Life Hacks

Zo kom je uit een creatieve dip

Een digitale kunstenaarscommunity kan hulp bieden.

Een kunstenaar aan het werk op een Samsung Galaxy Note8. Een kunstenaar aan het werk op een Samsung Galaxy Note8.

Elke digitale kunstenaar zit wel eens zonder inspiratie, maar met wat tekenlessen, tekenchallenges en de steun van een kunstenaarscommunity, geraak je uit je dip en kan je weer creatief aan de slag.

Laat je van je artistieke kant zien

Een van de beste manieren om je creatieve motor opnieuw op gang te brengen, is je werk te delen met een onlinekunstenaarscommunity zoals met de PENUP-app van Samsung. Als je je kunst post, vraag anderen dan wat dit bij hen oproept. Als je creatieve feedback krijgt en je je eigen werk door de ogen van iemand anders ziet, kun je nieuwe artistieke wegen inslaan – of hoor je van anderen hoe goed het nu al is.

De kunstenaarscommunity van de PENUP-app in actie De kunstenaarscommunity van de PENUP-app in actie
S Pen S Pen
S Pen
Dankzij zijn 4.096 drukpunten is de S Pen van de Galaxy Note10 het beste kunstenaarsgereedschap dat je je maar kunt wensen.

Als je in een gigantische creatieve dip zit, probeer dan iets nieuws te leren.

Er valt altijd wel meer te leren

Veel mensen willen de beste zijn in hun vak, maar de kunstenaars die altijd goed zijn, zijn zij die altijd bezig zijn om zichzelf te verbeteren. Ga eens langs bij ateliers die lessen aanbieden, volg online cursussen of neem eens een kijkje bij een digitale kunstenaarscommunity zoals PENUP. Je kunt in contact komen met andere kunstenaars, iedere twee weken een challenge aangaan en lessen volgen in verschillende technieken.

Schermen van een tekenles in de PENUP-app, een digitale kunstenaarscommunity van Samsung Schermen van een tekenles in de PENUP-app, een digitale kunstenaarscommunity van Samsung

Ga op zoek naar nieuwe muzen

Artistieke hulpmiddelen zijn een geweldige manier om je op projecten te storten waar je anders niet op zou zijn gekomen. Er zijn online talloze digitale kunstenaarsgroepen, PENUP en andere, met talloze leuke tekenhulpmiddelen om je creativiteit de vrije loop te laten.

Laat je creativiteit de vrije loop

Maak je geen zorgen over of je kunst helemaal perfect is – of dat die überhaupt goed is. Leg je idee gewoon vast op scherm en werk verder met deze tools, waar je ook bent.

Lees de volgende verhalen