Life Hacks

Doe de wardrobe detox

Zo begin je aan een grote closet cleanout.

Zie je het voor je? Een kledingkast waarin elk kledingstuk precies op zijn plek ligt, en waaruit je in no time de perfecte outfit kan samenstellen. Een broek die verkreukeld achterin je kast ligt? Nope. Een trui waarbij je spontaan ‘meh’ denkt? Hell no. Met onze tips – en je favoriete playlist op de achtergrond – ben je voor je het weet door je volledige kast gegaan. Klaar om je garderobe de nodige zomerse refresh te geven? You’ve got this!

Pick a team

Hoor je bij #teamMarieKondo? Leg dan de volledige inhoud van je kast op de vloer en ga er gewoon voor. Klinkt dit wat overweldigend? Ga dan elke dag aan de slag in een andere kleding-categorie. Of je nu alles in een keer tackelt of de ene dag door je truien en shirts gaat en de volgende door je broeken en rokjes, doe vooral wat het beste bij jou past!

Durf te kiezen

Dit past nog, o en dat was een dure aankoop of misschien komt het later nog van pas? Ja, we vinden heel makkelijk excuses om alles te houden tijdens een wardrobe detox. Kan je moeilijk loslaten? Begin met een makkelijke categorie: de stuks die je absoluut wil bijhouden, zoals je lievelingsjeans of je mooiste vintage exemplaren!

Houd het overzichtelijk

De stapel met de stuks die je sowieso wil bijhouden heb je dus al. Voorzie ook een “misschien-stapel” voor alle twijfelgevallen. De overige stuks? Kleren met een vlek of scheur doe je gewoon weg, en miskopen of stuks die je niet graag draagt maar wel in goede staat zijn, kan je doneren of verkopen. Ben je bang je dat je voor die closet sale van gedacht verandert? Zet de items die je wil verkopen meteen op Vinted!

TIP
Met het flexibele opzetstuk van de krachtige Samsung Jet™ steelstofzuigers bereik je echt elke hoek: zelfs de kleinste hoekjes en bovenste planken van je kledingkast! Doordat de stofzuiger draadloos is, pak je hem er zo bij en is alles snel schoon.

So fresh, so clean

You did it! Voordat je de kleren die je wil houden terug in de kast hangt of legt, is het eerst nog tijd om je kast grondig schoon te maken. Haal je stofzuiger uit de kast en maak planken en laden schoon met een vochtige doek met wat schoonmaakmiddel of een vleugje azijn.

TIP
Je kleding nog snel opfrissen voor je het origamigewijs opvouwt? Met de AirDresser™ verwijder je snel en stil stof en geurtjes aan de binnen- en buitenkant van je kleding. Door een combinatie van stoom en lucht worden ook meteen de kreukels uit kleding verwijderd, zodat je al je lievelingsoutfits meteen kan dragen. De AirDresser™ heeft een spiegel aan de buitenkant, zodat je meteen kunt zien hoe je oufits staan. Handig!

Fold it like Marie

Marie Kondo, je bent fan of niet… MAAR de vouwtechniek van de Japanse opruimgoeroe is echt efficiënt. Check hier hoe het moet! Heb je lades? Dan kan je meteen aan de slag. Geen lades? Wees creatief: mandjes of oude schoendozen will do the trick.

Haal meer uit je kleerkast

Minder kleren weggedaan dan gedacht? Dan hebben we nog een praktische #hack om toch wat plaats uit te sparen: hang blazers of jasjes over zomerse jurkjes of shirts die je minder vaak draagt. Misschien krijg je zo nog extra inspiratie voor een leuke outfit!

Detox je mee?

Wil jij ook je kast detoxen? Met behulp van de Samsung Jet 90 complete extra en AirDresser™ heb je in no time meer ruimte in je kast én in je hoofd.

Lees de volgende verhalen