Life Hacks

5 eenvoudige
tijdbesparende tips

Werk slimmer, niet harder – voor je welverdiende vrije tijd.

Een dubbelbelichte foto van een man achter zijn bureau, met op de achtergrond een boekenplank Een dubbelbelichte foto van een man achter zijn bureau, met op de achtergrond een boekenplank

Een dag heeft maar 24 uur en je to-do-lijst wordt almaar groter, dus goed tijdsbeheer is belangrijk. Maar hoe krijg je al je taken af zonder door te draaien? Met deze tips voor slimmer werken, houd je tijd over om van te genieten.

Een dame aan de telefoon op de bank, in een kamer vol planten Een dame aan de telefoon op de bank, in een kamer vol planten
1

Maak de kleine taken makkelijker

Bedenk altijd hoe je je taken kunt vereenvoudigen. Van bladwijzers voor je vaste sites en regels voor je inbox tot AI direct je favoriete apps laten starten op je Galaxy S20; door slim te werken valt er tijd te winnen.

Een dame houdt een S Pen tegen haar lippen terwijl ze op haar Galaxy Note10 kijkt. Een dame houdt een S Pen tegen haar lippen terwijl ze op haar Galaxy Note10 kijkt.
TIP
Schrijf eerst alles op en omcirkel daarna de meest urgente taken. Ga vandaaruit verder.
2

Rangschik je to-do-lijst

Als je een eindeloos lange takenlijst hebt, is het tijd deze goed te bekijken. Zijn er taken die goed bij elkaar passen? Kunnen ze tegelijkertijd worden uitgevoerd? Wat moet vandaag gebeuren en wat kan tot morgen wachten? Door een volgorde in je taken aan te brengen, kun je ze efficiënter afhandelen. Noteer herinneringen voor jezelf met de S Pen op de Galaxy Note20. Met de functie voor tekstexport, wordt je handschrift direct in tekst omgezet, wat zich vertaalt naar meer beschikbare tijd per dag.

Een dame schrijft iets aan een bureau. De voorgrond van de foto is onduidelijk Een dame schrijft iets aan een bureau. De voorgrond van de foto is onduidelijk
3

Gebruik een timer om bij te blijven

Er zijn taken met een minder scherpe deadline. Gebruik voor minder vastomlijnde activiteiten zoals “de woonkamer opruimen” de timer op je Galaxy S20. Ga je studeren of een presentatie voorbereiden? Stel een alarm in voor de tijd die je hieraan wilt besteden. Zodra de bel gaat, ga je door naar de volgende taak. Dit is ook een goede psychologische truc om eerlijk en gefocust te blijven.

Een dame voor de spiegel werkt haar make-up bij Een dame voor de spiegel werkt haar make-up bij
4

Houd je aan je tijd voor jezelf

Vergeet niet om tijd in te plannen voor de belangrijkste persoon: jijzelf. Het inplannen (en je eraan houden) van tijd voor jezelf is noodzakelijk; zo zorg je dat je niet overspannen raakt. Begin met ruimte te reserveren in je agenda voor kleine, persoonlijke zaken, zoals een lekker gezichtsmasker of een boek dat je wilt lezen. Zorg net zo goed voor jezelf als je zorgt voor je werk, taken en familie.

Een dame bukt en geeft water aan een plant Een dame bukt en geeft water aan een plant
5

Volg je routine om gezond te blijven

Een routine zorgt voor betekenis en evenwicht in je leven. Hoe creatief je ook bent, je geest houdt ook van structuur. Volg dus je processen en houd je aan je vaste methoden tijdens je werk; zo bespaar je nog tijd ook!

Voltooi al je taken

Gebruik de tools om slimmer, niet harder te werken, en vink je takenlijst af met een glimlach.

Lees de volgende verhalen