Life Hacks

6 interactieve
thuisschoolactiviteiten

Zo laat je kids al spelend leren.

In sommige gezinnen wordt er ‘flink gewerkt’ terwijl de motivatie in andere huiskamers ver te zoeken is. En dat is niet alleen normaal dat is ook helemaal oké. Maar hoe ga je nu goed om met thuisonderwijs?

Vergeet de klassieke klasopstelling, je huis is geen school en dat moet ook niet. Met interactieve activiteiten van 30 minuten help je kids gefocust te blijven. Of misschien kan je proberen 's ochtends het lesmateriaal te verwerken en de middag vrij te laten voor een grondige studie?

Ga creatief om met de leerstof en bedenk inventieve manieren om je kinderen op schema te houden. Ontdek hier zes leuke tips van experts zodat het thuisonderwijs ook bij jou thuis vlot verloopt.

1

Spelenderwijs leren

Kan jouw kleintje ook urenlang helemaal opgaan in spelletjes? Die intense concentratie helpt hen niet alleen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen, het is ook precies wat je nodig hebt bij thuisonderwijs. De Samsung kindermodus* is een geniale manier om spelenderwijs leren aan te moedigen. Compleet met kindvriendelijke camera en internettoegang volgt dit meeslepende en leerzame spel leuke personages als Crocro en Cooki terwijl ze verschillende missies doorlopen. Elke zoektocht helpt kids hun probleemoplossend en kritisch denkvermogen te ontwikkelen, waardoor het de perfecte activiteit voor thuisonderwijs is.

Tijd om te spelen
Maak tussen de studiesessies door met je telefoon een dagelijks speelschema voor je kind.
2

Sta op en shake !

Dat kinderen elke dag nood hebben aan 60 minuten beweging, weet jij uit ervaring maar al te goed. En misschien heb je het zelf al ervaren, maar na een stevige work-out begin je een pak positiever aan je dag! Think outside the box: duik na het ontbijt niet meteen in belangrijke (begrijp: moeilijke) onderwerpen, maar geef kleintjes een positieve start door hen 10 minuten te geven waarin ze zich volledig kunnen uitleven. Of je nu gaat voor een viruele les ochtendgymnastiek of gewoon 10 minuten lekker rondspringen of dansen op hun favoriete tunes, het kan alleen maar een positief effect hebben op hun gezondheid, welzijn en schoolprestaties. Onze tip? Probeer een virtuele workout via de spelconsole om de dag te beginnen. Hier scoor je zeker punten mee!

3

Maak ze vertrouwd met coderen

Coderen is eigenlijk niets meer dan het leren van computertaal – en de interesse van kinderen voor die taal kent geen grenzen. Zo’n vaardigheden heb je nodig om programma's en websites te bouwen, het is dus een geweldige activiteit voor thuisonderwijs. Zo bereid je bovendien optimaal de toekomst van je kind voor, win-win! Weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Online zijn er tal van kindvriendelijke programmeertutorials, interactieve coderingsapps en leuke puzzels te vinden. Deze tools maken coderen toegankelijk en leuk, en helpen je de communicatie, creativiteit en het lateraal denken van kleintjes te stimuleren.

4

Een les chemie in de keuken

Breekt het zweet je spontaan uit bij de woorden “wetenschappelijke basisbegrippen”? We hebben een geheimpje voor je: jouw keuken is de ideale plek om kids die basis mee te geven! Dat is al een pak minder indrukwekkend, hé? Hoe oud ze ook zijn kinderen zijn altijd blij om te gaan experimenteren, en laat koken en bakken nu de ideale chemieles zijn. Je leest het goed: samen een heerlijke chocoladecake bakken, kan educatieve voordelen hebben. Geef hen subtiel weetjes mee terwijl je blokjes chocolade smelt… en smul nadien samen van die lekkere cake. You’ve earned it!

5

Fotosynthese met eigen ogen bewonderen

Fotosynthese is een van de fundamentele processen op onze planeet. Er zou geen leven op aarde zijn zonder planten – ze zijn letterlijk onze zuurstof. Dit proces kan je makkelijk een plaatsje geven in thuisonderwijs, of je het nu voor de eerste keer aan de kleintjes leert of het geheugen van je tiener wilt opfrissen. Stap buiten in de tuin om deze belangrijke les op een eenvoudige manier te leren, omringd door planten en zonlicht.

Eenvoudig leren
Zoek naar taalapps, geschikte wiskunde-apps volgens leeftijd en meer via de kindermodus op de Galaxy Tab A7.
6

Test ze met een tablet

Technische snufjes kunnen nuttig zijn om onderwerpen die een herhaling of een snelle reactie vereisen aan te leren, zoals de tafels van vermenigvuldiging of spellingsoefeningen. En met tablets kan je overal leren. Gebruik een tablet in de zetel voor een snelle spellingtest, of neem hem mee naar buiten op een zonnige dag. Probeer je kind te ondervragen door hem of haar een lijst met alledaagse woorden te geven. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen ze elk woord typen met het Galaxy Tab A7 schermtoetsenbord of met hun vinger schrijven.

Thuisonderwijs blijft een flinke uitdaging, maar jij kent je kind als geen ander en je kan je dus perfect aanpassen. Want, weet je wat? Het maakt niet uit hoe thuisonderwijs eruit ziet voor jouw gezin, en door traditionele lessen te combineren met interactieve activiteiten houd je het leuk en spannend!

*Kindermodus kan worden geïnstalleerd in Galaxy Store. Selecteer kindermodus in Galaxy Store.

Klaar om thuisonderwijs leuk te maken?

Hier vind je onze beste tips om kinderen al spelend te doen leren.

Lees de volgende verhalen