Life Hacks

Breng je dagelijkse routines in kaart

Doe wat je altijd doet, maar dan makkelijker.

Altijd al een personal assistant willen hebben? Zoek niet verder en laat Bixby je helpen. Bixby is als het ware een virtuele persoonlijke assistent en met Bixby Routines bespaar je tijd en moeite in je dagelijkse routines.

Automatische piloot

Van routines wordt vaak gezegd: "je doet het op automatische piloot." In dit geval is Bixby Routines de piloot! Op basis van een bepaalde tijd, locatie of gebeurtenis kunnen bepaalde functies worden geactiveerd. Het kunnen simpele routines zijn zoals bepaalde functies van je telefoon uitzetten als je batterijpercentage onder de 10% komt, tot meer gedetailleerde en gepersonaliseerde routines. Rijd je elke dag met de auto naar je werk en luister je dan graag naar een bepaalde Spotify-lijst? Leg die routine vast door de lijst automatisch af te spelen, zodra je telefoonverbinding maakt met je autoradio.

Regel gelijk het volume, via de Dolby Atmos-functie. Zo ga jij dagelijks muzikaal de weg op en kan je zonder schaamte luidkeels meezingen. Blijf natuurlijk wel op het verkeer letten.

Hoe stel je Bixby-routines in?

1. Trek het meldingspaneel naar beneden en veeg het naar links.
2. Tik op het pictogram Bixby-routines om het in te schakelen.

Bixby bereid je voor op je werk

Iets minder entertainend maar wel efficiënt: je onderweg voorbereiden op een belangrijke meeting door Bixby te vragen jouw aantekeningen voor te lezen. Wanneer je op kantoor aankomt en je hebt een meeting routine ingesteld, dan staat je telefoon automatisch op trilfunctie en zullen er geen storende oproepen binnenkomen. Zodra je weer thuis komt springen de lampen aan, staat er een ontspannend muziekje op (of popt Netflix aan) en is je favoriete maaltijd onderweg. Hoe kan dat? Oh ja, dat heb je ook in je dagelijkse Bixby routine ingesteld.

Hoe gebruik je een vooraf ingestelde routine?

1. Trek het meldingspaneel naar beneden en veeg het naar links.
2. Houd het pictogram op 'Bixby Routines’ ingedrukt om naar de app te gaan.
3. Tik op het tabblad ‘Aanbevolen’ en selecteer één van de routines uit de vooraf ingestelde lijst met opties.
4. Pas de ‘Als’ en ‘Dan’ aan je wensen aan.
5. Tik op ‘Gereed’.
6. De routine wordt opgeslagen en verschijnt nu in het tabblad ‘Mijn routines’.

Bixby weet wat je wil

Slim die Bixby, want na een 'leerperiode' van zo'n twee weken heeft hij door hoe jij in elkaar steekt en begint dan met aanbevelingen voor jouw routines. Als Bixby Routines bijvoorbeeld weet dat je vaker 's nachts in slaap valt zonder je telefoon in de lader te plaatsen, zal hij je op basis daarvan de routine aanbevelen om als je slaapt onnodige functies uit te zetten en zo de levensduur van de batterij te sparen. Hij weet inmiddels ook wanneer je welk rondje graag gaat joggen en zal je voorstellen om voortaan de daarvoor bestemde features in te schakelen: koptelefoon aan, route starten, een motiverende playlist opzetten, stappenteller en hartslagmeter aan etc. Daar hoef je niets voor te doen: er verschijnt vanzelf een melding op het startscherm met de vraag of je een nieuwe routine wil starten.

Je personal assistant op zak

Bixby weet wat je nodig hebt en is altijd dichtbij. Met je PA op zak kan je jezelf nog meer moeite én schermtijd besparen door vooraf ingestelde routines te gebruiken vanuit de aanbevolen routines. Er zijn eindeloze opties en jij zorgt ervoor dat ze helemaal bij jouw levensstijl passen.

Lees hier meer over veelgestelde vragen met betrekking tot Bixby Routines.

Bixby maakt jouw leven
een stuk gemakkelijker

Lees de volgende verhalen