Life Hacks

De surrealistische vibe van Marie’s Wall of Frame

Marie Wynants x The Frame

Ze heeft iets met oranje, is gefascineerd door alien landscapes en is een echte movie lover. De 27-jarige fotografe Marie Wynants brak in 2016 door met haar foto’s van de Belgische band Oscar en The Wolf en is, naar eigen zeggen, van de danswereld in de fotografie gerold. Die visuele aanleg maakt haar extra picky als het op technologie aankomt... tot ze The Frame ontdekte. Klaar om in haar unieke wereld te duiken en haar persoonlijke kijk op haar ‘Wall of Frame’ te ontdekken?

Interieur met een egde & Vintage paradise

Marie woont samen met haar verloofde, Bazart-frontman Mathieu Terryn, in een huisje in Antwerpen. De fotografe houdt wel van een interieur met een edge. “Ik denk dat ons interieur sowieso heel eclectisch is”, klinkt het. “De andere ruimtes zijn veel donkerder – met leuke neons – maar de leefruimte straalt met zijn vele strakke lijnen echt wel sereniteit uit.” Toch vinden we overal een oranje toets terug. “Ik hou wel van felle kleuren in een interieur”, geeft de brunette toe.

De twee love birds delen ook een passie voor vintage. “Mathieu en ik gaan graag naar rommelmarktjes, zoals in de Volksstraat, en doen ook veel tweedehandswinkels. Wij mixen graag heel verschillende elementen door elkaar”, besluit Marie. Veel groen zal je niet meteen in hun interieur terugvinden. “We reizen veel, dus zijn niet zo goed in het onderhouden van planten. Bovendien hou ik meer van zo’n dorre takken”, verklapt de fotografe. En die matchen perfect met de desolate landschappen die we in Marie’s werk terugvinden.

Van no go tot kunstwerk

Als fotografe is Marie heel visueel ingesteld, en dat was meteen ook de reden waarom een TV in haar ogen een echte no go was. “Mijn vriend en ik kijken super graag films en dat deden wij vroeger altijd met een projector. Een TV was voor mij een storend element dat de finesse van je interieur overneemt”, klinkt het. The Frame bracht hier verandering in! “De link met fotografie is heel duidelijk. Ik vind het heel leuk om foto’s aan de muur te hangen, en met The Frame valt het eigenlijk niet op dat er een TV tussen hangt. Het is echt heel subtiel en dat heeft me uiteindelijk overtuigd”, besluit Marie.

Surrealistische vibe

Haar favoriet beeld in de prachtige “Wall of Frame” die ze zelf heeft ingericht? Daarvoor neemt Marie ons mee naar het zonnige Portugal! “Mijn favoriet hier aan de muur is toch wel het beeld op The Frame zelf. Zonder bewerking – die oranje lucht en dat cyaan strand – is het eigenlijk een heel simpel beeld”, legt de fotografe uit. Maar dankzij de kleine edit tool op haar Samsung smartphone wist ze er een heel bevreemdend landschap van te maken. “Rond dat beeld is daarna een hele serie ontstaan, het heeft echt wel iets los gemaakt in mij”, besluit ze.

Make it personal

“The Frame is ook super interessant voor mijn werk”, legt de fotografe uit, “ik kan ‘s avonds gewoon vanaf een USB stick of smartphone alles overzetten naar The Frame en een eerste resultaat op groot scherm zien. Dat vind ik echt tof. Ook voor exposities is het interessant: ik kan mijn werk naar The Frame sturen en zien hoe het in het kader past.” Want The Frame is niet alleen een geweldige QLED TV, je kan ook eigen content showen en de kaders in verschillende kleuren wisselen. “The Frame valt niet op”, legt Marie uit, “Het lijkt wel een foto en geen ‘lichtbak’ waarbij je een onnatuurlijk gevoel krijgt. It blends right in.”

Ook zo’n zin gekregen in een inspirerend interieur?

Ontdek The Frame!

Lees de volgende verhalen