Life Hacks

Terug naar kantoor? Zo vind je een balans in je hybride werkleven

Met al dat wisselen tussen kantoor en thuiswerken is een goede balans vinden erg belangrijk. Begin het jaar goed met deze 'back to the office' tips.

Terwijl thuiswerken een blijvertje is, ziet 2022 eruit als het jaar waarin we steeds meer terug naar kantoor gaan. Dus hoe houden we nu een gezonde balans tussen werk en privé zonder de voordelen van beide te verliezen? Hier zijn vijf van onze tips om het beste uit zowel thuiswerken als je kantoordagen te halen.

1

Geen kantoormens? Bekijk het van een positieve kant

Er zijn zeker negatieve aspecten van teruggaan naar kantoor, maar we weten allemaal dat 24/7 thuiszitten ook niet ideaal is. Neem er even de tijd voor om je angsten te benoemen en probeer ze dan eens van een positieve kant te bekijken. Als je een hekel had aan die lange reistijd vóór de pandemie kun je die tijd dit keer misschien 'leuk' besteden aan wat tijd voor jezelf. Bijvoorbeeld voor het bingen van je favo shows op je Galaxy Z Fold3 5G. Of misschien is een terugkeer naar face-to-face vergaderingen een goed excuus om meer gedurfd te zijn met je persoonlijke stijl door wat nieuwe looks uit te proberen. Je kunt naar kantoor gaan zelfs als een kans zien om iedere dag een nieuw restaurant voor de lunch uit te proberen. Na twee jaar heb je voldoende thuiswerktips geleerd. Nu kun je dezelfde strategieën toepassen op kantoordagen.

2

Ga gezellig socializen

Als je iets gemist hebt aan het kantoor, zijn het waarschijnlijk je collega's en de spontane sociale interacties die plaatsvinden wanneer je mensen elke dag ziet. Zie het naar kantoor gaan dus als een excuus om gezellig bij te kletsen. Organiseer telkens wanneer je op kantoor bent tenminste één koffietje of lunch met een collega. Precies zoals we net al zeiden: ga eens naar dat nieuwe, hippe restaurantje om de hoek.

3

Sluit je af en focus met fijne muziek

Na zoveel maanden in de relatieve rust van je thuiskantoor kan de drukte van werken met mensen om je heen een afleiding zijn. Profiteer dus van de technologie en investeer in noise-cancelling headphones als de Galaxy Buds2. Zelfs als je niet graag naar muziek of podcasts luistert terwijl je werkt, kan de Active Noise Cancelling worden ingeschakeld, zodat zelfs de drukste werkplek relatief vredig lijkt.

4

Doe mee aan “walk-and-talk”-meetings

Waar je ook werkt, een hele dag aan je bureau zitten is geen goede gewoonte. Te lang zitten kan op de lange termijn immers slecht zijn voor je fysieke en mentale gezondheid. Strek de benen en plan kleine meetings samen met een wandeling door het park of een blokje om. Neem daarbij gezellig je collega's mee. Hoe je je “walk-and-talk”-meetings ook voert, vergeet niet je Galaxy Watch4 te gebruiken en je stappen te tellen.

5

Creëer een derde werkruimte

Hybride werken hoeft niet alleen een keuze tussen thuis en kantoor te zijn. Om echt succesvol te zijn als hybride werker, kun en moet je overal kunnen werken. Dus zoek een plek zoals een zonnig café, een park met Wi-Fi, een schaduwrijke achtertuin of waar dan ook en ga aan het werk. Of probeer iets heel anders en duik het metaversum in. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven bezig om van metaverse werkomgevingen “the next big thing” te maken. Organiseer een meeting in een 3D-avatarruimte zoals Zepeto voor de allernieuwste manier van werken. Zo houd je het leuk en fris.

Klaar om je hybride werkleven een boost te geven?

Hier zijn de Galaxy tools om je op weg te helpen

Lees de volgende verhalen