Life Hacks

Productiviteits-hacks voor
je smartphone

Krijg dingen voor elkaar met de Microsoft samenwerkingstools die je moeiteloos laten schakelen tussen je smartphone en je pc.

Een wide shot van een man die aan een bureau zit, hij zit in een grote kamer die zijn thuiskantoor lijkt te zijn Een wide shot van een man die aan een bureau zit, hij zit in een grote kamer die zijn thuiskantoor lijkt te zijn

Of je nu regelmatig van thuis uit werkt of telewerken nieuw voor je is, het is belangrijk om je thuiskantoor in te richten met het oog op een hoge productiviteit. Met deze tips en Microsoft samenwerkingstools, die afgestemd zijn om optimaal te werken met je Galaxy-toestellen, blijf je gemotiveerd en werk je efficiënt.

Een vrouw zit aan een rood bureau en gebruikt een tablet om met vier personen te videochatten Een vrouw zit aan een rood bureau en gebruikt een tablet om met vier personen te videochatten
1

Laat van je horen (en zien)

Werk op afstand zonder het gevoel te hebben dat je aan het videochatten bent met je collega’s. Een app zoals Microsoft Teams is perfect om van thuis uit samen te werken. Zo kun je al je collega's uitnodigen om vanuit één plek te chatten, te vergaderen en te bellen. Let wel op de do's en don'ts van het videochatten. Zorg ervoor dat je achtergrond niet afleidt en stel de camera in op ooghoogte. Vergeet ook niet je microfoon uit te schakelen wanneer je niet aan het woord bent. Moet je een presentatie geven? Gebruik dan de S Pen op de Galaxy Tab S6 als afstandsbediening. Met een druk op de knop kan je door diavoorstellingen bladeren, video’s afspelen en zoveel meer.

Een vrouw die naar een staande tablet op haar bureau kijkt terwijl ze handgeschreven notities maakt via communicatietools Een vrouw die naar een staande tablet op haar bureau kijkt terwijl ze handgeschreven notities maakt via communicatietools
2

Pas je routine aan om gefocust te blijven

Van het opgeruimd houden van je ruimte tot je tijd optimaal beheren Er zijn een aantal belangrijke trucs om je productiviteit hoog te houden. Een eenvoudige aanpassing is meestal al genoeg. Als je geconcentreerd en betrokken wilt blijven bij virtuele vergaderingen, schrijf dan bijvoorbeeld notities met de hand in plaats van ze te typen. Gebruik de S Pen voor je Galaxy Note10 - voorzien van productiviteitstools zoals Microsoft Word, Excel, PowerPoint en meer - om je handschrift eenvoudig om te vormen tot tekst. Deel vervolgens je notities via een Microsoft Word-document of Outlook-e-mail. Zo ben je minder bezig met wat er op het scherm gebeurt en beperk je de afleiding tot een minimum.

Een vrouw die op een bed in haar thuiskantoor ligt. Ze houdt een smartphone vast en lacht naar haar scherm Een vrouw die op een bed in haar thuiskantoor ligt. Ze houdt een smartphone vast en lacht naar haar scherm
4

Stel duidelijke grenzen als je van thuis uit werkt

Een gezonde balans tussen werk en privé is nog belangrijker nu je van thuis uit werkt. Om een burn-out te voorkomen, moet je strikte grenzen stellen en de nodige pauzes en “tijd voor jezelf” inlassen. Gebruik je Outlook-kalender om regelmatig “no meeting”- en "out of office"-tijd te blokkeren. Vergeet ook niet om de modus “niet storen” op jouw smartphone in te stellen om alle oproepen en signalen te dempen.

Tips om je productiviteit te verhogen in je thuiskantoor

Werk snel en efficiënt met behulp van handige tools waarmee je zonder problemen kunt schakelen tussen apparaten voor een vlotte smartphone-naar-pc-ervaring.

Lees de volgende verhalen

*De beschikbaarheid kan afhankelijk zijn van het land of de provider.
* Compatibiliteit en beschikbaarheid van functies kan afhankelijk zijn van apps.
* Als je je telefoon met je pc wilt verbinden, activeer dan je “Link naar Windows” en gebruik de applicatie “Your Phone” op je pc. De applicatie “Your Phone” is vooraf geïnstalleerd op pc's met Windows 10 vanaf de update van oktober 2018 of later, en kan worden gedownload voor Windows 10 vanaf de update april 2018 of latere versies. Microsoft Account vereist.