Life Hacks

Productivity hacks om je te helpen je beter te concentreren

Verbeter je focus wanneer het er echt toe doet

Probeer je voortdurend te goochelen met je prioriteiten? Je bent niet alleen - en de constante evenwichtsoefening kan zeker vermoeiend zijn. Of je nu een moeilijke werktaak uitvoert of een veeleisende deadline probeert te halen, een scherpe focus kan zeker helpen om het leven vlot te laten verlopen. Een paar eenvoudige tips en technieken kunnen je helpen je concentratie en motivatie te verbeteren, zodat je meer tijd kunt besteden aan de dingen waarvan je houdt. Bekijk deze makkelijke hacks om je werk en je persoonlijke leven moeiteloos te doen samengaan.

1

Probeer een eenvoudige ademhalingsoefening om de focus te verbeteren

Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen je perspectief en focus op te frissen. Als je een moeilijke dag hebt, probeer dan even te pauzeren in plaats van de stress te overwinnen. Een van de eenvoudigste ademhalingsoefeningen is de 5-4-3-2-1 techniek, die je overal kunt doen. Neem een aantal langzame, diepe ademhalingen en maak contact met je zintuigen en het huidige moment. Let op vijf dingen die je kunt zien, vier die je kunt horen, drie die je kunt voelen, twee die je kunt ruiken en één dat je kunt proeven. Als je geest helder is, kun je de taken met gemak uitvoeren. Als je een Samsung Watch hebt of een telefoon met de Samsung Health app, zorgen de ingebouwde ademhalingsoefeningen ervoor dat je nog gemakkelijker verbinding kunt maken met het hier en nu.

Volg alles wat je moet onthouden met de Samsung Notes app.
Typ met het toetsenbord, schrijf handmatig met de S Pen of teken zelfs uit de vrije hand - welke methode voor jou ook werkt.
2

Maak vooruitgang door eerst kleine taken aan te pakken

We maken lijsten om ons te helpen herinneren wat we in een dag willen bereiken, maar ze effectief gebruiken is een heel andere zaak. Vaak schuiven we de grootste of belangrijkste taken op de voorgrond en laten we de kleine dingen liggen. Het Zeigarnik-effect geeft aan dat mensen zich onafgewerkte of onderbroken taken beter kunnen herinneren dan voltooide taken. In feite zijn de punten die je op je to-dolijst naar beneden schuift, de punten die het meest je hoofd in beslag nemen. Het maakt niet uit hoe klein, vergeten taken kunnen je geest vertroebelen, dus probeer eerst schijnbaar minder belangrijke taken aan te pakken. Met elk item dat je aanvinkt, zou je mentaal helderder moeten zijn, en in een betere positie om je tanden te zetten in grotere projecten.

3

Beoefen de kunst van het singletasken

Soms vieren we multitasking als een soort superkracht. Het afwisselen van taken kan echter vaak alleen maar de illusie van productiviteit wekken, in plaats van ons te helpen onze output te maximaliseren. Carlson’s Wet is een psychologische theorie uit de jaren '50 die stelt dat het minder tijd en energie kost om een taak in één keer te volbrengen dan wanneer je stopt en begint. Het schakelen tussen taken vermindert je intellectuele capaciteit. Zelfs iets dat zo eenvoudig is als reageren op een e-mail kan je stroom onderbreken, dus tracht je volledige aandacht te geven en je te concentreren op wat je op een bepaald moment aan het doen bent in plaats van te veel in één keer op te nemen. Het inschakelen van de vliegmodus op je telefoon kan helpen om die afleidingen te elimineren.

4

Kies muziek die je concentratie stimuleert

Muziek als welzijn is een onderwerp dat sterk leeft bij zelfzorg. Mensen luisteren steeds vaker naar muziek om een bepaald doel te ondersteunen, zoals het ontspannen of het verbeteren van de focus. Luisteren naar natuurlijke geluiden, zoals die van een onweersbui of regenwoud, kan bijdragen aan een zen-toestand, terwijl het afstemmen op de opzwepende meesterwerken van klassieke componisten je energie en concentratievermogen kan stimuleren. Dit is vooral van toepassing als je in een creatieve sfeer werkt. Deskundigen zijn van mening dat een lichte afleiding in je werkomgeving het creatieve proces ten goede kan komen. Probeer de Galaxy Buds Live om externe verstoringen tot een minimum te beperken - innovatieve Active Noise Cancelling technologie kan helpen om je gedachten niet te laten afdwalen.

5

Schakel de omgeving in met connectieve technologie

Veel verschillende wetenschappelijke en psychologische studies ondersteunen het idee dat het veranderen van je werkomgeving kan helpen om je focus te verbeteren. Als je niet in staat bent om je te concentreren, verlaat dan even je kantoor of werkplek thuis en ga naar een koffiebar of een park - een techniek die ook kan helpen om je creativiteit te stimuleren. Met Samsung kan je Bluetooth gebruiken om je toestellen aan te sluiten - van laptop en tablet tot telefoon - waardoor het gemakkelijk is om te werken en je activiteiten ernaast te beheren vanaf elke plek.

Klaar om je to-dolijst aan te pakken?

Hier vind je alles wat je nodig hebt.

Lees de volgende verhalen