Life Hacks

Boost je productiviteit
met je tablet

Bullet journal-koningin Amanda Rach Lee toont je hoe je je leven organiseert en je studies naar een hoger niveau tilt.

Amanda Rach Lee die aan bullet journaling doet op haar Galaxy Tab S6 Lite met een donkergrijze S Pen terwijl ze aan een houten bureau zit. Ze draagt een marineblauwe trui met rode en roze streepjes.

Bullet journaling heeft de afgelopen jaren het internet als een golf overspoeld en lift nog steeds mee op het fenomeen ‘feed envy’. En het hoeft niet veel tijd te kosten. #TeamGalaxy-lid en BuJo-goeroe Amanda Rach Lee toont je hoe je een bullet journal stroomlijnt door het digitaal te maken, zodat je eindelijk een gaatje in je planning kunt vinden om iets nieuws te leren.

Een frontale foto van een liggende zwarte Galaxy Tab S6 Lite. Op het scherm zijn meerdere vensters zichtbaar met in het linkerdeel geschreven notities in de Samsung Notes-app, aan de rechterkant de Fotogalerij met afbeeldingen van interieurdesign en meubels en erboven een weergave van de Berichten-app.
Een frontale foto van een liggende zwarte Galaxy Tab S6 Lite. Op het scherm zijn meerdere vensters zichtbaar met in het linkerdeel geschreven notities in de Samsung Notes-app, aan de rechterkant de Fotogalerij met afbeeldingen van interieurdesign en meubels en erboven een weergave van de Berichten-app.
Multitasking-modus
Gebruik splitscreen om aantekeningen te maken terwijl je een videoles bekijkt of luistert naar een podcast op Spotify.*
ONTDEK MEER

Creëer een spread die je prioriteiten weergeeft

Maar eerst, wat is een bullet journal? Beschouw het als een kruising tussen een planner en een agenda, ontworpen om je te helpen meer productieve gewoontes te creëren. Maak een lijst met je plannen voor de volgende week of maand en bedenk een lay-out die ze ondersteunt. Volgens Amanda stel je jezelf best de vraag, “Wat moet ik deze week doen en hoe kan deze spread daarbij helpen?” om vervolgens het ontwerp te bedenken op een tablet zoals de Galaxy Tab S6 Lite. “Een maandelijkse spread is een goede manier om een overzicht van je maand te krijgen, waarop evenementen, toetsen of speciale data gemarkeerd zijn,” zegt Amanda, “terwijl de wekelijkse spread beter is voor je dagelijkse to-do-lijst.” Nog beter, gebruik ze samen om je efficiëntie te boosten.

Een foto van een bovenaanzicht van een zwarte Galaxy Tab S6 Lite die lichtjes naar links is gedraaid. Amanda’s rechterhand is bezig met een ontwerp met een zwarte S Pen. Op het scherm bevindt zich een wekelijkse spread voor september 2020, gemaakt in de Samsung Notes-app.
Een zwarte Galaxy Tab S6 Lite met op het scherm een afbeelding van het standbeeld “De Denker” en een schaakspel ernaast, getekend met een roze S Pen. Er staat tekst onder de afbeelding waarvan een zin blauw gemarkeerd is en andere termen geannoteerd in het rood.
Kijk en leer
Markeer tekst met je S Pen om nieuwe woorden op te zoeken in je geïntegreerde woordenboek.
ONTDEK MEER

Ontwerp dubbel zo snel met techfuncties

Een spread gevonden die goed werkt? Bewaar deze als je eigen sjabloon en kopieer deze elke week met Amanda’s favoriete app, Samsung Notes. De app biedt bovendien heel wat penselen waaruit je kan kiezen om je bullet journal-spreads onmiddellijk te personaliseren met de S Pen, zelfs onderweg. Amanda’s favoriete S Pen-instellingen? “Zonder twijfel de waterverfborstel, om schattige versieringen toe te voegen”, zegt ze. “Ik vind het leuk om een pastelkleur te gebruiken en deze vrij groot te maken. Voor normaal schrijven of het maken van aantekeningen gebruik ik graag de dunne vulpen in het zwart.”

Behaal je studiedoelen met gepersonaliseerde trackers

Hoe vaak wou je een extra boek lezen of een online cursus volgen, maar werd je gesaboteerd door je planning? Jammer toch. Voeg habit trackers toe aan je bullet journal om persoonlijke ontwikkelingsactiviteiten te volgen die je tussen werk en plezier in wilt plannen. Bonuspunten als je trackers samen met pop-up-meldingen gebruikt op Samsung Agenda om jezelf eraan te herinneren dat je moet doorzetten.

Meer tijd voor jezelf

Upgrade je bullet journal met tijdbesparende hulpmiddelen zoals de Galaxy Tab S6 Lite.

Een portretfoto van Amanda Rach Lee die een jeansjasje draagt over een grijze coltrui. Ze houdt een roze markeerstift aan haar rechterwang, kijkt naar rechts en lacht.

FEATURING

Amanda Rach Lee

Artiest en digital content creator in Toronto.

Lees de volgende verhalen