Life Hacks

Cadeautje voor jezelf: 4 ideeën
voor een sfeervolle staycation

In je eentje tijdens de feestdagen? Zo maak je het toch gezellig.

Niet iedereen heeft tijdens de feestdagen heel de tijd een huis vol gezelschap. Of dat nu je eigen keuze is, omdat je niet zo van al die kerst tierelantijntjes houdt, of niet, omdat je net voor de holidays verkouden bent geworden…. Het maakt niet uit. Hier zijn enkele staycation-tips om deze periode voor jezelf zo betekenisvol en vreugdevol mogelijk te maken. Check hoe jij voor meer balans kan zorgen, creatieve manieren kan bedenken om in contact te blijven met je dierbaren – plus enkele leuke cadeautjes die het allemaal samen kunnen brengen.

Galaxy Tab S7 FE
Als je online moderne kunsttentoonstellingen bezoekt, zorg er dan voor dat je scherm ze goed tot hun recht laat komen. Bekijk het allemaal in spectaculaire resolutie op het scherm van de Galaxy Tab S7 FE.
1

Blijf nieuwsgierig en creatief

Veel musea zijn toegankelijker (en verbazingwekkender) dan ooit. Culturele instellingen zoals het National Museum of Contemporary and Modern Art in Seoul, het Rijksmuseum in Amsterdam en het Musee d'Orsay in Parijs bieden adembenemende virtuele rondleidingen door hun ruimtes en virtuele kunsttentoonstellingen*.

Kriebelt het na al die inspiratie om zelf creatief aan de slag te gaan? Check dan zeker de PENUP-community van kunstenaars, doodlers en schetsers die op hun Galaxy-apparaten echte meesterwerkjes maken. Neem je S Pen erbij en ga de creatieve uitdagingen aan, neem deel aan leuke groepsdiscussies, of blader door de galerijen voor extra inspiratie.

2

Probeer mindfulness

Gun jezelf tijd om extra aandacht aan je mentale en fysieke welzijn te besteden, om de spanning wat te verlichten en je stemming een welverdiende boost te geven.

Nog nooit aan mindfulness gedaan? Begin met begeleide meditaties, heel eenvoudig en perfect op elk moment van de dag. Luister met de Active Noise Cancellation op Galaxy Buds2 om achtergrondgeluiden te verminderen zodat je even volledig kan ontsnappen en probleemloos kan focussen op je oefeningen.

Benieuwd welk effect de meditaties op je hebben? De Galaxy Watch4 kan live gezondheidsinfo geven aan je Samsung Health app, zodat jij weet hoe je stresslevels verbeteren.

3

Organiseer een virtueel etentje

In je eentje? Toch zal er gefeest worden! Omdat je dit jaar geen grote feestmaaltijd op tafel moet toveren, kan jij je lekker chill in je keuken uitleven door enkele feestelijke klassiekers te twisten. Dat is altijd makkelijker voor één persoon dan voor tien. Iets te enthousiast geweest? No worries! Overschotjes dat is altijd nagenieten. Echt te veel? Je maakt zeker iemand heel blij met een special delivery tijdens een raambezoek.

Natuurlijk betekent social distancing niet dat je niet sociaal kan zijn. Scene Optimizer op de Galaxy S21 herkent je yummy gerechtjes en heerlijke desserts en past vervolgens de camera-instellingen aan om de kleuren te laten knallen op Insta. Geen zin om solo te eten? Nodig je vrienden uit voor een virtuele get-together op Google Duo of een andere vergaderingsapp, maar zorg er wel voor dat je het gesprek tijdens het eten dempt.

4

Think outside the box

Het uitje naar het dichtstbijzijnde tuincentrum is hét hoogtepunt van de decembermaand en op social media komt je enkel foto’s tegen van de mooiste interieurs voor kerst. Als je alleen thuis zit dit jaar, wil je het wel gezellig en lekker cosy maken natuurlijk. Ga dit jaar niet voor standaard, maar creëer écht je eigen decoraties. Begin dus aan een leuke DIY. Het kan van alles zijn, van decoratie op tafel, aan de muur, hangend aan het plafond tot geplakt op de ramen, jouw huis is in no-time jouw creatief winterparadijs.

Vind je het jammer dat je niet bij je gasten kan pronken met die leuke DIY’s? We zijn momenteel allemaal elkaars virtuele gasten. Maak tijd om een mooie flatlay van je creatie te maken, leg het proces uit door met je S Pen op het beeld te schrijven en plaats deze op sociale media om je creativiteit en good vibes met iedereen te delen. Of gebruik je DIY’s als achtergrond voor digitale thank you notes voor iedereen die dit jaar extra aanwezig voor je probeerde te zijn.

Happy Holidays! En vergeet niet om jezelf ook een cadeautje te gunnen.

Lees de volgende verhalen