Life Hacks

Slimmere
zomer work-outs

Laat de technologie je helpen om je persoonlijke fitnessdoelen te bereiken.

Samsung Gear Fit2 Samsung Gear Fit2

Nu het zomer is, staan je fitnessdoelen wellicht bovenaan je lijst. Als je alles uit iedere minuut van je zomer wil halen en ervoor wil zorgen dat alle tijd die je in je trainingen steekt direct zichtbaar is aan je beachbody, zijn hier wat tips over hoe je toestellen je daarbij kunnen helpen.

Gear Fit2 Gear Fit2
1

Alles over de basis

Of je nu een beginner bent of een fitnessexpert, je moet je huidige fitnessniveau kennen om doelen te stellen. Als je je basisniveau kent, kun je realistische doelen stellen en verklein je het risico op blessures. Hou bijvoorbeeld een dag lang bij hoeveel stappen je zet of hoe snel je een bepaalde afstand loopt en neem dat als uitgangspunt.

Houd je hartslag bij voor eenvoudige fitnessdoelen Houd je hartslag bij voor eenvoudige fitnessdoelen
2

Volg je hart

Het is misschien een cliché, maar als je je hartslag volgt, doe je jezelf een groot plezier. Je hartslag is de beste graadmeter voor je fysieke conditie, dus luister er goed naar. Door de inspanning te meten die je nodig hebt voor een set oefeningen en je hartslag in de gaten te houden, kun je zien welke cardiovasculaire vooruitgang je boekt tijdens je fitnesstraject.

Leg je resultaten vast  Leg je resultaten vast
Gear Fit2 Gear Fit2
Samsung Health
Samsung Health registreert je activiteit, voeding en slaap en geeft je inzichten op basis van je vooruitgang.
3

Leg het vast

Je kunt je training of snelheid niet verbeteren als je je gegevens niet bijhoudt. Het is belangrijk om de evolutie vast te leggen van elke oefening die je doet, maar waarom zou je maar één ding bijhouden? Apps zoals Samsung Health doen al het werk voor jou en meten je vooruitgang. Het enige wat jij moet doen, is cijfers invoeren.

Samsung Health-app voor de Galaxy S20 Samsung Health-app voor de Galaxy S20
4

Laat je toestellen het zware werk voor je doen

Jij hebt het moeilijkste deel gedaan, want je bent naar de sportschool geweest. Laat je toestellen het verder van je overnemen. Smartphones en horloges, zoals de Samsung Gear Sport, herinneren je eraan wanneer je een wandelingetje moet maken op het werk of net een tandje moet bijsteken voor dat laatste interval.

Gear Fit2 Gear Fit2
5

Als het allemaal niet lukt, sla de sportschool dan over

Dit lijkt een cliché, maar het is wel relevant. Als je buiten traint, past je lichaam zich aan de omgeving aan, zoals aan een oneffen terrein, de windweerstand of de temperatuur. Studies hebben bovendien aangetoond dat buiten trainen een vitaler gevoel en meer energie geeft.

Ga aan de slag

Deze tools helpen je bij het realiseren van je fitnessdoelen.

Lees de volgende verhalen