Life Hacks

Gezonde ochtendroutines voor
niet-ochtendmensen

Laat het snoozen achterwege en kom in actie met deze verhelderende rituelen om te ontwaken.

Het is 6:30 uur. Na twee mislukte pogingen lukt het je eindelijk om uit je bed te komen: suf, chagrijnig en nood aan een ultrasterke kop koffie. Laten we eerlijk zijn: ochtenden zijn niet voor iedereen. Maar een goede ochtendroutine kan je helpen om de dag beter te beginnen. Lees verder voor meer bewuste en energieke manieren om je dag een vliegende start te geven, voordat je in je gebruikelijke app-scroll stort.

Gamify je weg uit bed

We weten hoe verleidelijk het is om nog vijf minuten extra te slapen nadat de wekker is afgegaan, maar uit onderzoek blijkt dat snoozen het nog moeilijker kan maken om wakker te worden. Voorkom een moeilijke start door meteen op te staan. Puzzel-wekker-apps brengen je hersenen en lichaam op gang door je uit te dagen spelletjes als tic-tac-toe te verslaan of een foto van je badkamer te maken om het alarm uit te zetten, zodat je zeker weet dat je uit bed komt.

Jouw telefoon, jouw manier
Pas het ontwerp en de kleur van je klok aan, voeg je favoriete apps toe als widgets op je startscherm en meer.

Maak automatisch afspelen leuk

Als je geen fan bent van het ontwaken met standaard beltonen - of puzzelwekker-apps - kan je met de alarmfuncties op de Galaxy S22 5G in plaats daarvan door Spotify samengestelde1 afspeellijsten of podcasts kiezen, zodat je je kan ontspannen door naar je favoriete nummers en shows te luisteren.

Laat het licht binnen

Doe de gordijnen open. Volgens wetenschappers helpt elke dag de zon op een vast tijdstip te zien, om onze interne klok synchroon te houden door de productie van melatonine (ook wel het hormoon dat slaap veroorzaakt) overdag te verminderen. Heb je thuis weinig natuurlijk licht? Stel een Bixby-routine in op je Galaxy A53 5G om je slimme verlichting een paar minuten voor het ontwaken geleidelijk aan te zetten om zonsopgang na te bootsen.2

Blijf samen gemotiveerd
Wil je meer stappen zetten? Doe je Galaxy Watch3 om en daag tot negen vrienden uit om je wekelijkse stappendoel te halen via Samsung Health.

Doe een "endorfine"-workout

Heb je wel eens gehoord van de "hardloop kick"? Het blijkt dat onze hersenen diezelfde "goed gevoel" neurotransmitters aanmaken bij elke vorm van lichamelijke activiteit. Als joggen in de vroege ochtend niet je ding is, probeer dan een wandeling van 30 minuten in de natuur of een hartslag-stimulerende yogaflow om je dag op een vrolijke noot te beginnen. Als extra bonus voel je je misschien de hele dag energieker dankzij je ochtendworkout.

Probeer een brainstorm van 10 minuten

Een dagboek bijhouden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Voordat je begint met werken of op pad gaat, noteer je al je gedachten op een leeg papier, of met je S Pen en de Samsung Notes app. Maak je gedachten vrij zoals je de inhoud van een handtas op tafel zou gooien, en weersta de drang om te pauzeren of zelf te redigeren. Brainstormen helpt je geest tot rust te brengen en maakt ruimte vrij om prioriteiten te stellen voor nieuwe taken voor de rest van de dag.

Verbeter je ochtendrituelen

Zet de juiste toon voor je dag, met de welzijnsgerichte functies op je Galaxy smartphone.

Lees de volgende verhalen

1 Spotify vereist mogelijk een lidmaatschap of aankoop. Spotify is beschikbaar op alle Galaxy-smartphones met One UI 2 of hoger. De beschikbaarheid van de service kan per land of regio verschillen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de volgende URL: https://support.spotify.com/us/article/full-list-of-territories-where-spotify-is-available/.
2 Samsung Account-aanmelding en gegevensnetwerkverbinding (Wi-Fi of gegevensnetwerk) vereist. Om andere toestellen met Bixby te bedienen, moeten alle toestellen worden geregistreerd bij SmartThings. Bezoek de SmartThings-website (www.samsung.com/smartthings) voor meer informatie.