Life Hacks

Hoe je het verschil kan maken op
Internationale Vrouwendag

Maak contact met andere vrouwen en maak samen verandering mogelijk.

De stem van vrouwen klinkt door de geschiedenis heen voor verandering. In 1911 protesteerden een miljoen mensen in Europese landen, waaronder Duitsland, Zwitserland en Denemarken, om voor vrouwenrechten te vechten. Met dit gepassioneerde protest begon de Internationale Vrouwendag, die nu elk jaar op 8 maart over de hele wereld wordt gevierd.

110 jaar later is het thema van Internationale Vrouwendag 2021 #ChooseToChallenge, waarbij alles draait om het uitdagen van gendervooroordelen en ongelijkheid. Op deze belangrijke dag worden vrouwen, mannen en non-binary mensen uitgenodigd om de sociale, economische, culturele en politieke status quo uit te dagen en zo een inclusieve wereld te helpen creëren.

Praten over het verbeteren van vrouwenrechten en tijd vrijmaken om contact te hebben met andere vrouwen is een geweldige manier om positieve verandering mogelijk te maken. Nu, in digitale tijdperk, bevinden we ons in een veel betere positie om informatie te vinden over over feminisme, de prestaties van vrouwen te vieren en ideeën over inclusiviteit te delen. Hier zijn enkele toptips over hoe je op Internationale Vrouwendag 2021 met andere vrouwen kan samenkomen en #ChooseToChallenge.

Vier de geweldige vrouwen in je leven

Neem op 8 maart de tijd om de geweldige vrouwen in je leven even te contacteren en vier samen Internationale Vrouwendag. Dat kan de vrouw zijn die je heeft opgevoed, een grootmoeder die je door de jaren heen waardevolle wijsheden heeft bijgebracht, een partner of vriendinnen die praktsich familie zijn. Wijsheid kent geen leeftijd als het om van elkaar leren gaat. Het is interessant om te weten dat 67% van de jonge vrouwen zichzelf omschrijft als feministen, vergeleken met 34% van alle vrouwen, dus een generatieoverschrijdend gesprek voeren over vrouwenkwesties en gelijkheid is een geweldige manier om iedereen bij elkaar te brengen en te verbinden voor verandering. Als je op dit moment niet fysiek kan afspreken met de vrouwen die het dichtst bij je staan, maken de wonderen van de technologie gelukkig dat je dierbaren slechts een sms, telefoontje of videogesprek met je Samsung Galaxy S21 verwijderd zijn. Houd je catch-up luchtig of gebruik het als een kans om jouw persoonlijke uitdagingen en ervaringen van het vrouw zijn in 2021 te bespreken - het enige dat telt is verbonden blijven.

Start een op vrouwen gerichte boekenclub met je vriendinnen

Hoewel onze individuele acties van vitaal belang zijn om een meer inclusieve samenleving te realiseren, is samenkomen als een collectieve kracht dé manier om het enthousiasme voor Internationale Vrouwendag in leven te houden. Het opzoeken van kennis van anderen is de sleutel in het pad naar zelfverbetering, en ruimte maken voor een open dialoog over vrouwenkwesties is een geweldige manier om een meer inclusieve wereld te creëren. Vrouwenliteratuur is een rijke bron van informatie en inspiratie op onze weg naar een gelijkwaardige samenleving. Het bestuderen van de ideeën van vooraanstaande vrouwelijke auteurs kan ons helpen de verschillende uitdagingen te begrijpen waarmee vrouwen over de hele wereld geconfronteerd worden. Waarom dus geen boekenclub beginnen met je vriendinnen of collega's om meer aandacht te besteden aan vrouwenkwesties? Met een overvloed aan fascinerende feministische teksten en een hele wereld van emanciperende thema's om te verkennen, kan je Internationale Vrouwendag het hele jaar in leven houden door een wekelijks of maandelijks videogesprek met je mede-boekenwurmen.

Volg vrouwelijke content creators

We hebben een onstilbare honger naar digitale content in al zijn vreemde en wonderlijke vormen, van muziek en blogs tot podcasts, video tutorials, webcomics en nog veel meer. Hoewel veel van de content die we consumeren vrijelijk op sociale media wordt geplaatst of misschien geld oplevert met advertenties, besteden veel makers echt tijd om content te plaatsen waar hun fans en volgers dol op zijn. Internationale Vrouwendag is een geweldige manier om de prestaties van alle vrouwen te vieren en in contact te komen met degenen die je inspireren. Overweeg een abonnement te nemen en steun een van je favoriete vrouwelijke content creators via crowdfunded platforms. Zo help je uitgesloten vrouwen een stem te geven.

Organiseer een virtuele koffie met een collega om gelijkheid op de werkplek te bespreken

Inclusiviteit op het werk krijgt steeds meer aandacht. Om ervoor te zorgen dat vrouwen steeds meer gelijkheid op het werk ervaren, zou je op Internationale Vrouwendag de tijd kunnen nemen om gelijkheid en diversiteit van je eigen bedrijf eens onder de loep te nemen. Organiseer een virtuele koffie met een collega of verschillende vrouwen uit de teams in je netwerk om te bespreken wat goed werkt en hoe je verbeteringen kan doorvoeren. Brainstorm over specifieke en belangrijke onderwerpen zoals zwangerschapsdiscriminatie, pesterijen, de loonkloof tussen mannen en vrouwen of flexibel werken.

Klaar om Internationale Vrouwendag te vieren?

Hier zijn enkele zaken die je kan proberen.

Lees de volgende verhalen