwegen waard. De A71 heeft een scherm van 6,9”, de A51 een van 6,5" en het scherm van de M21 is 6,4". Ze zorgen allebei voor een scherp contrast en dynamische kleuren voor een meeslepende kijkervaring. Laat je opa en oma genieten van hun dierbare familiefoto’s op een groot scherm, direct vanuit hun handen.

Een close-up van de Samsung A9 die een waterval vastlegt Een close-up van de Samsung A9 die een waterval vastlegt
A close up of the Samsung A9 on charge with a graphic on screen A close up of the Samsung A9 on charge with a graphic on screen
2

Lange batterijlevensduur

Een lange batterijlevensduur is een ander belangrijk aspect om over na te denken als je gaat shoppen voor je grootouders. Als je elke minuut van de dag vastgelijmd zit aan je telefoonscherm om gebruik te maken van batterijverslindende apps zoals Facebook, Spotify, YouTube en Instagram, dan heb je al lang geaccepteerd dat je de batterij van je smartphone minimaal een keer per dag moet opladen. Maar ja, oudere gebruikers zijn vaak helemaal niet zo geïnteresseerd in dat soort apps. Zij vinden het vooral belangrijk om in contact te blijven met hun familie en vrienden, even te kijken hoe laat het is en om hun dag te plannen met behulp van de agenda. Bovendien hebben zij ook helemaal geen zin om de hele dag een lader bij zich te hebben. Een lange batterijlevensduur is dus heel belangrijk en gelukkig is dat binnen de volledig Galaxy smartphone-range het geval.

3

Een simpel besturingssysteem

Voor een eenvoudig en gebruiksvriendelijk besturingssysteem zit je helemaal goed met Android. En met Android op een Samsung smartphone krijg je meer dan ooit tevoren. Van simpele lettertypes tot handige widgets: alle eigenschappen en functies zijn ontwikkeld voor instinctieve en begrijpelijke bediening. Je opa en oma kunnen hun favoriete letterypes instellen, hun favoriete achtergond uitkiezen en hun smartphone helemaal inrichten zoals ze willen. Geen problemen of complicaties maar gewoon een eenvoudige en dagelijks te gebruiken smartphone.

Een close-up van een verzameling Samsung-telefoons met native apps op het scherm. Een close-up van een verzameling Samsung-telefoons met native apps op het scherm.
4

Duurzaamheid

Als het hun eerste smartphone is, dan zitten je grootouders vast niet te wachten om om de zoveel jaar te upgraden naar een nieuw model. En daarnaast, als ze hem maar af en toe gebruiken, is de kans ook vrij klein dat ze elk jaar uitkijken naar de nieuwste releases. Je kunt dan ook best gaan voor een stevig en duurzaam model dat de tand des tijds weet te doorstaan. Een model dat niet direct breekt als je hem op de grond laat vallen. Een model dat duurzaam genoeg is om om te gaan met het avontuurlijke leven van je grootouders. Middenklasse modellen zijn waarschijnlijk de beste optie, maar doe wel goed je research en lees ook wat reviews voor je er eentje aankoopt.

"Een model dat duurzaam genoeg is om om te gaan met het avontuurlijke leven van je grootouders."

Een close-up van een telefoon waar water op uit elkaar spat Een close-up van een telefoon waar water op uit elkaar spat
5

Prijs

Ook al staat hij als laatste genoemd, de prijs is vaak de meest bepalende factor bij het kiezen voor een geschikte smartphone voor je grootouders. Je kunt tegenwoordig zoveel geld uitgeven aan een smartphone als je wilt, maar je opa en oma zijn waarschijnlijk niet van die types die de hele dag rondscrollen op social media apps. Laat je grootouders dus voorzichtig kennismaken met de wereld van de smartphones met de A71, A51 en M21 Deze modellen bevatten alle opties die je zoekt: praktisch, duurzaam, niet te duur en heel simpel in gebruik. Maar vergeet natuurlijk niet om je grootouders allerlei tips en tricks te leren zodat ze het maximale uit hun nieuwe Galaxy kunnen halen.

Een close-up van handen die een roze spaarvarkentje vasthouden Een close-up van handen die een roze spaarvarkentje vasthouden

Verras je grootouders met een nieuwe smartphone

Geef je opa en oma een smartphone die gemakkelijk in gebruik is met de Galaxy A-serie.

Lees de volgende verhalen