Life Hacks

Behaal je doelen
(met behulp van je TV)

Maak het beste van 2021.

Nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen, verliezen we makkelijker onze persoonlijke doelen uit het oog. Je televisie zou wel eens een geheim wapen kunnen zijn om je doelen voor de komende maanden, of deze nu bescheiden of ambitieus zijn, te behalen. De Smart TV’s van tegenwoordig zijn zoveel meer dan een uitlaatklep. De connectiviteit ervan biedt een kijkje op de wereld en dankzij de talrijke functies ervan kunnen we ze voor veel meer dingen gebruiken dan om vaste programma’s en programma’s op aanvraag te bekijken.

De meesten onder ons stellen zichzelf doelen voorop om een betere, veelzijdigere persoon te worden. Hieronder kan je een aantal manieren vinden waarmee je met behulp van je tv zes veelvoorkomende doelen dit jaar kan behalen. Denk maar aan het streamen van sportsessies voor een hoge dosis endorfines, interactieve programma’s die je creativiteit stimuleren en inspirerende kunst waarbij je toestel zich als het ware met de ruimte vermengt.

1

Doel 1: blijf fit, actief en gezond

Wanneer we onze persoonlijke doelen opstellen, staat voor velen van ons een goede fysieke gezondheid voorop. In 2021 trainen we vaker thuis dan op openbare plaatsen zoals de sportclub. We moeten dus creatief zijn om onze fitnessdoelstellingen te behalen. Nu heel veel mensen thuis sportsessies volgen, kan je televisie je vooruithelpen bij een actievere levensstijl.

Met de YouTube-app op je Smart TV, kan je je woonkamer gemakkelijk ombouwen tot een je persoonlijke fitness, of je nu van cardio, yoga, intervaltraining of krachttraining houdt. De YouTube-app biedt je toegang tot miljoenen video’s in iedere fitnesscategorie, van een beetje zweten tijdens de beproefde trainingssessies op je favoriete YouTube-kanaal tot het streamen van nieuwste en interessantste live trainingsvideo's. Er is geen betere manier om HD-video’s op YouTube optimaal te bekijken dan met een QLED 8K Smart TV. Ontdek een nieuwe beeldkwaliteit waarmee je de realiteit tot in je woonkamer brengt. Alles komt tot leven, van panoramische yogalessen tot immersieve mountainbikevideo’s, met levendige kleuren, texturen en tinten waardoor je sportsessie nog realistischer wordt.

2

Doel 2: Draag zorg voor je mentale gezondheid

We mogen ook onze mentale gezondheid niet over het hoofd zien in 2021. Als je dit jaar meer wil ontspannen en komaf wil maken met stress, kan je televisie je hierbij helpen, te beginnen bij de programma’s die je bekijkt. Vaak is je mentale gezondheid gebaseerd op wat je je brein voorschotelt. Als je voor de tv tot rust komt, kan dit je stress verminderen en zelfs je bloeddruk verlagen.

Wees je bewust van de manier waarop tv kijken je humeur beïnvloedt, zodat je de juiste programma’s kan kiezen. Onze favoriete programma’s zijn een kwestie van persoonlijke smaak, dus kies zelf waarbij je je goed voelt. Psychologen zijn het erover eens dat bepaalde genres ons welzijn bevorderen. Familiefilms, comedyfilms en vrolijke programma’s zijn allemaal geschikt om je op te beuren. Dit verklaart mogelijk waarom mensen van alle leeftijden gek zijn op Disney+. Het positieve aanbod van de Disney-streamingdienst biedt een goede uitlaatklep voor stress, angst en onrust. Abonneer je op Disney+ via de app op je QLED 8K Smart TV en beleef de magie van je favoriete Disney-films in 8K.

3

Doel 3: Houd contact met familie en vrienden

Familie-en vriendschapsbanden onderhouden is een doel waar we in 2021 extra ons best voor moeten doen. De meesten van ons hebben een druk leven en we gebruiken vaak meerdere toestellen en verschillende communicatiekanalen tegelijkertijd. Hierdoor vergeten we soms eens om al onze oproepen, sms’jes en chatberichten te beantwoorden. Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing om doeltreffend te multitasken en contact te houden met iedereen waar je om geeft.

Met SmartThings kan je al je toestellen efficiënter bedienen. Dankzij Multi View wordt multitasken een fluitje van een cent, doordat je jouw telefoon en tv met elkaar kan verbinden. Met alles op één scherm kan zelfs de meest spannende bokswedstrijd je aandacht niet afhouden van je dierbaren. Kijk naar een voetbalmatch of film op jouw tv en houd intussen je mobieltje in de gaten voor nieuws van je geliefden.

Ook kan je met familie en vrienden praten via de Social TV-app op je Smart TV. Praat met vrienden via sociale netwerken zoals Facebook en Twitter en via chatprogramma’s zoals Google Talk. Via de Picture-in-Picture modus kan je op je favoriete sociale media surfen en chatten terwijl je naar je Smart TV kijkt.

4

Doel 4: Leef milieubewuster

Je kan tal van kleine, maar doeltreffende aanpassingen doen in je leven om de planeet te beschermen. Neem je eigen tas mee naar de supermarkt, koop een herbruikbare waterfles of doe een bewuste inspanning om minder te kopen en meer te recyclen. Met jouw tv weet je welke milieudoelen je kan nastreven. Gezien de talloze ontnuchterende milieudocumentaires en tv-programma’s in het thema van de milieuproblematiek, kan je onmogelijk beweren dat je niets weet over de huidige milieuproblemen. Kijk naar informatieve programma’s om beter op de hoogte te zijn en zet eens een natuurdocumentaire op. Uit een studie van 2011 van de University of Rochester is gebleken dat mensen meer geneigd en geïnspireerd zijn om de planeet te redden nadat ze dierendocumentaires hebben bekeken.

Om de wereld in volle glorie te zien, kan je de geavanceerde Quantum Mini LED-technologie uittesten, die de grenzen van het mogelijke verlegt met Quantum Mini LED-technologie. Het resultaat hiervan is de meest levendige, gedetailleerde QLED-display ooit, met een nog scherpere beeldkwaliteit en diepere, intensere kleuren. In combinatie met AI-schaalvergroting maakt NEO QLED van je favoriete natuurdocumentaire een levensechte safari in 8K, waarbij je vanop de bank wordt ondergedompeld in de schoonheid van de diepste oceanen en de hoogste bergtoppen.

5

Doel 5: stimuleer je creativiteit en inspiratie

Als je in 2021 je creativiteit wil stimuleren en artistieke inspiratie wil opdoen, kan een Smart TV zeker van pas komen. Wat productiviteit betreft is uit onderzoek gebleken dat een televisie met een zacht volume op de achtergrond je creativiteit op dezelfde manier kan boosten als wanneer je in een bruisend koffieshop aan het werk bent. Ook kan je tv dienen als een leeg doek aan de muur en als een venster op de mooiste kunst wereldwijd dankzij geavanceerde televisietechnologie.

Met The Frame breng je kunstwerken uit musea en galerijen tot in je woonkamer. Je vindt sowieso iets wat je aanspreekt, ongeacht je kunstvoorkeur. Je hebt keuze uit meer dan 1.200 klassieke en hedendaagse kunstwerken. Als je een creatief blok hebt, krijg je met de functie gerelateerde suggesties een verrassend kunstwerk te zien dat je weer op weg kan helpen. Met The Frame kan je zelfs je eigen creativiteit of kostbare momenten tentoonstellen. Upload je eigen foto’s of maak een diavoorstelling en stel in hoelang je elke afbeelding wil weergeven.

6

Doel 6: beleef meer plezier

Als we even de tijd nemen om te bedenken wat we willen bereiken in het leven, staan meer sporten, gezonder eten en productiever zijn vaak bovenaan de lijst. Vaak geven we voorrang aan ernstige dingen zoals werk, verbintenissen en verantwoordelijkheden, ten koste van ons eigen geluk. We mogen echter niet vergeten om plezier te maken.

Hoewel televisietechnologie de voorbije jaren veel vooruitgang heeft gemaakt, blijft de hoofdfunctie van het kleine scherm altijd entertainment. Niets evenaart het enthousiasme wanneer je een nieuwe serie ontdekt of het plezier wanneer je je favoriete comedyfilm nog maar eens herbekijkt. Samsung TV + biedt je toegang tot een wereld van entertainment: bekijk meer dan 80 kanalen, rechtstreeks en op aanvraag, met een eenvoudig navigatiemenu dat al op jouw Samsung TV beschikbaar is. Sterker nog, de service is volledig gratis en je hoeft niet in te tekenen of iets te downloaden. Schuif de serieuze zaken dus even opzij, plof neer in de zetel en geniet ervan.

Klaar om ongekende hoogten te bereiken in 2021?

Hier vind je alles wat je nodig hebt.

Lees de volgende verhalen