Life Hacks

De voordelen van een grotere wasmachine

Bespaar jezelf tijd en moeite, plus water voor het milieu.

Terwijl een wasmachine vroeger vaak slechts 5 kilo was capaciteit had, gaan we tegenwoordig al gauw voor wat extra kilo’s. Samsung biedt een capaciteit variërend van 8 tot 10 kg. Droog aan de haak! Een grotere trommel zorgt er namelijk voor dat je effectiever kunt wassen.

Wat blijkt? We willen niet meer terug!

En wat blijkt uit onderzoek?* Eenmaal gewend aan een grotere capaciteit, wil je niet meer terug. 65% van de mensen uit het onderzoek die voorheen een machine van 7 kg of kleiner hadden, hebben daarna een grotere machine gekocht. Terwijl helemaal niemand uit het onderzoek nadien voor een kleiner toestel is gegaan. Mensen die een wasmachine van 10 kg bezitten, geven aan dat ze er opnieuw een zouden kopen bij hun volgende aanschaf of zelfs voor een nog groter toestel zouden gaan.

Meer kilo’s, minder wasbeurten

Best begrijpelijk omdat je natuurlijk niet alleen méér tegelijkertijd kunt wassen met een grotere trommel, maar daarmee ook veel goed doet voor het milieu. Je hoeft dan minder vaak een was te draaien. Heb je toch eens een minder grote was? Geen zorgen! De wasmachine past het water en de programmaduur automatisch aan in functie van het gewicht in de trommel.* Dus je bespaart nog steeds.

Wat past er in een 10kg wasmachine?

Veel wasprogramma’s werken het beste als je een volle trommel hebt. De trommel is vol als er nog ongeveer een vuistgrootte ruimte is tussen de was en de bovenkant van de trommel. Maar wat past er dan allemaal in een 10 kg trommel? Behoorlijk wat! Bijvoorbeeld: 1 tweepersoonsdekbedovertrek (1000-1400 gr.), 1 hoeslaken (250 gr.), 4 handdoeken (200 gr. per handdoek), 3 spijkerbroeken (1600 gr. per jeans), 2 T-shirts (200 gr. per shirt), 2 katoenen truien (750 gr. per trui) en 10 paar sokken (60 gr. per paar)! Uit het eerdergenoemde onderzoek bleek dat het grootste deel van de ondervraagden inderdaad wacht tot ze een volle was kunnen draaien. Ze sparen hun was dus het liefste op.

Was meer dan alleen je kleding

Nog een voordeel: hulp van de stomerij heb je voor je dekbedden, kussens en dekens niet meer nodig. Je wast namelijk met gemak niet alleen grotere hoeveelheden, maar ook volumineuze artikelen.

Met een 10 kg wasmachine bespaar je jezelf tijd en moeite en doe je daarbij het milieu een groot plezier.

Lees de volgende verhalen

* Afzonderlijke resultaten kunnen verschillen afhankelijk van het gebruik.
* Samsung is niet aansprakelijk voor enige schade die voortkomt uit het invoeren van incorrecte informatie door de gebruiker.
* Aanbeveling van het wasprogramma is alleen gebaseerd op de wasduur en is dus is misschien niet geschikt voor alle materialen of elke vuilgraad.
* De programmaduur en de hoeveelheid water worden niet automatisch aangepast bij de programma’s super speed of fijne was.
* Bron onderzoek: Samsung Electronics, Consumer Market Insights – Samsung Benelux 2019
External and Smartlab+ - Netherlands and Belgium – Laundry Habits – June 2019