Life Hacks

Hoe technologie je kan helpen bij ontspannen

Makkelijke manieren hoe we met technologie onze drukke levens kunnen beheersen.

We vergeten onszelf nogal eens omdat onze levens steeds drukker worden in dit digitale tijdperk. Maar als je je even losmaakt van alle drukte en stress en gewoon geniet van het nu, kan je je mentale en psychische gezondheid enorm verbeteren. Dat noemen we ook wel mindful zijn. Dankzij technologie is dat makkelijker dan je zou denken.

Technologie kan ons helpen om allerlei chaotische momenten op een rustigere en meer relaxte manier te beleven. Of het nu gaat om met behulp van een virtuele assistent goed georganiseerd te blijven, te ontspannen met een muziekje of wat oefeningen te doen.

Met deze makkelijke manieren stimuleer je je eigen mindfulness met behulp van technologie.

Blijf georganiseerd en houd je aan je planning

Met al onze entertainmentmogelijkheden vergeten we soms wel eens dat onze smartphones ook gewoon tools bevatten die je tijdens je drukke leven kunnen helpen. Stel een wekker in om op tijd wakker te worden en zet een timer voor je dagelijkse taken die gewoon echt moeten gebeuren. Blijf je eigen planning altijd een stapje voor met een mobiele agenda en reminders. Zit je te veel op Instagram, Facebook en Snapchat? Op de meeste smartphones kan je tijdslimieten op je favoriete apps instellen zodat je niet te veel tijd van achter je scherm verliest. Houd de controle over de kleine dingen en je wordt er rijkelijk voor beloond.

Dompel je onder in muziek

Door naar muziek te luisteren, ontsnap je gemakkelijk aan de dagelijkse drukte. Je geeft er je gedachten even een andere focus mee en je haalt er tegelijkertijd herinneringen mee op. Het ene genre biedt natuurlijk wat meer ontspanning dan het andere, zoals bijvoorbeeld klassiek en ambient. Maar het hangt uiteindelijk allemaal af van je persoonlijke voorkeuren. Maak zelf een afspeellijst waardoor je ontspant zodat je gemakkelijk in een staat van mindfulness komt. Maak bijvoorbeeld een afspeellijst met elektronische klanken zonder teksten voor op je werk of geniet thuis van rustige folkdeuntjes. Blijf mindful.

Gezond lichaam en een gezonde geest

Sporten en vasthouden aan een gezond dieet zijn de beste manieren om je mentale en geestelijke gezondheid helemaal fit te maken. Een gezond lichaam zorgt voor een gezonde geest waardoor stress en angst zullen verminderen. Heb je hulp nodig om in topvorm te komen? Bekijk dan eens de Samsung Health app. Daarmee leg je van start tot finish al je prestaties van maar liefst 39 verschillende activiteiten vast, waaronder hardlopen en fietsen. Daarbij wordt ook je slaap gemonitord en kun je er je slaapgewoontes mee verbeteren. Deel foto’s en vier je sportieve mijlpalen met je vrienden en loop zij-aan-zij met andere Samsung Health gebruikers van over de hele wereld. Maak je lichaam weer sterk en fit.

Maak je geest leeg door dingen op te schrijven

Loop jij ook altijd met een miljoen dingen in je hoofd? We hebben er allemaal wel eens last van gehad en sommigen kregen er ook nog eens een minder leuk cadeautje bij: een burn-out. Gelukkig zijn er oplossingen voor te vinden. Door het vanuit je hoofd op papier of je scherm te zetten, zorg je voor een eenvoudige manier van ontstressen. Bovendien houdt het je ook nog eens goed georganiseerd. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Galaxy Notes-app. Traditioneel met een pen of potlood schrijven is een goede manier om te beginnen, maar je kan ook de S Pen gebruiken die te vinden is op onze Galaxy Note smartphones. Schrijf terwijl je onderweg naar je werk bent of noteer snel wat hersenspinsels tijdens het boodschappen doen. Maak je hoofd leeg door het op te schrijven.

Bixby, de persoonlijke assistent

Virtuele assistenten zijn het nieuwste op het gebied van AI-technologie en ze zijn ontwikkeld om onze levens gemakkelijker te maken. Ze voeren eenvoudige taken voor ons uit en geven ons de gelegenheid om ons op andere zaken te focussen. Denk eens aan Bixby, de virtuele assistent van Samsung, als je persoonlijke assistent. Hij past zich vanzelf aan aan je behoeftes door je routines te leren en de apps die je het meest gebruikt. Hij onthoudt ook wat je gevraagd hebt en hoe je dat deed, dus na verloop van tijd wordt hij nog handiger om te gebruiken. Zeg tegen Bixby dat hij je eraan moet herinneren dat je na je werk nog wat boodschappen moet halen. vervolgens stelt hij een reminder in en krijg je een melding als je je werk verlaat. Eenmaal thuisgekomen, herinnert hij je eraan om die video die je eerder gepauzeerd hebt precies vanaf dat punt weer verder af te spelen. Deel alles met Bixby zodat je volop in het nu kunt leven.

Meer mindful met technologie

Blijf georganiseerd met je Galaxy smartphone, geraak in topconditie met Samsung Health en laat Bixby het maximale uit je leven halen.

Lees de volgende verhalen